Länsstyrelsen i Östergötlands län, Enheten för kommunikation och GIS

När du jobbar på Länsstyrelsen Östergötland påverkar du samhällsutvecklingen, varje dag. Du får använda din kunskap på landets bredaste myndighet, i samarbete med andra experter inom en rad olika områden, och i nära samverkan med nationella myndigheter, kommuner, regioner och civilsamhällets organisationer. Dina kunskaper kommer många till del, och du får arbeta både långsiktigt strategiskt och handfast i samhällets vardag. I stad och på landsbygd. I länet, i landet, i världen. Att arbeta på Länsstyrelsen Östergötland är ett viktigt uppdrag, ett stort ansvar och en inspirerande möjlighet. Låt din kunskap bli en kraft för Östergötland!

Du kommer att tillhöra Enheten för kommunikation och GIS där du ingår i en arbetsgrupp med myndighetens samtliga kommunikatörer. Inom arbetsgruppen stöttar och avlastar vi varandra i ett nära samarbete och ansvarar tillsammans för myndighetens kommunikation.

 

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebär att ta fram, publicera och följa upp information för vår externa webb och vårt intranät.  Arbetet innebär också att samordna, driva och förvalta kommunikationen på webben inom Länsstyrelsen Östergötland samt vara kontaktperson gentemot länsstyrelsernas centrala gemensamma webborganisation. Du leder och utbildar också myndighetens nätverk av webbredaktörer och ger råd och stöd i webbrelaterade frågor.

Som kommunikatör hos oss arbetar du självständigt inom ramen för ditt uppdrag. Du deltar i det dagliga kommunikationsarbetet och i myndighetens kommunikationsplanering samt medverkar i olika samverkansforum med andra länsstyrelser och organisationer. Du kan också komma att ingå i krisorganisationen vid en eventuell händelse.

 

Vi vill att du har relevant högskoleutbildning inom information/kommunikation eller annan utbildning vi bedömer likvärdig. Du har tidigare erfarenheter av operativt kommunikations- och webbarbete och kunskaper i moderna webbpubliceringsverktyg. Kunskaper i Sitevision och WordPress är meriterande.

Du har goda kunskaper i svenska och lätt att uttrycka dig i både tal och skrift. Du har lätt för att ta till dig komplex information och göra den begriplig för andra på ett pedagogiskt sätt. Att jobba med klarspråk och tillgänglig kommunikation är en självklarhet för dig. 

Det är meriterande om du har varit sammanhållande för webbarbete och arbetat med kommunikation inom offentlig verksamhet. Vi ser gärna att du också har erfarenhet av utvärderings- eller uppföljningsverktyg samt av tillgänglighetsanpassningar.

Det är en fördel om du har ett intresse för utvecklingen inom digital kommunikation och av att följa samhällsdebatten.

 

Som person är du strukturerad, noggrann och serviceinriktad. Du har en förmåga att se organisationens behov och prioritera bland arbetsuppgifter.

Frihet under ansvar är något som tilltalar dig och du planerar och driver självständigt arbetet framåt. Samtidigt har du en god förmåga att samarbeta med andra.

För att lyckas i denna roll behöver du vara lösningsorienterad, initiativrik och analytisk. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

 

Tjänsten är en särskild visstidsanställning på 100% till och med 31 december 2024. Tillträde enligt överenskommelse.

 

Om oss som myndighet, våra förmåner och övriga villkor 

Länsstyrelsen Östergötland är en statlig myndighet och vårt kontor ligger i centrala Linköping. Som anställd hos oss har du bland annat friskvårdstimme, friskvårdsbidrag, utökad föräldrapenning och flexarbetstid. Vi erbjuder möjligheten till distansarbete upp till två dagar i veckan i genomsnitt om verksamheten tillåter. 

För oss är det viktigt att vår arbetsplats präglas av omtanke, respekt och kommunikation och enligt den statliga värdegrunden. Läs mer om oss, våra förmåner, vår värdegrund och hur det är att arbeta hos oss.

Länsstyrelsen Östergötland

Länsstyrelsen har en viktig samordnande roll vid samhällsstörningar och därmed ingår samtliga anställda i kris- och krigsorganisationen. Vissa av våra tjänster är säkerhetsklassade vilket innebär att säkerhetsprövning då kommer att genomföras innan anställning. 

 

Vill du veta mer kontakta

Annsofie Bondesson, kommunikationschef, tel. 010-223 52 11

Fackliga företrädare: SACO, Lovisa Granberg, tel. 010-223 54 90. ST, Nina Stenmark, tel. 010-223 53 04.

Välkommen med din ansökan som du skickar via www.varbi.com. Din ansökan ska ha inkommit senast 2024-04-07, ange ref nr: 4469.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningen avslutas 2024-12-31
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Linköping
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 4469
Kontakt
  • Annsofie Bondesson, kommunikationschef, 010-2235211
Facklig företrädare
  • Lovisa Granberg, SACO, 010-2235490
  • Nina Stenmark, ST, 010-2235304
Publicerat 2024-03-13
Sista ansökningsdag 2024-04-07

Tillbaka till lediga jobb