LÄNSSTYRELSEN I KALMAR LÄN, Avdelning natur

Nu behöver vi rekrytera fler engagerade och inspirerande chefer eftersom vi den 1 januari gjorde en organisationsjustering som innebar fler avdelningar och fler enheter. Vi vill ha en organisation och ett arbetssätt som ger förutsättningar för ett närvarande ledarskap, en god arbetsmiljö samt internt och externt samarbete för länets utveckling.

Beskrivning

Vi söker nu en engagerad chef till naturavdelningen som består av art- och friluftslivsenheten, naturskyddsenheten, naturskötselenheten samt vattenenheten. Avdelningens verksamhetsområde omfattar uppdrag inom natur och vatten. Avdelningens övergripande mål är att arbeta för att miljömålen nås genom skydd och vård av värdefull natur, utöva tillsyn och arbeta med åtgärder för bättre vattenkvalitet och minskad klimatpåverkan. Avdelningen har totalt ca 80 medarbetare där du tillsammans med enhetschefer leder verksamheten.

Arbetsuppgifter

Som avdelningschef har du det övergripande ansvaret för att leda, driva och följa upp avdelningens verksamhet utifrån ett tillitsbaserat ledarskap. Du har personalansvar för enhetscheferna och du leder avdelningens ledningsgrupp och samverkar med både fack, skyddsombud och övriga avdelningar inom myndigheten. Som avdelningschef företräder du länsstyrelsen inom avdelningens verksamhetsområde såväl internt som externt. Avdelningschefen har en viktig roll i avvägningar i frågor där det finns olika intressen eller ståndpunkter. Din närmaste chef är länsrådet och du ingår i länsstyrelsens ledningsgrupp.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en god förmåga att samverka, skapa goda relationer och att representera ditt verksamhetsområde och myndigheten i såväl interna som externa sammanhang.

Du ska ha:

  • högskoleutbildning inom relevant ämnesområde eller motsvarande utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren finner likvärdig
  • flerårig ledarerfarenhet
  • erfarenhet inom verksamhetsområdet

Det är meriterande med:

  • erfarenhet av ledningsarbete på strategisk nivå
  • god erfarenhet av att leda och utveckla chefer
  • erfarenhet av att leda samverkan och komplexa processer
  • erfarenhet av att verka som chef inom offentlig sektor

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ditt sätt att leda verksamheten. Det är viktigt att du har  förmågan att arbeta strategiskt och tvärsektoriellt utifrån helhetssyn och med förståelse för olika perspektiv. Du ska vara en trygg ledare som är rak och tydlig. Du leder dina chefer på ett tillitsfullt sätt som skapar möjlighet för individuell utveckling. Du är prestigelös och har god självinsikt. Du är lyhörd och har en god kommunikativ förmåga. Som ledare agerar du proaktivt för att förebygga ohälsa, arbetsmiljöproblem och för stor arbetsbelastning.

B-körkort är ett krav.

Villkor

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass, vilket kräver att du är svensk medborgare. Innan du blir anställd kommer du att gå igenom en säkerhetsprövning med registerkontroll. Den genomförs av Länsstyrelsen när urvalet är klart. Läs mer om säkerhetsprövning på säkerhetspolisens hemsida. http://www.sakerhetspolisen.se/sakerhetsskydd/sakerhetsprovning.html

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar provanställning.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Kalmar
Län Kalmar län
Land Sverige
Referensnummer 112-656-2023
Kontakt
  • Ana Norlén, 010-2238480
Facklig företrädare
  • Anna Lindberg, SACO, 010-2238561
  • Ann-Eva Zidén, ST, 010-2238530
Publicerat 2023-01-24
Sista ansökningsdag 2023-02-19

Tillbaka till lediga jobb