Länsstyrelsen i Jönköpings län

Söker du en bred och varierad tjänst med service som ledord?

Vi har en gemensam enhet för HR- och ekonomi som arbetar övergripande för myndigheten. På enheten är vi tio kollegor varav sex arbetar inom ekonomiområdet.

Arbetsuppgifter

Hos oss får du ett brett och varierat arbete där administration och support till verksamheten är centrala arbetsuppgifter. Andra aktuella arbetsuppgifter är:

 • löpande bokföring och ekonomiadministrativa uppgifter
 • ansvar för kund- och leverantörsreskontra
 • betalningsbevakning av kundfordringar
 • tidredovisningsfrågor tillsammans med vår HR- och ekonomiadministratör
 • uppdatering av vissa administrativa rutiner på vårt intranät

Rollen är bred, du är en kugge i att få allt att fungera och du gillar att vara en del av flera processer samt samarbeta inom ekonomiområdet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • minst 3-årigt gymnasium, det är dessutom meriterande med eftergymnasial utbildning inom ekonomi
 • arbetat med liknande uppgifter. Är det inom offentlig verksamhet är det meriterande.
 • vana att arbeta i ekonomisystem. Det är meriterande om du tidigare arbetat i Agresso.
 • erfarenhet av att stötta chefer och medarbetare i flera av frågorna som beskrivs för rollen
 • en god ekonomisk förståelse
 • god förmåga att kommunicera på svenska i tal och skrift

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. En stor del av arbetet innebär kontakter både internt och externt. För att lyckas i rollen är det därför viktigt att du har en god kommunikativ förmåga och att du trivs i en servicefunktion. Du kan lätt växla mellan olika arbetsuppgifter men kan också planera om och prioritera efter nya förutsättningar. Du är nyfiken på våra verksamheter och du skapar förståelse för ekonomifrågan bland chefer och medarbetare. Eftersom vi är en liten enhet gillar du och är duktig på att arbeta i team och på ett positivt sätt skapa utveckling i vardagen. Tjänsten kräver en god datorvana där du som person är öppen för digitala lösningar och system.

Villkor

Tjänsten omfattar heltid och gäller tillsvidare. Vi tillämpar 6 månaders provanställning som regel på våra tillsvidareanställningar.  Tillträde enligt överenskommelse, gärna start i maj.

Övrigt

Intervjuer genomförs den 28/2 samt 1/3.

Om Länsstyrelsen i Jönköping

Länsstyrelsen är en kunskapsorganisation, en statlig myndighet som är regeringens företrädare i länet. Tillsammans arbetar vi för att Jönköpings län ska vara ett av landets mest attraktiva län. Genom samverkan skapar vi förutsättningar för ett fantastiskt län för nuvarande och kommande generationer. Målet är att bidra till goda livsvillkor och en hållbar utveckling.

Vi är 280 medarbetare. Våra verksamhetsområden berör många viktiga delar av samhället, allt från samhällsplanering, jämställdhetsfrågor, miljötillsyn, landsbygdsutveckling, insatser som ska gynna fisken i våra sjöar till demokrati- och beredskapsfrågor samt mycket annat. Målet är att vårt arbetssätt ska präglas av professionalism, engagemang och samverkan.

Länsstyrelsen finns mitt i stan i en K-märkt byggnad som har nyrenoverade lokaler med utsikt över Munksjön och Vättern. Det är inte bara en spännande arbetsplats, du erbjuds också en mängd förmåner som flexibelt arbete, friskvårdsbidrag och friskvårdstimme, utökad föräldrapenning samt en aktiv personalförening.

Vill du veta mer om våra förmåner och hur det är att arbeta hos oss? Besök vår webbsida på www.lansstyrelsen.se/jonkoping/om-oss/jobba-hos-oss. 

Har du skyddade personuppgifter och vill söka tjänsten? Mer info finns här.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse, gärna start i maj.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Jönköping
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer 112-1022-2024
Kontakt
 • Annika Skrikas, 010-2236562
Facklig företrädare
 • Anna Lejontand, SACO-S, 010-2236000
Publicerat 2024-01-31
Sista ansökningsdag 2024-02-20

Tillbaka till lediga jobb