LÄNSSTYRELSEN I JÄMTLANDS LÄN, Eldrimner

Länsstyrelsens cirka 300 medarbetare arbetar som regeringens representant på regional nivå. Vårt uppdrag är att utveckla länet samt verka för att de nationella politiska målen får genomslag i länet. Vi arbetar för att vara en myndighet fri från diskriminering och vill tillvarata de kvalitéer som mångfald tillför verksamheten.

Eldrimner är en av Länsstyrelsens sju enheter och är sedan 2005 Sveriges nationella resurscentrum för mathantverk och småskalig livsmedelsproduktion. Här arbetar vi med att förmedla, utveckla och bevara kunskapen om mathantverk. Vi stöttar nya och etablerade företagare bland annat genom kurser, utbildningar, rådgivning och utvecklingsarbete. Eldrimner arbetar tillsammans med berörda myndigheter och andra aktörer för att underlätta för mathantverkare att bedriva sin verksamhet. Hos oss arbetar experter inom mathantverkets olika områden som gärna delar med sig av sin kunskap

Vi arbetar med respekt, professionalitet och öppenhet för Sveriges mathantverkare - tillsammans för en hållbar framtid!

Beskrivning

Är du en kvalificerad ekonom med gott siffersinne som gillar ordning och reda? Har du erfarenhet av att hantera stora som små projekt i allt från att skapa budget till att redovisa ekonomi och verksamhet? Då kan du vara vår nästa verksamhetsekonom!

Rollen innebär stort eget ansvar och möjlighet att utveckla rutiner och arbetsuppgifter. Du kommer att ha en viktig roll i att hålla ett helhetsperspektiv för verksamhetens ekonomi.

Vi finns i en naturskön och kreativ miljö - med medarbetare och företag som gemensamt vill utveckla det svenska mathantverket. Vårt mål är att lyfta småskaligt mathantverk som en spjutspets inom svensk livsmedelsproduktion.

Arbetsuppgifter

I dina uppgifter igår löpande ekonomisk uppföljning av aktiviteter, projekt och uppdrag, att göra rättelser, fakturering, ansöka om utbetalning hos finansiärer samt svara på frågor från finansiärer kopplat till ansökningar och redovisning. Även verksamhetsuppföljning av aktiviteter, projekt och uppdrag kopplat till mål och resultat för slutrapportering ingår i arbetsuppgifterna. 

Du arbetar självständigt nära biträdande enhetschef och enhetschef och uppdragen kan variera mellan att skapa kalkyler, göra analyser av utfall, lägga upp budget, ta fram och utveckla beslutsunderlag inom ekonomi och projekt.

Som verksamhetsekonom är du insatt i regelverk som styr projektens genomförande och stöttar medarbetare i frågor som rör ekonomi, avtal, inköp/upphandling och aktiviteter. Du har många kontakter såväl internt inom Länsstyrelsen som externt med finansiärer.

Undervisning i ekonomi förekommer i viss mån.

Under hösten 2024 kommer ett flertal större projekt vid Eldrimner avslutas och det är därför av vikt att du snabbt kan sätta dig in i arbetet för att genomföra slutredovisningarna.  

Kvalifikationer

Du har tre års högskoleutbildning inom ekonomi alternativt två års Yrkeshögskoleutbildning inom ekonomi kompletterat med minst två års erfarenhet av för tjänsten relevanta arbetsuppgifter inom ekonomi.

Minst ett års erfarenhet av redovisning avseende ekonomi och verksamhet för EU-finansierade projekt.

Erfarenhet av liknande arbete vid statlig myndighet

Goda kunskaper och erfarenhet av arbete med systemen Excel, Visma och Agresso

Du är van vid administrativa arbetsuppgifter och kontakter med många aktörer då det är en betydande del i arbetet.  

Meriterande

Minst tre års erfarenhet av löpande ekonomiarbete som uppföljningar, fakturering och budgetering.

Minst ett års erfarenhet av undervisning inom utbildningsverksamhet.

Kännedom om mathantverk och småskalig livsmedelsförädling.

Vi kommer att fästa stor vikt vid dina personliga egenskaper

För att lyckas i rollen behöver du trivas med att hantera såväl detaljfrågor som att kunna göra övergripande analyser av verksamheten. Du är noggrann, har ett problemlösande förhållningssätt och tar stort eget ansvar.  

Du har förmåga att lyfta blicken och se ekonomin i ett helhetsperspektiv samt ser kopplingen mellan ekonomi, resultat och verksamhet. I övrigt planerar, organiserar och prioriterar du ditt arbete på ett effektivt sätt och upprättar och håller tidsramar.

Vi ser det som viktigt att du kan ta egna initiativ, se vad som behöver göras och kan prioritera vid tidvis hög arbetsbelastning. Då arbetet kan variera i uppgifter och komplexitet behöver du ha god förmåga att strukturera ditt arbete, både enskilt och i samarbete med andra.

Givetvis samarbetar du bra, trivs med att hjälpa andra och bidrar till en god arbetsmiljö. Du uttrycker dig mycket väl skriftligt och muntligt på svenska och anpassar ditt språk till aktuell målgrupp, oavsett om det är till en myndighet eller ett enskilt företag. 

I din ansökan vill vi att tydligt visar att du uppfyller kraven för tjänsten.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 12 augusti eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Krokom
Län Jämtlands län
Land Sverige
Referensnummer 4301-2024
Kontakt
  • Madeliene Larsen Ivansson, 010-2253378
Facklig företrädare
  • Sofia Ågren, ST, 010-2253255
  • Aksel Ydrén, Saco, 010-2253433
Publicerat 2024-05-16
Sista ansökningsdag 2024-06-09

Tillbaka till lediga jobb