LÄNSSTYRELSEN I DALARNAS LÄN

Välkommen att arbeta hos oss vid Länsstyrelsen i Dalarnas län! Vi samverkar med länets olika aktörer och arbetar mot visionen ”Tillsammans för Dalarnas framtid”. Vi är en viktig länk mellan länet och regeringen, riksdagen och centrala myndigheter. Vi arbetar med frågor som rör miljö, natur, klimat, samhällsbyggnad, social hållbarhet, beredskap och mycket mer. Vår verksamhet gör nytta för hela samhället. Vi vill nu ha din hjälp att göra Länsstyrelsen ännu bättre.
Hos oss finns goda möjligheter att förena privatliv med arbetsliv genom flexibla arbetssätt och flertalet uppskattade förmåner såsom; distansarbete upp till 49,9%, lång semester, 28, 31 eller 35 dagar beroende på ålder och löneväxling. Läs mer om vår verksamhet och våra förmåner på Jobba hos oss, Länsstyrelsen Dalarna (lansstyrelsen.se).

Beskrivning

Enheten för samhällsskydd finns vid avdelningen för verksamhetsstöd och samhällsskydd. Enheten arbetar med länets och myndighetens samordning och utveckling av krishanterings- och totalförsvarsförmåga över hela den så kallade hotskalan. Det innebär planläggning, genomförande och uppföljning av insatser som sträcker sig från krishantering och totalförsvar till brottsförebyggande arbete och social riskhantering. 

Enheten har för närvarande 11 medarbetare som har både egna ansvarsområden och utvecklande uppdrag internt och med aktörer i länet. 

Arbetsuppgifter

Länsstyrelsen i Dalarnas län förstärker nu funktionen Regional samordning för brottsförebyggande arbete och söker nu en handläggare som vill förstärka vårt team inom enheten för samhällsskydd

Länsstyrelserna har sedan 2017 ett uppdrag av regeringen om regional samordning och utveckling av det brottsförebyggande arbetet. Länsstyrelsernas uppgift är att bygga ett långsiktigt strukturerat stöd som svarar mot de behov som finns hos länets aktörer rörande samverkan, kompetensutveckling och expertstöd. Du förväntas arbeta självständigt och i tillsammans med andra aktörer på lokal, regional och nationell nivå. Du kommer samverka både internt med övriga enheter på länsstyrelsen och externt med kommuner, polis och andra aktörer som kan bidra i det brottsförebyggande arbetet.

I uppdraget som regional samordnare ingår att stödja utvecklingen av ett kunskapsbaserat brottsförebyggande arbete med utgångspunkt i lokala och regionala läges- och problembilder. Du kommer att arbeta med att tillgängliggöra kunskap, ordna forum för dialog och erfarenhetsutbyte men också ge verksamhetsnära stöd till länets brottsförebyggande aktörer. De brottsförebyggande samordnarna på länsstyrelserna fungerar som en länk mellan lokal och nationell nivå, följer upp arbetet i länet och redovisar det årligen till Brottsförebyggande rådet (Brå). Arbetet innebär en del resor inom Sverige.

Utöver dina arbetsuppgifter inom det brottsförebyggande arbetet kommer du i vissa fall också ingå i olika arbetsgrupper kopplade till enhetens arbete inom området samhällsskydd.

Kvalifikationer

Krav

 • Akademisk utbildning inom sociologi, kriminologi eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
 • Erfarenhet av arbete med brottsförebyggande frågor på strategisk nivå
 • Goda kunskaper i att kommunicera på svenska i tal och skrift
 • Erfarenhet av kunskapsbaserat utvecklingsarbete.
 • Erfarenhet av att leda utbildningar, seminarier och workshops med externa aktörer.
 • God förmåga att samarbeta och inkludera andra i ditt arbete

Meriterande

 • Erfarenhet från offentlig förvaltning på kommunal, regional eller nationell nivå.
 • Erfarenhet av utredning och analys
 • Erfarenhet av processledning
 • Erfarenhet inom säkerhets-, stab- eller krisledningsarbete
 • Körkort B

Personliga egenskaper
Som person är du prestigelös och har en förmåga att samarbeta och inkludera andra. Ditt arbetssätt kännetecknas av att du är strukturerad och drivande. Du bidrar både till en god arbetsmiljö och att arbetsgruppen når sina mål. För att lyckas i rollen behöver du vara kommunikativ och kunna uttrycka dig väl i både tal och skrift.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och referenser

Villkor

Länsstyrelsen tillämpar 6 månaders provanställning. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Falun
Län Dalarnas län
Land Sverige
Referensnummer 112-5374-2024
Kontakt
 • Jesper Folkeson, 010-2250101
Facklig företrädare
 • Saco-S, saco.dalarna@lansstyrelsen.se
 • ST Statstjänstemannaförbundet, st-styrelsen.dalarna@lansstyrelsen.se
Publicerat 2024-04-16
Sista ansökningsdag 2024-06-06

Tillbaka till lediga jobb