Länsstyrelsen i Hallands län, Naturvårdsenheten

Länsstyrelsen är regeringens företrädare i länet och samordnar det regionala utvecklingsarbetet. Vi arbetar med frågor som bland annat avser miljö- och naturvård, landsbygd, samhällsplanering, djurskydd, beredskap, jämställdhet, integration och kulturmiljö. Vi arbetar aktivt för länets utveckling och samordnar olika samhällssektorer. I vårt arbete värnar vi om rättssäkerhet, öppenhet, likabehandling och god service. Länsstyrelsen i Hallands län har sitt kontor i centrala Halmstad och vi är idag ca. 230 anställda. För mer information se vår webbplats, www.lansstyrelsen.se/halland.

Naturvårdsenheten består idag av 45 medarbetare som arbetar inom olika sakområden. I enhetens uppdrag ligger att nå miljökvalitetsmålen och bidra till en hållbar utveckling i länet. Enheten har bland annat uppdrag att skydda natur, förvalta länets naturreservat och Natura 2000-områden, värna vattenkvaliteten, förvalta rovdjur samt att göra åtgärder för hotade arter. Enheten stöttar också övriga enheter på länsstyrelsen med naturvårdskompetens.

Vi har nu möjligheten att förstärka vår ärendegrupp fram till årsskiftet med en extra resurs.

Arbetsuppgifter

Du kommer att ingå i en grupp med fyra personer som huvudsakligen arbetar med handläggning av tillstånds- och dispensärenden, tillsyn inom skyddade områden och med artskyddsfrågor samt internremisser.

Dina arbetsuppgifter kommer att omfatta främst handläggning av tillstånds- och dispensansökningar inom skyddade områden. Det förekommer även handläggning av ärenden enligt artskyddsförordningen och viss tillsyn enligt miljöbalken inom skyddade områden som naturreservat och Natura 2000-områden. I dina uppgifter ingår även att besvara frågor från allmänheter samt bevaka vår resursbrevlåda.

I arbetet ingår kontakter med markägare, allmänhet och andra myndigheter och organisationer.

Arbetsuppgifterna passar dig som är intresserad av naturvårdsfrågor, är motiverad och intresserad av att bedriva myndighetsutövning och som tycker om problemlösning, har ett gott ordningssinne och som uppskattar att ha kontakt med människor.

Kvalifikationer

Du ska ha:

 • Biologisk examen på högskole- eller universitetsnivå
 • Utbildning i eller erfarenhet av handläggning enligt miljöbalken med medföljande lagstiftning
 • B-körkort

Det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet från arbete med naturvårdshandläggning enligt miljöbalken (särskilt meriterande)
 • Erfarenhet från arbete i offentlig förvaltning
 • Erfarenhet av diarieföringssystemet Platina

Arbetet ställer krav på att kunna uttrycka sig väl i både tal och skrift på svenska. Vårt arbete handlar mycket om kontakter med medborgare och därför är det viktigt att du har lätt för att ta kontakt. Du ska även ha förmåga att självständigt driva dina ärenden. Att du har god samarbetsförmåga och bidrar till ett positivt arbetsklimat ser vi som en förutsättning. Du ska ha en god förmåga till problemlösning, våga fatta beslut samt ha en god administrativ förmåga.

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt

Vi kan erbjuda:

 • En spännande arbetsplats med bred kompetens
 • En möjlighet att bidra till viktiga samhällsuppdrag
 • Möjlighet till distansarbete om verksamheten tillåter
 • Friskvård med friskvårdstimme

Vi vet att mångfald berikar och söker dig som kan komplettera vårt team med din kompetens, erfarenhet och personlighet.

Vi ber dig söka tjänsten genom länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar samt för att säkerställa kvaliteten i vår urvalsprocess. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot en fastställd kompetensprofil samt mot andra sökande. Ansökan till tjänsten görs via vårt rekryteringssystem.

Vi har aktivt valt media för annonsering och undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna rekrytering.

Anställningen är en tidsbegränsad anställning fram till och med 2024-12-31.

Tjänsten kan komma att bli placerad i säkerhetsklass och i det fallet genomförs en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen innan tjänsten tillträdes. Tjänsten kan komma att ingå i Länsstyrelsens krislednings- och krigsorganisation.

Information om hur vi hanterar dina personuppgifter hittar du på www.lansstyrelsen.se/dataskydd. 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2024-12-31
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Halmstad
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 112-4429-2024
Kontakt
 • Karin Valtinat, biträdande enhetschef, 010-2243000
Facklig företrädare
 • Jennie Thronée, Saco-s, 010-2234000
 • Mats Blomberg, ST, 0102234000
Publicerat 2024-05-24
Sista ansökningsdag 2024-06-12

Tillbaka till lediga jobb