LÄNSSTYRELSEN I KALMAR LÄN, Avdelning natur, Art- och friluftsenheten

Beskrivning

Art- och friluftslivsenhetens huvudsakliga ansvarsområde är att genomföra åtgärder som gynnar arter och ekosystem samt utvecklar länets friluftsliv, inklusive naturumverksamheten. Enheten har en rad sakkunniga medarbetare som stöttar med specialkompets i andra enheters prövningsärenden och projekt. Enheten jobbar bland annat med ett antal åtgärdsprogram för  hotade arter, samordnar och driver projekt för ökat friluftsliv och ökad samverkan, utvecklar arbetet med grön infrastruktur, jobbar mot invasiva arter samt är med och driver arbetet med våtmarksrestaurering i länet. 

Arbetsuppgifter

Som enhetschef leder du medarbetarna på enheten och ansvarar för verksamhet, arbetsmiljö och budget. Du deltar i naturavdelningens ledningsgrupp med gemensam planering och prioritering utifrån bredare perspektiv. På art- och friluftslivsenheten är du närmaste chef för sexton medarbetare och coachar dem i deras vardag. Du är enhetens ansikte utåt och företräder myndigheten i externa kontakter. 

Som enhetschef har du en helhetssyn och bidrar till Länsstyrelsens arbete för en ekonomiskt, ekologiskt och socialt hållbar utveckling med möjligheter till synergier mellan tillväxt och naturvård.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett driv, engagemang och en god förmåga att samverka och skapa goda relationer internt och externt. 

Du ska ha: 

  • högskoleutbildning inom relevant ämnesområde eller motsvarande utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren finner likvärdig
  • god erfarenhet av att leda och utveckla en arbetsgrupp

Utöver detta ser vi det som meriterande om du har erfarenhet av att verka som chef med budget- och personalansvar, gärna inom offentlig sektor. Vi vill gärna att du har vana av att arbeta med verksamhetsutveckling, samverkan och har arbetsmiljöfrågorna i fokus. Har du också arbetat med naturvård eller friluftsliv ser vi det som värdefullt.  

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ditt sätt att leda verksamheten. Du ska vara en trygg ledare som är lyhörd, stöttande och tydlig. Du leder dina medarbetare på ett tillitsfullt sätt och skapar möjlighet för utveckling. Du är prestigelös och har god självinsikt. Som ledare agerar du proaktivt för att förebygga ohälsa, arbetsmiljöproblem och för stor arbetsbelastning. Du har en god kommunikativ förmåga och intresse för att arbeta strategiskt och tvärsektoriellt med förståelse för olika perspektiv.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kalmar
Län Kalmar län
Land Sverige
Referensnummer 112-1798-2023
Kontakt
  • Martin Unell, 010-2238304
Facklig företrädare
  • Anna Lindberg, SACO, 010-2238561
  • Ann-Eva Zidén, ST, 010-2238530
Publicerat 2023-03-06
Sista ansökningsdag 2023-03-26

Tillbaka till lediga jobb