LÄNSSTYRELSEN SKÅNE, enheten för mänskliga rättigheter och jämställdhet

Länsstyrelsen Skåne skapar samhällsnytta genom att ta ansvar för samhällsbygget, skydda miljön och investera i landsbygden. Målet är att göra det bästa för Skåne och bidra till goda livsvillkor och en hållbar utveckling. I vårt uppdrag har vi olika roller och fungerar både som utvecklingspartner och som beslutsfattare i frågor som rör länets utveckling. Vi arbetar på uppdrag av regering och riksdag och investerar 2,3 miljarder och fattar 70 000 myndighetsbeslut för Skånes och Sveriges bästa varje år.

Vi är ca 600 medarbetare och har kontor i Malmö och Kristianstad.

Beskrivning

Länsstyrelsen söker en person som ska arbeta dels med genomförandet av regeringsuppdraget att stödja kommuner och regioner i deras arbetet med att genomföra funktionshinderspolitiken i Skåne, dels med genomförandet av länsstyrelsens förordning (2021:995) om länsstyrelsernas regionala arbete mot mäns våld mot kvinnor.

Din arbetsplats blir på enheten för mänskliga rättigheter och jämställdhet på samhällsbyggnadsavdelningen på vårt kontor i Malmö. Anställningen är en tillsvidareanställning med tillträde i september eller snarast enligt

överenskommelse. Vi tillämpar sex månaders provanställning. Enheten för mänskliga rättigheter och jämställdhet med ca 15 medarbetare arbetar för en socialt hållbar utveckling i Skåne med uppdrag inom främst mänskliga rättigheter och jämställdhet, inklusive mäns våld mot kvinnor.

Arbetsuppgifter

I rollen kommer du att utveckla och driva arbetet med länsstyrelsens uppdrag inom funktionshinderspolitiken samt stötta arbetet med genomförandet av länsstyrelsens förordning (2021:995) om länsstyrelsernas regionala arbete mot mäns våld mot kvinnor. I arbetet ingår bland annat att ge stöd till kommuner och andra aktörer genom nätverk, seminarier och andra kompetenshöjande insatser. Du kommer att ta fram lägesrapporter och kunskapssammanställningar samt återrapportera arbetet till regeringen. Arbetet kan också komma att innehålla handläggning av statsbidrag. Arbetet innebär en del resor.

Inom uppdraget med funktionshinderspolitiken kommer du att arbeta tillsammans med en kollega på 50% och inom uppdraget Mäns våld mot kvinnor kommer du att ingå i ett större team. Du förväntas utifrån en gemensam planering kunna arbeta självständigt och ta ansvar för dina arbetsuppgifter. Du kommer att samverka med andra aktörer på regional och lokal nivå.

Som medarbetare hos oss har du tre roller: arbetstagare, kollega samt verksamhetsutövare. I rollen som arbetstagare representerar du myndigheten, tillsammans med dina kollegor bidrar du till det samlade resultatet och som verksamhetsutövare skapar du samhällsnytta utifrån din sakkompetens.

Kvalifikationer

Länsstyrelsen eftersträvar att ha medarbetare med olika egenskaper, förutsättningar och livserfarenheter. Det är samspelet mellan medarbetarnas olikheter och likheter som utgör en av Länsstyrelsens framgångsfaktorer.

Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom mänskliga rättigheter, sociologi eller annan lämplig samhällsvetenskaplig eller juridisk utbildning, motsvarande minst kandidatexamen. Du har erfarenhet av att arbeta strategiskt både med funktionshinderpolitiska frågor och mäns våld mot kvinnor i offentlig sektor. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med dessa områden inom en myndighet. 

Du har erfarenhet av att leda och driva processer samt att stödja samverkan mellan olika aktörer i tvärsektoriella frågor.

Du är initiativrik med ett engagemang för frågorna. Du har en kommunikativ förmåga som bidrar till att skapa engagemang och utveckla samverkan. Du kan på ett pedagogiskt sätt översätta teori till praktik inom ditt område. Som person har du en förmåga till helhetssyn och kan arbeta systematiskt och strukturerat för att utveckla idéer och lösa problem.

Du har erfarenhet av att kartlägga, utreda, analysera och skriftligt sammanställa olika uppgifter. Du har genomfört kvantitativa och kvalitativa utvärderingar inom området. Det är meriterande om du har kunskap i webropol eller liknande utvärderingsverktyg.

Som medarbetare på Länsstyrelsen Skåne har du förmåga att ta initiativ och aktivt söka ansvar för arbetsuppgifter. Vår komplexa verksamhet ställer krav på att du kan se frågor ur olika perspektiv för att kunna fatta rätt beslut. Tillsammans med dina kollegor arbetar du mot gemensamma mål och det är därför en förutsättning att du är bra på att samarbeta, skapa engagemang och bygga nätverk med andra. Vidare är du en god pedagog och har en förmåga att kombinera lyhördhet och flexibilitet med ett strukturerat arbetssätt.

Säkerhetsklassning

Länsstyrelsen har en viktig samordnande roll vid samhällsstörningar och därför ställer vi höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Vissa av våra anställningar är säkerhetsklassade och kan även innebära en krigsplacering vid myndigheten, vilket innebär att säkerhetsprövning behöver genomföras innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap i enlighet med säkerhetsskyddslagen (2018:585).

Övrigt

Vi ber dig söka anställningen genom länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar samt för att säkerställa kvaliteten i vår urvalsprocess. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot en fastställd kompetensprofil samt mot andra sökande.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Här hittar du information om hur Länsstyrelsen Skåne behandlar personuppgifter. 

Här hittar du mer information om Länsstyrelsen Skåne. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Malmö
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 112-20213-24
Kontakt
  • Sara Lhådö (tillgänglig v. 26), 010-2241459
  • Martina Skrak (tillgänglig v.25, 27-28), 010-2241296
Facklig företrädare
  • Klara Steinvall, OFR/S, P, O (ST), 010-2241618
  • Sofia Plantin, Saco-S, 010-2241427
Publicerat 2024-06-17
Sista ansökningsdag 2024-08-01
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb