Länsstyrelsen i Jönköpings län

Systemförvaltare

Gillar du IT och vill arbeta för en bättre vattenmiljö?

Tjänsten är placerad på Vattenenheten på Naturavdelningen. Enheten består av arton medarbetare som arbetar med vattenförvaltning, vattenförsörjning, kalkningsverksamhet, biologisk mångfald, övergödningsåtgärder, miljöövervakning och miljömål samt nationella system för vatteninformation.

Arbetsuppgifter

Du kommer som systemförvaltare utgöra bryggan mellan användare och utvecklare och ansvara för det underhåll som krävs för att IT-systemen ska fungera och användas rätt. Användarna är oftast handläggare som med hjälp av systemen kan genomföra sina arbetsuppgifter.

Du kommer förvalta olika nationella system som har inriktning mot vatten, exempelvis den Nationella kalkdatabasen och VatteninformationsSystem Sverige (VISS). För de större systemen ingår du i ett team av förvaltare.

Arbetet är varierat och arbetsuppgifterna består främst av användarstöd, felsökning, kravanalys, utvecklarstöd, dokumentation, test och utbildning.

Kvalifikationer

Vi söker dig med naturvetenskaplig eller teknisk högskoleutbildning eller dig som har skaffat motsvarande kompetens från arbetslivet. Du har goda kunskaper i svenska i tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du kommer att arbeta med både användare och utvecklare och behöver därför ha god samarbetsförmåga och lätt för att se helheten.

Arbetsuppgifterna kan förändras av yttre faktorer, vilket kräver att du är flexibel och anpassningsbar. Du är lösningsfokuserad med analytisk förmåga, hög servicekänsla och är pedagogisk.

Meriterande är erfarenhet av arbete med vattenfrågor, systemförvaltning, offentlig sektor och GIS.

Villkor

Tjänsten är heltid och tillsvidare. Länsstyrelsen tillämpar 6 månaders provanställning. Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Övrigt

Intervjuer planeras att genomföras från vecka 9.

Om Länsstyrelsen i Jönköping

Länsstyrelsen är en kunskapsorganisation, en statlig myndighet som är regeringens företrädare i länet. Tillsammans arbetar vi för att Jönköpings län ska vara ett av landets mest attraktiva län. Genom samverkan skapar vi förutsättningar för ett fantastiskt län för nuvarande och kommande generationer. Målet är att bidra till goda livsvillkor och en hållbar utveckling.

Vi är 280 medarbetare. Våra verksamhetsområden berör många viktiga delar av samhället, allt från samhällsplanering, jämställdhetsfrågor, miljötillsyn, landsbygdsutveckling, insatser som ska gynna fisken i våra sjöar till demokrati- och beredskapsfrågor samt mycket annat. Målet är att vårt arbetssätt ska präglas av professionalism, engagemang och samverkan.

Länsstyrelsen finns mitt i stan i en K-märkt byggnad som har nyrenoverade lokaler med utsikt över Munksjön och Vättern. Det är inte bara en spännande arbetsplats, du erbjuds också en mängd förmåner som flexibelt arbete, friskvårdsbidrag och friskvårdstimme, utökad föräldrapenning samt en aktiv personalförening.

Vill du veta mer om våra förmåner och hur det är att arbeta hos oss? Besök vår webbsida på www.lansstyrelsen.se/jonkoping/om-oss/jobba-hos-oss

Har du skyddade personuppgifter och vill söka tjänsten? Mer info finns här.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde snarast efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Jönköping
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer 112-547 2024
Kontakt
  • Tobias Haag, enhetschef, 010-2236000
  • Martin Herkel, förvaltningsproduktledare, 010-2236000
Facklig företrädare
  • Anna Lejontand, SACO-S, 010-2236000
Publicerat 2024-01-26
Sista ansökningsdag 2024-02-18

Tillbaka till lediga jobb