Länsstyrelsen i Uppsala län, Miljöavdelningen

Enheten för vatten- och naturtillsyn

Vårt uppdrag är tillsyn och prövning enligt miljöbalken inom vattenverksamhet, skyddad natur och med dricks- och grundvattenskydd. Vi verkar för en hållbar samhällsutveckling i den fysiska planeringen.  Vi arbetar med många ärenden i form av samråd, anmälningsärenden, tillstånd och dispensansökningar.

Om du söker det här jobbet kommer du till en enhet med god sammanhållning där vi diskuterar och stöttar varandra i vardagen.

Arbetsuppgifter

En av våra vattenhandläggare kommer att vara föräldraledig. Vi behöver en ersättare. Dina arbetsuppgifter blir att bedriva tillsyn över vattenverksamheter, främst genom att handlägga anmälningsärenden om vattenverksamhet. Arbetet innebär många kontakter med enskilda personer, företag och kommuner via personliga möten och telefonsamtal. Du kommer att ingå i en grupp av handläggare som arbetar med likartade ärenden och har fortlöpande stöd av juridisk expertis.

Kvalifikationer

Du har relevant naturvetenskaplig eller teknisk utbildning på högskolenivå inom hydrologi, biologi med limnisk eller marin inriktning, miljövetenskap eller motsvarande. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med miljörelaterade vattenfrågor. Det är också meriterande om du har erfarenhet av myndighetsutövning och arbete med tillsyn enligt miljöbalken, särskilt inom vattenverksamhet. Du har B-körkort.

Du kan arbeta såväl självständigt som i grupp, är strukturerad samt kan ta egna initiativ och har god förmåga att prioritera. God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift värdesätts. Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna.

Villkor

Anställningen är ett vikariat, som längst till och med den 30 juni 2025, med tillträde enligt överenskommelse. Din tjänstebenämning på myndigheten blir handläggare.

Övrigt

Som anställd i staten förväntas du dela den statliga värdegrunden och bidra till att utveckla en god förvaltningskultur, präglad av demokrati, mänskliga rättigheter och rättssäkerhet, effektivitet och tillgänglighet.

Länsstyrelsen arbetar aktivt för att vara en myndighet fri från diskriminering och tar tillvara de kvalitéer som mångfald tillför verksamheten.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer 112-2600-24
Kontakt
  • Ulrika Gunnesby, enhetschef, 010-2233324
Facklig företrädare
  • Sofia Maherzi, ST, 010-2233350
  • Jens Levenfors, Saco-S, 010-2233356
Publicerat 2024-03-28
Sista ansökningsdag 2024-04-22

Tillbaka till lediga jobb