LÄNSSTYRELSEN I SÖDERMANLANDS LÄN, HR- och kommunikationsenheten

Länsstyrelsen är en expertmyndighet inom områden som natur och miljö, samhällsbyggnad och landsbygd, direkt underställd regeringen. Vi fungerar som en länk mellan människor, kommuner, regioner och olika myndigheter. Vi verkar för att nationella mål får genomslag i länet. Det gör vi genom att se till helheten i vår myndighetsutövning, genom att förmedla kunskap och genom att samordna och utveckla olika sakfrågor. Hållbar utveckling ger framtiden möjligheter i ett Södermanland för alla.

Söker du sommarjobb och studerar inom bild och media?  Länsstyrelsen i Södermanlands län söker en engagerad och driven medarbetare till vår HR- och kommunikationsenhet. Enheten består idag av 7 medarbetare och ingår i avdelningen för verksamhetsstyrning och stöd. HR- och kommunikationsenheten ansvarar för arbetsgivarfrågor, arbetsrätt, administration samt att ge stöd och råd till avdelningschefer och enhetschefer.  Enheten arbetar även med myndighetens kommunikation, pressfrågor, intern och extern kommunikation på intranät, webb och sociala medier, kriskommunikation samt ger rådgivning till verksamhetens övriga kommunikation.

Arbetsuppgifter

Som sommarjobbare på HR- och kommunikationsenheten arbetar du med:

 • vår bildbank där du indexerar, sorterar och laddar upp bilder. I mån av tid ser vi gärna att du själv fotograferar och låter kreativiteten få utrymme med nya miljöbilder från vårt län.
 • vårt intranät och vår externa webb där du arkiverar och gallrar information.
 • övriga uppgifter som kan dyka upp under sommaren där vi behöver dina insatser.

Kvalifikationer och profil

Vi söker dig som:

 • har gymnasieexamen. Vi tror att du nu antingen har avslutat ett gymnasieprogram med inriktning media/information/kommunikation, eller studerar på ett medieprogram eller liknande på eftergymnasial nivå.
 • är flytande i svenska, i tal och skrift.
 • har stor datorvana och kan arbeta i office programmen. 

Meriterande är om du:

 • är skicklig på att fotografera
 • har erfarenhet av intranät eller webb
 • har erfarenhet av bildbehandlingsprogram.

Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper vi vill att du:

 • är engagerad, strukturerad och noggrann.
 • är självgående och kan ta ansvar för att slutföra dina uppdrag.
 • har ett intresse och talang för att fota och redigera bilder. 

Om tjänsten

Anställningen är en visstidsanställning i omfattning 100%. Tillträde 17 juni (eller enligt överenskommelse) till 2 augusti 2024. Heltid, 40 timmar i veckan. Lön med timersättning enligt överenskommelse. 

Information

Mer information om arbetsuppgifterna får du av rekryterande chef Josefin Lindberg som nås via växeltelefon 010-223 40 00.  Fackliga företrädare är Patrik Holmer (Saco-S) och Anna Forsberg (ST) båda nås via växeln, 010-223 40 00).

Ansökan

Välkommen med din ansökan med meritförteckning och personligt brev senast den 27 maj 2024. Sök gärna så snart som möjligt då intervjuer sker löpande. Du ansöker via Länsstyrelsens webbplats www.lansstyrelsen.se/sodermanland.

Genom att ansöka till tjänsten godkänner du att länsstyrelsen hanterar och sparar dina personuppgifter. Länsstyrelsen hanterar personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Här kan du läsa mer om myndighetens hantering av personuppgifter www.lansstyrelsen.se/dataskydd.

Tänk på att din ansökan blir allmän handling. Det innebär att vem som helst har rätt att få ta del av
innehållet i din ansökan. Om du har skyddade personuppgifter så ska du först kontakta HR
-enheten för att få hjälp med din ansökan.

 

 

Anställningsform Visstidsanställning (kortare än 3 månader)
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Timersättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Nyköping
Län Södermanlands län
Land Sverige
Referensnummer 112-4059-2024
Kontakt
 • Josefin Lindberg, 010-2234226
Facklig företrädare
 • Patrik Holmer, Saco-S, 010-2234000
 • Anna Forsberg, ST, 010-2234000
Publicerat 2024-05-08
Sista ansökningsdag 2024-05-27

Tillbaka till lediga jobb