Länsstyrelsen i Östergötlands län, Enheten för social hållbarhet

När du jobbar på Länsstyrelsen Östergötland påverkar du samhällsutvecklingen, varje dag. Du får använda din kunskap på landets bredaste myndighet, i samarbete med andra experter inom en rad olika områden, och i nära samverkan med nationella myndigheter, kommuner, regioner och civilsamhällets organisationer. Dina kunskaper kommer många till del, och du får arbeta både långsiktigt strategiskt och handfast i samhällets vardag. I stad och på landsbygd. I länet, i landet, i världen. Att arbeta på Länsstyrelsen Östergötland är ett viktigt uppdrag, ett stort ansvar och en inspirerande möjlighet. Låt din kunskap bli en kraft för Östergötland!

Du kommer att tillhöra enheten för social hållbarhet som verkar för att de nationella målen för folkhälsa, integration, jämställdhet och mänskliga rättigheter ska få genomslag i länet. Våra uppdrag omfattar bl.a. folkhälsa, förebyggande arbete mot alkohol-, narkotika-, doping och tobak, alkohol och tobakstillsyn, brottsförebyggande arbete, föräldraskapsstöd, tidiga insatser under asyltiden, mottagande av nyanlända och ensamkommande barn, hemlöshet, jämställdhet, våld i nära relationer, människohandel och prostitution, hedersrelaterat våld och förtryck, mänskliga rättigheter, nationella minoriteter, barnrätt, funktionsrätt samt personligt ombud.

Dina arbetsuppgifter blir att främja, utveckla och följa upp myndighetens och länets arbete inom mäns våld mot kvinnor. Ett av uppdragen kommer vara att arbeta med att anordna kompetenshöjande insatser till yrkesverksamma som möter våldsutövare. Vi ser gärna att arbetet har synergier med länets arbete mot hedersrelaterat våld och förtryck, sexuell exploatering, prostitution samt brottsförebyggande arbete.

I arbetet ingår bland annat att främja samverkan mellan kommuner, myndigheter och andra aktörer, ta fram och sprida rapporter/kartläggningar/lägesbilder samt kompetenshöjande insatser. Du förväntas arbeta självgående och i samverkan med andra aktörer på nationell, regional och lokal nivå. Som en del av arbetet ingår administrativa arbetsuppgifter samt enhetens och myndighetens interna tvärsektoriella arbete.

Vi vill att du har relevant akademisk utbildning, gärna med inriktning mot samhällsvetenskap eller likvärdigt. Vi vill att du har kunskap om offentlig förvaltning och om mäns våld mot kvinnor. Meriterande är om du har kunskap eller erfarenhet av arbete med våldsutövare utifrån förebyggande och/eller återfallsperspektiv. Du ska kunna omsätta teori till praktisk handling som leder till konkreta resultat. Vi ser gärna att du har erfarenhet av förändrings och utvecklingsarbete.

Vi söker dig som är prestigelös och har en förmåga att samarbeta och inkludera andra. Ditt arbetssätt kännetecknas av att du är självgående och drivande. Du är strukturerad och har förmågan att hitta balansen mellan att leverera god kvalitet och att hålla tidsplaner. Genom ditt positiva förhållningssätt bidrar du både till en god arbetsmiljö och att enheten når sina mål. Du är flexibel och ser möjligheter i förändringar. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt. Du har en förmåga att analysera och arbeta strategiskt. För att lyckas i rollen behöver du vara kommunikativ och kunna uttrycka dig väl i både tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och personliga egenskaper.

Anställningen är ett vikariat från och med augusti 2024 till januari 2025. Tillträde enligt överenskommelse.

 

Om oss som myndighet, våra förmåner och övriga villkor 

Länsstyrelsen Östergötland är en statlig myndighet och vårt kontor ligger i centrala Linköping. Som anställd hos oss har du bland annat friskvårdstimme, friskvårdsbidrag, utökad föräldrapenning och flexarbetstid. Vi erbjuder möjligheten till distansarbete upp till två dagar i veckan i genomsnitt om verksamheten tillåter. 

För oss är det viktigt att vår arbetsplats präglas av omtanke, respekt och kommunikation och enligt den statliga värdegrunden. Läs mer om oss, våra förmåner, vår värdegrund och hur det är att arbeta hos oss.

Länsstyrelsen Östergötland

Länsstyrelsen har en viktig samordnande roll vid samhällsstörningar och därmed ingår samtliga anställda i kris- och krigsorganisationen. Vissa av våra tjänster är säkerhetsklassade vilket innebär att säkerhetsprövning då kommer att genomföras innan anställning. 

Vill du veta mer kontakta

Enhetschef Linda Pergelius Thorbjörnson, tel. 010-223 52 80.

Fackliga företrädare för SACO är Magnus Roback, tel. 010-223 54 89 och för ST är Nina Stenmark, tel. 010-223 53 04.

Välkommen med din ansökan som du skickar via www.varbi.com. Din ansökan ska ha inkommit senast 17 april, ange ref nr: 5707.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Linköping
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 5707
Kontakt
  • Linda Pergelius-Thorbjörnson, 010-2235280
Facklig företrädare
  • Magnus Roback, SACO, 010-2235489
  • Nina Stenmark, ST, 010-2235304
Publicerat 2024-04-03
Sista ansökningsdag 2024-04-17

Tillbaka till lediga jobb