LÄNSSTYRELSEN I KALMAR LÄN, Avdelning samhälle, Miljöenheten

Beskrivning

På Miljöenheten arbetar 18 personer. Arbetet på enheten utgörs i huvudsak av tillsyn och tillståndsprövning av miljöfarlig verksamhet, bidrags- och tillsynsprojekt inom förorenade områden samt tillsynsvägledning inom dessa fält. Vi har också tillsyn enligt Sevesolagstiftningen. På enheten tillhör alla en av tre arbetsgrupper som träffas regelbundet. Det finns också stort utrymme för tvärsektoriellt arbete tillsammans med andra enheter.

Arbetsuppgifter

Vi söker en person som i första hand ska arbeta med tillsynsrelaterade frågor kopplat till förorenade områden inom miljöbalken.

Arbetsuppgifter som är aktuella är granskning och bedömningar av anmälningsärenden, MIFO-blanketter, miljötekniska undersökningar, framtagande av ansvarsutredningar samt arbeta med uppdatering och utlämning av handlingar från den nationella databasen, EBH-stödet.

Du kommer att bedriva tillsynsärenden som bland annat innebär tillsynsbesök i fält.

Det kan bli aktuellt med mer komplexa ärenden, bland annat utredningar av förorenade områden kopplat till statsbidrag eller som finansieras av ansvarig verksamhetsutövare. Det kan även bli aktuellt att svara på remisser inom arbetsområdet.

Hos oss kommer du att arbeta med intressanta och utmanande arbetsuppgifter som har stor samhällsnytta.

Kvalifikationer

Vi söker en flexibel person som tycker om att ha stor variation i arbetsuppgifter men och som också kan uppskatta att olika perioder innehåller fokus på enstaka arbetsuppgifter. Du behöver vara driven, noggrann och strukturerad.

Eftersom arbetet innebär många interna och externa kontakter är det viktigt att du är bra på att kommunicera, samarbeta och har en hög servicekänsla.

Krav:

Naturvetenskaplig akademisk universitets/högskoleexamen med inriktning mot ekotoxikologi, vatten, miljögifter, geologi, miljö- och hälsoskydd, förorenade områden eller annan utbildning som vi finner likvärdig.

B-körkort

Att uttrycka sig väl i tal och skrift.

Meriterande:

Kunskaper inom miljöjuridik

Arbete med ärenden kopplat till 10 kap. miljöbalken på kommun eller statlig myndighet

Arbete med förorenade områden inom kommun, statlig myndighet eller privat sektor.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kalmar
Län Kalmar län
Land Sverige
Referensnummer 112-921-2023
Kontakt
  • Lill Thunberg, 010-2238606
  • Martina Almqvist, 010-2238441
Facklig företrädare
  • Anna Lindberg, SACO, 010-2238561
  • Ann-Eva Zidén, ST, 010-2238530
Publicerat 2023-02-06
Sista ansökningsdag 2023-02-26

Tillbaka till lediga jobb