Länsstyrelsen Gotlands län

Länsstyrelsen arbetar på regeringens uppdrag och verkar för att nationella mål får genomslag i länet. Vår breda verksamhet omfattar miljö-, natur-, kulturmiljö-, näringslivs-, samhällsbyggnads- och landsbygdsfrågor. I dialog med andra aktörer samordnar vi olika intressen och främjar en hållbar utveckling av Gotland.
Hos oss arbetar drygt 150 personer och vår chef är landshövding Anders Flanking.

Beskrivning

Vi söker dig (1-2 personer) som tillsammans med oss vill vara med och utveckla länets regionala energiplanering och det regionala genomförandet av energi- och klimatpolitiken.

Bredden i vår verksamhet och våra uppdrag ger en spännande och utvecklande miljö. Som energi- och klimatstrateg får du ett mångsidigt, kreativt och kvalificerat arbete i en myndighet i utveckling. Du arbetar för hela myndigheten och tillhör enheten för samhällsutveckling, där 23 medarbetare arbetar.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en till två personer för förstärkning huvudsakligen inom de uppdrag som Länsstyrelsen har inom energi och klimat. Detta kan innefatta insatser för att utveckla och genomföra länets energi- och klimatstrategi, handlingsplan för elektrifiering samt att stödja aktörer i länet med energiplanering. Tjänsten kan komma att innefatta arbete med energi- och klimatinvesteringsstöd samt energiberedskap. I arbetet ingår såväl strategiska som operativa uppgifter.

Vanligt förekommande arbetsuppgifter:

  • Bidra med kunskap om energi- och klimatsystemet internt och externt
  • Kommunikation och samverkan med energi- och klimatsystemets olika aktörer
  • Analysera data/statistik, ta fram lägesbilder och framtidsscenarion med ett helhetsperspektiv
  • Handlägga investeringsstöd som Klimatklivet
  • Arrangera kunskapshöjande aktiviteter för olika målgrupper

Dina personliga egenskaper
Rollen innebär många och breda kontakter internt och externt, därför är det viktigt att du har god förmåga att samarbeta och att du är serviceinriktad. Du är målinriktad och du har god förmåga att ta in, analysera och värdera information. Du är flexibel och kan hantera förändringar inom organisation och styrning. Du uttrycker dig väl i tal och skrift och du bidrar till ett gott och öppet arbetsklimat. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och referenser.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har för anställningen relevant högskoleutbildning inom energi- eller klimatområde (såsom ingenjör, miljövetenskap, samhällsvetenskap eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig). Vi ser att du bör ha god insikt i vad som krävs för att utveckla, styra och utvärdera samhällets energisystem. Du har kompetens att arbeta med energisystem ur ett helhetsperspektiv med hänsyn till sociala, ekonomiska som miljömässiga faktorer, och vad det kan innebära för olika delar i samhället och för olika aktörer. Du bör ha arbetat några år inom området och ha erfarenhet av strategiskt arbete samt erfarenhet av projektledning/processledning. 

Övrigt

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass kommer sedvanlig registerkontroll att utföras vid en eventuell anställning. Anställningen kräver att du är svensk medborgare.

Länsstyrelsen har samordningsansvar inom både krisberedskapen och totalförsvaret i länet. Det innebär att du som medarbetare kan komma att ingå i krisledningsorganisationen och att du kan bli krigsplacerad.Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Visby
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2082-2024
Kontakt
  • Margareta Gothnier, 0102239350
Facklig företrädare
  • Johan Lundberg, SACO, 010-2239345
  • Gustav Pettersson, ST, 010-2239420
Publicerat 2024-05-06
Sista ansökningsdag 2024-05-29

Tillbaka till lediga jobb