Länsstyrelsen Västernorrland

Länsstyrelsen är en mångsidig myndighet med bred kompetens inom många olika samhällsområden. Vi arbetar för hållbar utveckling i hela länet och för att genomföra de uppdrag vi får från riksdag och regering så klokt och effektivt som möjligt. Hos oss gör du stor samhällsnytta.

Vi erbjuder dig en bra arbetsmiljö med stimulerande och utmanande arbetsuppgifter. Det finns goda möjligheter till kompetensutveckling för alla medarbetare. Vi har flexibla arbetstider och arbetssätt för att kunna skapa bra förutsättningar att förena arbetsliv och privatliv.

Västernorrlands län har en storslagen natur och består av både kust och inland. Länsstyrelsen finns i Härnösand, mellan Sundsvall och Örnsköldsvik. Vi har goda pendlingsmöjligheter, både längs kusten och inåt landet. I dag arbetar cirka 260 medarbetare hos oss. Landshövding Carin Jämtin är chef för länsstyrelsen Västernorrland.

Läs mer om vår verksamhet och våra förmåner på www.lansstyrelsen.se/vasternorrland

Beskrivning

Enheten Miljöanalys och viltförvaltning har ca 18 medarbetare som arbetar med att nå miljökvalitetsmålen, upprätthålla biologisk mångfald samt nå god bevarandestatus för arter i länet. Enheten ansvarar för uppdrag som miljöövervakning, vilt, kalkning, åtgärdsprogram för hotade arter, invasiva främmande arter, artskydd samt vissa delar kring restaurering av vattendrag och projektet Ecostreams for Life.

Enheten söker nu en miljöhandläggare vilt.

Arbetsuppgifter

Du kommer att delta i arbetet med förvaltning av vilt och handläggning av dessa frågor med ett särskilt fokus på rovdjursförvaltningen. I arbetet ingår också andra arbetsutgifter inom jakt och viltförvaltning som att handlägga ärenden och bidragsbeslut, arbete med förvaltningsplaner för olika arter och delta i beredningen av frågor som beslutas av viltförvaltningsdelegationen i länet. Arbetsgruppen är liten och därför kommer du att behöva hantera samtliga områden inom viltfrågorna. En stor del av arbetet består av information, dialog och samverkan samt tidvis en del mediakontakter. Arbetet kan periodvis innebära ett högt arbetstempo och vid enstaka tillfällen kväll eller helgarbete. Visst fältarbete kan förekomma. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en naturvetenskaplig högskoleexamen eller motsvarande, gärna med inriktning inom något av områdena biologi, eller ekologi särskilt meriterade med utbildning i viltförvaltning, och/eller jakt. Arbete med jakt och viltfrågor och handläggning av ärenden i likande verksamhet är meriterade precis som arbete med tillsyn och prövning inom verksamhetsområdet. Det är även meriterande med kunskap om praktisk viltförvaltning särskilt kopplat till stora rovdjur samt goda kunskaper om svensk viltförvaltning och jaktlagstiftning. Vidare är erfarenhet av arbete i offentlig förvaltning meriterande. 

B-körkort är ett krav.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som är ansvarstagande, strukturerad och stabil då arbetstempot kan variera över tid och periodvis kan vara högt. Du har en god samarbetsförmåga och kan arbeta flexibelt och strukturerat med både personer och uppgifter. Som person är du självgående och besitter specialistkunskap inom området. Du behöver ha hög integritet samt kunna ta egna initiativ och snabbt sätta dig in i nya frågor utifrån ett helhetsperspektiv. Arbetet innebär kontakter med många aktörer och du behöver ha lätt för att samarbeta och kommunicera med andra människor. Du behöver vara bekväm i rollen som myndighetsperson och kunna hantera motstridiga intressen. 

Övrigt

Länsstyrelsen tillämpar kompetensbaserad rekrytering. Som ett led i detta kan arbetsprov komma att tillämpas. För att arbeta hos oss måste du dela länsstyrelsens värdering om alla människors lika värde. 

Hos oss på länsstyrelsen är vissa befattningar placerade i säkerhetsklass. Det kan innebära att en säkerhetsprövning och registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan anställning. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Vid tillsvidareanställning blir du automatiskt krigsplacerad hos oss.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse. Anställningen är ett vikariat på ca 8 månader med möjlighet till förlängning.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Härnösand
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 112-3905-2024
Kontakt
  • Jenny Lindgren, 0611-349029
Facklig företrädare
  • Oskar Norrgrann, ST, 0611-349000
  • John Molin, SACO, 0611-349000
Publicerat 2024-05-17
Sista ansökningsdag 2024-06-09

Tillbaka till lediga jobb