LÄNSSTYRELSEN I BLEKINGE LÄN

Länsstyrelsen Blekinge är en myndighet med brett ansvarsområde och spännande uppdrag. I vår roll som regeringens företrädare i länet ingår att arbeta med allt från miljöskydd, naturvård, planering och bostadsbyggande, djurskydd, energi och klimat till civilt försvar, krishantering, kulturmiljö, fiske och landsbygdsutveckling.

Länet är en del av en expansiv Östersjöregion där det är nära till allt. Det gör det enkelt att kombinera ett intressant arbete med bra boende och aktiv fritid. Vårt kontor ligger vackert vid vattnet i världsarvsstaden Karlskrona.

Vi arbetar för att nästa generation ska kunna leva i ett Blekinge där naturen, människorna och företagen mår bra. De beslut vi fattar i dag ska hålla även i framtiden. Vi finns här för Blekinge. Läs mer: www.lansstyrelsen.se/blekinge

Arbetsuppgifter

Tjänsten är placerad på vår enhet för landsbygdsfrågor, som ingår i avdelningen för Natur. Du kommer arbeta i en mindre grupp av handläggare som hanterar stöd inom havs- fiskeri- och vattenbruksprogrammet samt projekt- och investeringsstöd till landsbygd och lantbruk.

Fokus kommer att vara handläggning av stöd inom havs- fiskeri- och vattenbruksprogrammet, men även annan handläggning kan förekomma. I handläggning ingår utöver de administrativa delarna även besiktning och kontroll på plats. På enheten hanterar vi stöd och bidrag, prövar tillstånd och genomför tillsyn inom verksamheterna lantbruk, fiske och djurhållning.

I arbetsuppgifterna ingår att handlägga stödansökningar samt ansökningar om utbetalning i Jordbruksverkets IT-system. En del i detta är att tillämpa gällande föreskrifter och handläggningsrutiner, granska och rimlighetsbedöma offerter och angivna kostnader samt ekonomiska redovisningar. Du gör även slagningar och kontroller avseende stödmottagaren i andra system. Du arbetar i samverkan med övriga handläggare på enheten samt i dialog med Jordbruksverket men du förväntas kunna utföra mycket av handläggningen självständigt.

Länsstyrelsernas uppdrag förändras över tid och innehållet i tjänsten kan därför komma att förändras.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en universitets eller högskoleutbildning inom de areella näringarna alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet från fiske, lantbruk, vattenbruk eller skogsföretag som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

B-körkort är ett krav och resor inom länet och inom landet förekommer i tjänsten.

Det är meriterande med utbildning i förvaltningskunskap eller förvaltningsrätt samt om du har erfarenhet av att handlägga EU-stöd. Har du kunskaper om Jordbruksverkets handläggningssystem för projekt- och företagsstöd är det en fördel.

Det är viktigt att du är noggrann och strukturerad och har god förmåga att prioritera och att växla mellan arbetsuppgifter.

Som person är du tydlig och har lätt för att skapa, utveckla och bibehålla goda relationer. Du har förmåga att nå ut med budskap till olika målgrupper på ett lätt förståeligt sätt. Du har ett gott och korrekt bemötande med god förståelse för din roll som statstjänsteperson.

Villkor

Intervjuer till tjänsten är planerade till v. 31

Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlskrona
Län Blekinge län
Land Sverige
Referensnummer 112-3215-24
Kontakt
  • Per Svantesson, handläggare, 010-2240202
Facklig företrädare
  • Annika Lydänge, SACO, 010-2240173
  • Lisa Spjuth, ST, 010-2240120
Publicerat 2024-06-17
Sista ansökningsdag 2024-07-14

Tillbaka till lediga jobb