LÄNSSTYRELSEN I JÄMTLANDS LÄN, Enheten för lednings- och verksamhetsstöd

Länsstyrelsens cirka 300 medarbetare arbetar som regeringens representant på regional nivå. Vårt uppdrag är att utveckla länet samt verka för att de nationella politiska målen får genomslag i länet. Vi arbetar för att vara en myndighet fri från diskriminering och vill tillvarata de kvalitéer som mångfald tillför verksamheten.

Enheten för lednings- och verksamhetsstöd är en av Länsstyrelsens sju enheter. Här arbetar vi med att ge stöd åt länsledningen samt övriga chefer och medarbetare i en bredd av frågor. Vi arbetar bland annat med verksamhetsutveckling och planering, ekonomi, upphandling, personalfrågor, kommunikation, säkerhetsfrågor, ärendehantering och intern service. Hos oss arbetar experter inom dessa områden som gärna delar med sig av sin kunskap.

Vi arbetar med respekt, professionalitet och öppenhet för länets invånare – tillsammans för en hållbar framtid!

Beskrivning

Nu söker vi en planeringschef i kombination med rollen som biträdande enhetschef till enheten för lednings- och verksamhetsstöd. Som planeringschef bidrar du till en enhetlig och effektiv styrning av hela organisationen. Du ansvarar för att leda och utveckla myndighetens processer inom planering och uppföljning samt intern styrning och kontroll.  Här ingår även samordning av arbetsordning, miljöledning, och årsredovisning. Vidare ingår viss typ av utredningsarbete och uppdragsledning. Till din hjälp har du två medarbetare vilka du också har personalansvar för.

Som biträdande enhetschef är du enhetschefens ställföreträdare och ingår i enhetens ledningsgrupp. Du samordnar och organiserar administrativa ledningsfunktioner såsom beredning av underlag till ledningen, verksamhetsplanering, löpande uppföljning av verksamheten och budgetarbete.

Samverkan en mycket viktig del i arbetet och dina kontaktytor är många.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning, företrädesvis inom ekonomi eller statsvetenskap. Vi ser gärna att du har flerårig erfarenhet av verksamhetsstyrning inom statlig verksamhet. Du arbetar mot mål och fokuserar på resultat. Du har god förmåga att uttrycka dig skriftligt och muntligt på svenska.

Du arbetar strukturerat och värnar om ett gott samarbetsklimat. Det är meriterande om du har chefserfarenhet eller erfarenhet som ledare.

Självklart delar du Länsstyrelsens värdegrund om att behandla alla med respekt, professionalitet och öppenhet.

Villkor

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde snarast
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Östersund
Län Jämtlands län
Land Sverige
Referensnummer 4617-2024
Kontakt
  • Kristina Albertsson, enhetschef, 010-2253473
Facklig företrädare
  • Marie Fastesson, ST, 010-2253429
  • Eva Ljungdahl, Saco, 010-2253604
Publicerat 2024-06-05
Sista ansökningsdag 2024-07-14

Tillbaka till lediga jobb