Länsstyrelsen i Östergötlands län

När du jobbar på Länsstyrelsen Östergötland påverkar du samhällsutvecklingen, varje dag. Du får använda din kunskap på landets bredaste myndighet, i samarbete med andra experter inom en rad olika områden, och i nära samverkan med nationella myndigheter, kommuner, regioner och civilsamhällets organisationer. Dina kunskaper kommer många till del, och du får arbeta både långsiktigt strategiskt och handfast i samhällets vardag. I stad och på landsbygd. I länet, i landet, i världen. Att arbeta på Länsstyrelsen Östergötland är ett viktigt uppdrag, ett stort ansvar och en inspirerande möjlighet. Låt din kunskap bli en kraft för Östergötland!

Du kommer att tillhöra enheten för ledningsstöd, lokaler och service inom avdelningen för verksamhetsstöd. Enheten arbetar med olika typer av stöd både till ledningen och till myndighetens enheter och medarbetare, så som administrativt och strategiskt ledningsstöd, lokalförsörjning, lokalförvaltning och kontorsservice samt extern representation. 

Dina arbetsuppgifter är att tillsammans med arbetsgruppen ansvara för underhåll, utveckling och drift av myndighetens lokaler där du har en samordnande roll. Du har kontakt med externa leverantörer, gör leveransuppföljningar, informerar om och framställer krav för lokaler, lokalvård, säkerhetsteknik, brandskydd och IT-utrustning. Tillfälligtvis kommer du också planera och genomföra en flytt av kontoret till andra lokaler i rollen som delprojektledare. Andra arbetsuppgifter är att ge instruktion utanför kontorsarbetstid till larmbord för bevakningstjänster, delta i interna arbetsgrupper för till exempel miljöledning och arbetsmiljö, hantera fysiska nycklar samt vara kontaktperson för landshövdingens tjänstebostad. Kan även förekomma andra arbetsuppgifter. 

Krav för tjänsten: 

Ska-krav: 

  • minst gymnasieutbildning
  • erfarenhet från uppdrag inom kontorsservicefunktioner eller liknande där du över tid haft kontakt med leverantörer och vana att hantera olika slags leveranser genom kravställning och avtalsuppföljning
  • arbetat med drift av lokaler för kontorsverksamhet, inklusive säkerhetsteknik, hanterat på platsen-support för IT-utrustning samt gjort kontroller av lokalvårdsleveranser
  • B-körkort för manuellt växlad bil

Meriterande: 

  • haft en samordnande roll för en personalgrupp
  • har utbildning i INSTA 800

Som person är du serviceinriktad och empatisk. Du är strukturerad, självgående och stabil. Du är duktig på att kommunicera och informera, både i tal och skrift. Vi lägger vikt vid de personliga egenskaperna och personlig lämplighet. 

Anställningen är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Om oss som myndighet, våra förmåner och övriga villkor 

Länsstyrelsen Östergötland är en statlig myndighet och vårt kontor ligger i centrala Linköping. Som anställd hos oss har du bland annat friskvårdstimme, friskvårdsbidrag, utökad föräldrapenning och flexarbetstid. Vi erbjuder möjligheten till distansarbete upp till två dagar i veckan i genomsnitt om verksamheten tillåter. 

För oss är det viktigt att vår arbetsplats präglas av omtanke, respekt och kommunikation och enligt den statliga värdegrunden. Läs mer om oss, våra förmåner, vår värdegrund och hur det är att arbeta hos oss.

Länsstyrelsen Östergötland

Länsstyrelsen har en viktig samordnande roll vid samhällsstörningar och därmed ingår samtliga anställda i kris- och krigsorganisationen. Vissa av våra tjänster är säkerhetsklassade vilket innebär att säkerhetsprövning då kommer att genomföras innan anställning. 

Vill du veta mer kontakta enhetschef Linda Berglund, tel. 010-223 52 21. 

Fackliga företrädare för SACO är Magnus Roback, tel. 010-223 54 89 och för ST är Nina Stenmark, tel. 010-223 53 04.

Välkommen med din ansökan som du skickar via www.varbi.com. Din ansökan ska ha inkommit senast 4 juni, ange ref nr: 8803.

Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Linköping
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 8803
Kontakt
  • Linda Berglund, 010-2235221
Facklig företrädare
  • Magnus Roback, SACO, 010-2235489
  • Nina Stenmark, ST, 010-2235304
Publicerat 2024-05-16
Sista ansökningsdag 2024-06-04

Tillbaka till lediga jobb