Länsstyrelsen i Uppsala län, Enheten för social hållbarhet

Vi söker en ny medarbetare med erfarenhet och kompetens inom integrations- och migrationsfrågor. 

Enheten för social hållbarhet

Enheten för social hållbarhet samordnar uppdrag inom områden som integration, mänskliga rättigheter, funktionshinder, föräldraskapsstöd, jämställdhet, vålds-, brotts- och missbruksfrågor. En del av våra uppdrag ligger fast över långa perioder medan andra tillkommer, förändras eller försvinner efter en tid. Medarbetare inom social hållbarhet behöver vara nyfikna på nya utmaningar, vara villiga att utvecklas och vid behov ta nya uppdrag inom enhetens verksamhetsområde.

Arbetsuppgifter

Som handläggare med inriktning integration arbetar du i huvudsak med bidragsfördelning och uppföljning av bidragsprojekt samt att samverka med och stödja länets aktörer inom både offentlig sektor och civilsamhället kring asylsökande och nyanlända. Du kommer att leda och delta i olika nätverk och vara en del av det strategiska integrationsarbetet i länet. I uppdraget ingår att samverka internt och i tjänsten kommer du att arbeta nära de övriga medarbetarna på enheten för social hållbarhet - särskilt med kollegorna inom integration.

För att trivas som handläggare hos oss har du ett intresse av att arbeta bredare och samarbeta med och utvecklas inom flera olika områden som berör social hållbarhet. Vi strävar efter ett nära samarbete inom enhetens olika sakområden och på myndigheten i stort. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk examen med samhällsvetenskaplig inriktning eller annan utbildning och arbetslivserfarenhet som vi bedömer som motsvarande. Du har minst tre års erfarenhet av att arbeta med integrationsfrågor inom statlig, regional eller kommunal verksamhet alternativt civilsamhällesorganisation. Du har därtill erfarenhet av strategiskt arbete och samordning av uppdrag inom området integration samt erfarenhet av att leda samverkan mellan olika samhällsaktörer. 

Det är meriterande om du har erfarenhet av projekt- och processledning eller erfarenhet av att handlägga bidragsärenden. Det är även meriterande om du har goda kunskaper om hur offentlig förvaltning fungerar.

Som person är du initiativtagande och självständig vilket innebär att du tar ansvar för din uppgift,  driver ditt arbete vidare och uppnår resultat. Du är lyhörd och har en god förmåga att skapa kontakt och samverka med olika aktörer, där du anpassar ditt budskap till mottagaren. Du företräder Länsstyrelsen på ett förtroendeingivande sätt och har en god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Villkor

Anställningen gäller tillsvidare och inleds med sex månaders provanställning med tillträde enligt överenskommelse. Din tjänstebenämning på myndigheten blir handläggare.

Övrigt

Som anställd i staten förväntas du dela den statliga värdegrunden och bidra till att utveckla en god förvaltningskultur, präglad av demokrati, mänskliga rättigheter och rättssäkerhet, effektivitet och tillgänglighet.

Länsstyrelsen arbetar aktivt för att vara en myndighet fri från diskriminering och tar tillvara de kvalitéer som mångfald tillför verksamheten.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer 112-4138-24
Kontakt
  • Tony Engström, 010-2233243
Facklig företrädare
  • Johan Morhed, ST, 010-2233450
  • Jens Levenfors, Saco-S, 010-2233356
Publicerat 2024-05-22
Sista ansökningsdag 2024-06-12

Tillbaka till lediga jobb