LÄNSSTYRELSEN I BLEKINGE LÄN

Länsstyrelsen Blekinge är en myndighet med brett ansvarsområde och spännande uppdrag. I vår roll som regeringens företrädare i länet ingår att arbeta med allt från miljöskydd, naturvård, planering och bostadsbyggande, djurskydd, energi och klimat till civilt försvar, krishantering, kulturmiljö, fiske och landsbygdsutveckling.

Länet är en del av en expansiv Östersjöregion där det är nära till allt. Det gör det enkelt att kombinera ett intressant arbete med bra boende och aktiv fritid. Vårt kontor ligger vackert vid vattnet i världsarvsstaden Karlskrona.

Vi arbetar för att nästa generation ska kunna leva i ett Blekinge där naturen, människorna och företagen mår bra. De beslut vi fattar i dag ska hålla även i framtiden. Vi finns här för Blekinge. Läs mer: www.lansstyrelsen.se/blekinge

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna består i första hand av att självständigt handlägga detaljplaner. I tjänsten ingår även handläggning av infrastukturärenden, koncessionsärenden, fastighetsbildningsärenden, strandskydd mm.

Arbetet är administrativt till sin karaktär och du granskar inkomna handlingar från kommunerna, andra myndigheter eller samhällsmedborgare och bereder beslut. Vi arbetar med samråd, både internt och externt, och du kommer att vara sammanhållande för många olika sakområden.

Inom gruppen för Plan och Bostad tar vi ett gemensamt ansvar för arbetsuppgifterna och fungerar även som sakexperter inom andra uppdrag.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad planarkitekt och som har erfarenhet av liknande arbete från kommun eller stat. B-körkort är ett krav.

Det är meriterande om du har kunskaper inom klimatanpassning i förhållande till byggnationer samt har kunskaper inom GIS.

På grund av arbetets karaktär, där samarbete och professionellt förhållningssätt är grunden, fäster vi mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du ska vara initiativrik och kunna driva arbetet framåt, ha en god organisatorisk förmåga samt vara van att fatta självständiga beslut.

Arbetet innebär omfattande interna och externa kontakter. Du bör därför ha lätt för att skapa goda relationer och vara en god representant för länsstyrelsen. Din förmåga att uttrycka dig tydligt och enkelt i tal och skrift är av stor betydelse.

Villkor

Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlskrona
Län Blekinge län
Land Sverige
Referensnummer 112-2646-2024
Kontakt
  • Lena Ekroth, 010-2240264
Facklig företrädare
  • Annika Lydänge, SACO, 010-2240173
  • Lisa Spjuth, ST, 010-2240120
Publicerat 2024-05-20
Sista ansökningsdag 2024-06-09

Tillbaka till lediga jobb