Länsstyrelsernas IT-avdelning, Enheten för Applikationsstöd IT

Om arbetsplatsen

Vill du vara med och utveckla digitala lösningar för ett hållbart samhälle? Trivs du i en miljö som utmärks av lagkänsla och möjligheten att utvecklas tillsammans? Lockas du av ett hållbart arbetsliv med goda möjligheter till distansarbete del av arbetstiden? Är du redo för nästa utmaning i karriären?

Vår enhet expanderar och vi behöver bli fler smarta, drivna och kompetenta kollegor. Enheten ansvarar för utveckling och förvaltning av system, integrationer och applikationsplattformar. Vi bygger morgondagens förvaltnings- och utvecklingsorganisation där starka team leder, driver och levererar IT-stöd i framkant! Häng med på vår resa!

Arbetsuppgifter

I rollen som förvaltningsledare IT erbjuder vi dig ett spännande och självständigt arbete med ansvar att leda ett team med duktiga medarbetare. Som förvaltningsledare IT ansvarar du för förvaltnings- och utvecklingsfrågor på både kort och lång sikt inom ett eller flera förvaltningsområden. Du säkerställer att IT-systemen inom dina objekt är funktionella och säkra både nu och i framtiden.

Som förvaltningsledare hos oss är det viktigt att du har en helhetsförståelse för uppdraget, och att du kan föra en dialog med vår kund utifrån de förutsättningar som IT-avdelningen har.
Du uppfattar kundens behov och kan tillsammans med ditt team översätta dem till tekniska krav. Du ansvarar för leveransen inom ditt ansvarsområde och leder ditt team och driver varierande uppdrag.

Du ansvarar för förvaltningsplanen och budgeten inom ditt område. Inom IT-avdelningen deltar du i det ständiga arbetet att utveckla metoder för effektivare arbetssätt. Du är drivande, strukturerad och kommunikativ.

I rollen som förvaltningsledare IT:

 • har du det övergripande ansvaret för ditt område där du leder och samordnar arbetet för IT avdelningen.
 • arbetar du tillsammans med ditt team med att utveckla och förvalta system
 • samarbetar du med verksamhetens representanter och utarbetar och följer upp planer på kort och lång sikt.
 • ansvarar du för områdets avtal och har kontakt med externa leverantörer och andra myndigheter.

Du arbetar i ett team där lagkänsla och samarbete är nyckelord och har stora möjligheter att utvecklas tillsammans med oss. I den här rollen arbetar du med utmanande och utvecklande uppdrag tillsammans med engagerade och tillgängliga kollegor. Du får en arbetsgivare med fokus på en samhällsgärning att vara stolt över. Här har du en möjlighet att arbeta med tekniska lösningar som påverkar hela samhället. Hur låter det?

Placeringsort är Göteborg, Mariestad, Vänersborg, Karlstad eller Luleå. Placering på annan ort kan vara möjligt enligt överenskommelse. Vi erbjuder ett flexibelt arbete med goda möjligheter till distansarbete del av arbetstiden.

Se vår film om hur det är att jobba hos oss

Kvalifikationer

För att lyckas väl i tjänsten som förvaltningsledare behöver du vara en person som är strukturerad i ditt arbete. Du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt samt arbetar mot uppsatta mål, sätter i gång aktiviteter och uppnår resultat.

Med ditt ledarskap motiverar och förser du andra med aktiviteter som krävs för att nå gemensamma mål. En viktig del i din personlighet är att du kan bygga och underhålla relationer på ett förtroendeingivande sätt.

Din samarbetsförmåga är mycket god vilket innebär att du lyssnar, kommunicerar och löser problem som kan uppstå. Du är pedagogisk i ditt sätt att kommunicera genom att du anpassar ditt budskap till mottagaren, både i tal och skrift.

Våra kollegor är utspridda bland våra län i Sverige där nyckeln är att kunna samarbeta väl i en geografisk spridd organisation.

Du har:

 • flerårig erfarenhet av förvaltningsledning inom IT
 • akademisk utbildning, med inriktning mot IT eller motsvarande erfarenheter
 • erfarenhet av budget och budgetuppföljning
 • erfarenhet av ledarskap, såsom projektledning, samordning och teamledarskap
 • erfarenhet av leverantörsstyrning och avtalshantering
 • förmåga att leda förändringsarbete.

Vi ser gärna att du har:

 • erfarenhet av förvaltningsmodellen pm3
 • erfarenhet av ITIL
 • erfarenhet av att leda en förvaltningsorganisation.

Vi fäster stor vikt vid den personliga lämpligheten och ser det som självklart att du bidrar till ett gott arbetsklimat.

Vi tror på allas lika möjligheter och ett av våra huvuduppdrag är att verka för mångfald och en personalsammansättning som speglar länens befolkning.

Övrig information

Välkommen med din ansökan! Vi vill gärna att den är på svenska då det är vårt arbetsspråk.

Du söker jobbet via denna länk: Ansök här

Läs mer: Jobba på länsstyrelsernas IT-avdelning

Anställningen kan komma att inledas med 6 månaders provanställning. Intervjuer kan komma att genomföras löpande under ansökningstiden.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhetsmedvetenhet. Säkerhetsprövning enligt Säkerhetsskyddslagen (2018:585) kommer att genomföras innan vi fattar beslut om anställning. För en del anställningar kan därför svenskt medborgarskap komma att krävas. Läs mer om säkerhetsprövning Personalsäkerhet - Säkerhetspolisen (sakerhetspolisen.se).

Vi har valt rekryteringskanaler och vill inte bli kontaktade av rekryteringsföretag.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast enligt överenskommelse
Löneform Månadslön. Länsstyrelsen tillämpar individuell lönesättning.
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad Heltid. Flexibel arbetstid måndag - fredag 40 timmar per vecka..
Ort Karlstad, Mariestad, Vänersborg, Göteborg eller Luleå. Placering på annan ort kan vara möjligt enligt överenskommelse.
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer 112-19587-2024 (4)
Kontakt
 • Annika Petersson, funktionschef, 010-2244318
Facklig företrädare
 • Pia Severinsson, SACO , 010-2244472
 • Martin Dahl, ST, 010-2244768
 • Kajsa Lackovic SEKO, 0770-457900(växel)
Publicerat 2024-05-14
Sista ansökningsdag 2024-06-03

Tillbaka till lediga jobb