Länsstyrelsen i Jönköpings län

Hos oss får du en varierad vardag av både strategisk och operativ karaktär. Rollen är bred, du är en kugge i att få allt att fungera och du gillar att vara en del av flera processer inom ekonomiområdet. Tillsammans med en kollega arbetar du med ekonomi i projekt, till exempel:

 • stöd till projektledare
 • ansvarig ekonom i några projekt
 • projektredovisning, löpande redovisning, analys och rapportering till projektledare

Du arbetar också tillsammans med övriga medarbetare på enheten med att stötta upp kring bland annat:

 • löpande bokföring
 • avstämning och inrapporteringar
 • årliga bokslutsarbetet
 • årsredovisning
 • dispositionsrätter/extern finansiering
 • löpande chefsstöd

Du kommer att vara en del av vårt kompetenta ekonomiteam och kommer även att få jobba med andra frågor inom området än de som beskrivs ovan.

Kvalifikationer

Vi söker dig med relevant högskoleexamen inom ekonomiområdet eller motsvarande kompetens. Du har erfarenhet av att ha arbetat brett och kvalificerat med ekonomi samt med projektuppföljning, gärna i en liknande verksamhet. Du har också erfarenhet av att ha jobbat med redovisning och rapportering. Vi förutsätter att du har goda kunskaper i Excel. Du ska ha goda kunskaper i svenska i tal och skrift.

Meriterande är erfarenhet av arbete med:

 • löpande ekonomi som t ex månads- och årsbokslut.
 • ekonomiarbete inom offentlig sektor.
 • kvalificerade ekonomisystem (vi har Unit4ERP Agresso).

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du har en förmåga att se helhet och kan lätt växla mellan olika arbetsuppgifter men kan också planera om och prioritera efter nya förutsättningar. Du är nyfiken på våra verksamheter, servicekänslan är hög och du kan skapa förståelse för ekonomifrågan i verksamheten. Eftersom vi är en liten enhet gillar du och är duktig på att arbeta i team och på ett positivt sätt skapa utveckling i vardagen samtidigt som du kan vara självgående när det behövs. Du är van att arbeta analytiskt och med problemlösning.

Villkor

Tjänsten omfattar heltid. Tillträde snarast eller efter överenskommelse. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Övrigt

Intervjuer genomförs från och med vecka 17.

Du har väl inte missat att vi även söker en redovisningsekonom till HR- och ekonomienheten?

Om Länsstyrelsen i Jönköping

Vi har en gemensam enhet för HR- och ekonomi som arbetar övergripande för myndigheten. På enheten är vi tio kollegor varav sju arbetar inom ekonomiområdet.

Länsstyrelsen är en kunskapsorganisation, en statlig myndighet som är regeringens företrädare i länet. Tillsammans arbetar vi för att Jönköpings län ska vara ett av landets mest attraktiva län. Genom samverkan skapar vi förutsättningar för ett fantastiskt län för nuvarande och kommande generationer. Målet är att bidra till goda livsvillkor och en hållbar utveckling.

Vi är 280 medarbetare. Våra verksamhetsområden berör många viktiga delar av samhället, allt från samhällsplanering, jämställdhetsfrågor, miljötillsyn, landsbygdsutveckling, insatser som ska gynna fisken i våra sjöar till demokrati- och beredskapsfrågor samt mycket annat. Målet är att vårt arbetssätt ska präglas av professionalism, engagemang och samverkan.

Länsstyrelsen finns mitt i stan i en K-märkt byggnad som har nyrenoverade lokaler med utsikt över Munksjön och Vättern. Det är inte bara en spännande arbetsplats, du erbjuds också en mängd förmåner som flexibelt arbete, friskvårdsbidrag och friskvårdstimme, utökad föräldrapenning samt en aktiv personalförening.

Vill du veta mer om våra förmåner och hur det är att arbeta hos oss? Besök vår webbsida på www.lansstyrelsen.se/jonkoping/om-oss/jobba-hos-oss.

Har du skyddade personuppgifter och vill söka tjänsten? Mer info finns här.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Jönköping
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer 112-2908-2024
Kontakt
 • Annika Skrikas, 010-2236562
Facklig företrädare
 • Carl-Johan Sanglert, SACO-S, 010-2236000
Publicerat 2024-03-28
Sista ansökningsdag 2024-04-18

Tillbaka till lediga jobb