Länsstyrelsen i Hallands län, Enheten för verksamhetsstöd

Länsstyrelsen är regeringens företrädare i länet och samordnar det regionala utvecklingsarbetet. Vi arbetar med frågor som bland annat avser miljö- och naturvård, landsbygd, samhällsplanering, djurskydd, beredskap, jämställdhet, integration och kulturmiljö. Vi arbetar aktivt för länets utveckling och samordnar olika samhällssektorer. I vårt arbete värnar vi om rättssäkerhet, öppenhet, likabehandling och god service. Länsstyrelsen i Hallands län har sitt kontor i centrala Halmstad och vi är idag ca. 230 anställda. För mer information se vår webbplats, www.lansstyrelsen.se/halland.

Tjänsten som administratör med inriktning arkiv är placerad på diarie- och arkivfunktionen som är organisatoriskt placerad vid enheten för verksamhetsstöd. Diarie- och arkivfunktionen har helhetsansvar för Länsstyrelsen i Hallands ärendehantering, arkivbildning och arkivvård. Enheten för verksamhetsstöd ansvarar även för reception, intern service och säkerhet, ekonomi, personal och juridisk kompetens. Diarie- och arkivfunktionen bevakar att myndigheten lever upp till kravet på en väl fungerande, serviceinriktad och rättssäker ärende- och dokumenthantering. För att leva upp till dessa krav medverkar funktionen bland annat i utbildning av personal vid övriga enheter.

Arbetsuppgifter

Arbetet innebär att du sitter som spindeln i nätet vid Länsstyrelsens centraldiarie och har mycket kontakter både internt med handläggarna och med allmänheten. Du kommer att arbeta med vanligt förekommande arbetsuppgifter inom arkivområdet. Du kommer också att arbeta med registrering och expediering av hela myndighetens ärenden samt scanning av pappershandlingar. Arbetet innebär att klassificera, registrera och distribuera inkommande och upprättade handlingar. Du kommer ge stöd och råd samt utbilda handläggarna i system och processer. Du svarar på frågor internt och från allmänheten och utlämnande av allmän handling inklusive sekretessprövning. Du deltar också i utveckling av nya rutiner och arbetsmetoder inom funktionen. Andra uppgifter inom funktionens och enhetens ansvarsområden kan också förekomma. Länsstyrelserna använder Platina från Formpipe som verktyg i diarieföringen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Eftergymnasial utbildning inom arkivvetenskap
 • Några års erfarenhet av diarieföring och arkiv inom offentlig verksamhet
 • Några års erfarenhet av att arbeta med lagar som styr hantering av allmänna handlingar, registratur och arkiv
 • Erfarenhet av digitala arbetssätt och att arbeta med olika verksamhetssystem
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska

Det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet av kvalificerat administrativt arbete på statlig myndighet
 • Erfarenhet av att arbeta administrativt med säkerskyddsklassificerad information.

Personliga egenskaper

Länsstyrelsens verksamhet är komplex och mångfacetterad. Det är viktigt att du lär dig snabbt och har en verklig vilja att förstå lagstiftning, verksamheter och processer. Du tycker också om att dela med dig av din kunskap och att utbilda andra. Förståelse för offentlighetsprincipen, rollen som statlig tjänsteman och den statliga värdegrunden är grundläggande. Det är av stor vikt att du är flexibel eftersom arbetsdagarna kan förändras på kort varsel. 

För att lyckas väl i rollen behöver du vara noggrann och strukturerad, effektiv och ha integritet, eftersom det är viktigt att vi gör rätt och att vi gör det i tid. Du är pedagogisk och lyhörd för verksamhetens behov.

Du har god initiativförmåga och har en bra samarbetsförmåga både internt i gruppen och med resten av myndigheten. Du bidrar till att arbetsgruppen har ett utvecklande arbetsklimat eftersom arbetssättet i stor utsträckning är teaminriktat. 

Övrigt

Vi kan erbjuda:
• En spännande arbetsplats med bred kompetens
• En möjlighet att bidra till viktiga samhällsuppdrag
• Ett riktigt härligt team som stöttar, hjälper och utvecklar varandra

Vi vet att mångfald berikar och söker dig som kan komplettera vårt team med din kompetens, erfarenhet och personlighet.

Vi ber dig söka tjänsten genom länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar samt för att säkerställa kvaliteten i vår urvalsprocess. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot en fastställd kompetensprofil samt mot andra sökande. Ansökan till tjänsten görs via vårt rekryteringssystem. Vi har aktivt valt media för annonsering och undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna rekrytering.

Tjänsten kan komma att bli säkerhetsklassad och i det fallet genomför vi en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen innan tjänsten tillträdes.

Du kan komma att ingå i Länsstyrelsens krislednings- och krigsorganisation.

Information om hur vi hanterar dina personuppgifter hittar du på www.lansstyrelsen.se/dataskydd.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Halmstad
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 112-3039-2024
Kontakt
 • Katarina Gustafsson - enhetschef (semester v. 18), 010-2243000
 • Hanna Sigebjer - teamledare, 010-2243000
Facklig företrädare
 • Jennie Thronée (Saco-s), 010–2234000
 • Mats Blomberg (ST), 010–2234000
Publicerat 2024-04-05
Sista ansökningsdag 2024-05-05

Tillbaka till lediga jobb