Vill du vara med och utveckla Sveriges förmåga inom civil beredskap? Vi söker två nya handläggare som har ett stort intresse för civil beredskap som med en helhetssyn och ett lösningsfokuserat arbetssätt kan bidra till att etablera och utveckla verksamheten på civilområdeskansliet. Inriktning för rollen är planering och samverkan. Är det du? Då är vi nyfikna på att få veta mer om dig.

Vad ingår i rollen?
I civilområdeskansliets uppdrag ingår handläggning, planering, samordning, samverkan och förberedelser inför och vid höjd beredskap inom civilområdet. I uppdraget ingår även vissa arbetsuppgifter inför och under fredstida kriser.

Du kommer att ingå i en arbetsgrupp som samverkar med externa aktörer på både regional, högre regional och nationell nivå. I din roll kommer du ha kontakt med länsstyrelserna inom det östra civilområdet, sektorsmyndigheter och andra beredskapsmyndigheter. Utöver det kommer du ha kontakt med flera myndigheter och aktörer inom näringslivet. I din roll ingår även att hålla dig uppdaterad gällande civilt försvar och totalförsvaret. Rollens huvudsakliga arbetsuppgifter är att

 • ta fram och sammanställa planeringsunderlag för det civila försvaret inom civilområdet
 • delta i arbetsmöten och nätverk för att utveckla det civila försvaret, där du ofta är sammankallande och leder möten
 • delta i förberedelsearbete och övningar.

Du kommer också ingå i civilområdeskansliets stabsorganisation vid en fredstida samhällsstörning och vid höjd beredskap eller krig.

Är du den vi söker?
För den här rollen vill vi att du har

 • akademisk examen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten
 • aktuell erfarenhet från arbete inom säkerhet, krisberedskap eller totalförsvar
 • erfarenhet av samarbete och samverkan med olika aktörer i samhället
 • goda kunskaper i de vanligaste delarna av Officepaketet.

Som person ser vi att du är självständig och kan ta initiativ till aktiviteter och arbetar strukturerat genom att planera och genomföra ditt arbete på ett effektivt sätt inom givna eller egna uppsatta tidsramar. Du är bra på att arbeta tillsammans med andra genom att relatera till dem på ett lyhört, prestigelöst och konsultativt sätt. Vidare har du en analytisk förmåga som märks genom ditt sätt att hantera problem och förutsättningar ur olika perspektiv och komma med förslag till lösningar. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska.

Vi fäster stor vikt vid den personliga lämpligheten och ser det som självklart att du bidrar till ett gott arbetsklimat.

Som medarbetare på Länsstyrelsen behöver du också

 • ha förmåga att utifrån en helhetssyn fatta beslut med hänsyn till flera perspektiv
 • förstå att en central roll för Länsstyrelsen är att göra avvägningar mellan olika intressen
 • ha förmåga att prioritera och ställa om för att arbeta med nya uppgifter eller i nya sammanhang.

Det är meriterande om du har

 • flerårig erfarenhet av projektledning eller av att leda processer
 • erfarenhet av analys eller utredningsarbete
 • erfarenhet av arbete i kommun, region, statlig myndighet eller statligt bolag med närliggande uppdrag
 • erfarenhet av handläggning av ärenden i offentlig verksamhet med beaktande av offentlighet
 • B-körkort.

Mer om oss och rollen
Anställningen är tillsvidare, på heltid och i regel tillämpas provanställning. Vi vill att du börjar så snart som möjligt eller enligt överenskommelse. Civilområdeskansliet är under uppbyggnad och består av kanslichef och ett tiotal handläggare. Vi arbetar i centralt belägna lokaler i Stockholm. Resor förekommer i tjänsten.

Säkerhetsprövning
Du måste vara svensk medborgare eftersom arbetsuppgifterna inom anställningen är placerade i säkerhetsklass. Vi kommer att göra en säkerhetsprövning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Som tillsvidareanställd på Länsstyrelsen i Stockholms län kommer du att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Så rekryterar vi
I den här rekryteringen ska du inte bifoga personligt brev utan det räcker med att du svarar på urvalsfrågor och bifogar ditt CV.
Intervjuer sker från och med vecka 25.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men tackar nej till dig som säljer rekryteringstjänster eller annonser.

Om du har frågor
Frågor om rollen besvaras av rekryterande chef Gunilla Runberg, gunilla.runberg@lansstyrelsen.se
Fackliga kontaktpersoner är Susann Sass Jonsson för SACO, susann.sass-jonsson@lansstyrelsen.se, Lisa Palmér för ST, lisa.palmer@lansstyrelsen.se

Sista ansökningsdag: 2024-06-05
Referensnummer: 112-23337-2024

Välkommen med din ansökan!

Om Länsstyrelsen 
Länsstyrelsen Stockholm är en samlande kraft för en växande och hållbar huvudstadsregion. Genom att ta ansvar för helheten hittar vi vägar framåt i komplexa samhällsfrågor.

Helhetsbilden är en viktig utgångspunkt för oss när vi samverkar med kommuner, myndigheter, näringsliv och andra viktiga samhällsaktörer. På regeringens uppdrag verkar vi också för att nationella mål får genomslag i vårt län. Hos oss finns experter inom många olika sakområden och vår samlade kompetens har en häpnadsväckande bredd. Här lär du dig något nytt varje dag.

Läs mer om oss på www.lansstyrelsen.se/stockholm/jobba-hos-oss.

Tillträde Snarast
Löneform Månadslön

Tillbaka till lediga jobb