Länsstyrelsen Kalmar län , Krisberedskapsenheten

Beskrivning

Lockas du av att arbeta med intressanta uppgifter tillsammans med kompetenta och engagerade kollegor? Tycker du att det är spännande att samverka med andra myndigheter och organisationer?Då kan du vara den vi söker! På Länsstyrelsen Kalmar län jobbar du på uppdrag av regeringen och blir en viktig del i att verka för att nationella mål får genomslag i länet.

Som anställd har du också möjlighet att ta del av många bra förmåner och generös friskvård. Arbetsplatsen genomsyras av en inkluderande kultur, ett tillitsbaserat ledarskap samt en god balans mellan jobb och fritid. Tillsammans gör vi skillnad för samhället!

Krisberedskapsenheten består idag av 18 personer som ansvarar för långsiktigt planeringsarbete inom krisberedskap, civilt försvar och kärnenergiberedskap samt hantering av skarpa händelser i länet. Vi samordnar arbetet inom Krissamverkan Kalmar län, länets krishanteringsråd, samt driver utvecklingsprojekt inom Länsstyrelsen och tillsammans med externa aktörer. Inom enheten arbetar vi även med frågor som rör säkerhetsskydd och informationssäkerhet. Länsstyrelsen arbetar teambaserat och på enheten finns flera team. Två av teamen har utsedda teamledare.

Kreativitet och förmåga att leda processer och projekt är högt värderat. Alla medarbetare på enheten ingår i Länsstyrelsens krisorganisation och flera har ansvar för att bemanna rollen som tjänsteperson i beredskap. Arbetet inom enheten bygger på prestigelöst samarbete där arbetsuppgifter fördelas utifrån uppdraget, medarbetarnas kompetenser och erfarenheter.

Enheten har under flera år arbetat med ett tillitsbaserat arbetssätt och alla medarbetare förväntas bidra till gemensam och personlig utveckling av det. I gruppen tar var och en ansvar för att identifiera problem, ta fram förslag på lösningar och genomföra dessa. Inom enheten finns flera olika kompetensområden representerade och här får du möjlighet till personlig utveckling och ständigt lärande i ett öppet och tillåtande arbetsklimat.

Arbetsuppgifter

Arbetet med samhällets krisberedskap, civilt försvar och kärnenergiberedskap är i en intensiv utvecklingsfas och vi söker en biträdande beredskapsdirektör/enhetschef. I rollen som biträdande stödjer du enhetschefen i ledning av den dagliga verksamheten på enheten med saker som enhetsmöten, personalfrågor, ekonomi, ärendehandläggning, utvecklingsprojekt och processledning. Delegation av personal- och budgetansvar kommer anpassas i dialog med enhetschef. Du ska bidra till fortsatt utveckling av ett tillitsbaserat arbetssätt och utveckla enhetens personal genom ledning och stöd. Rollen innebär att vara involverad i många verksamheter samtidigt på både detaljerad och övergripande nivå. Som biträdande ska du representera verksamheten och myndigheten i både interna och externa sammanhang. Allt arbete sker i nära samverkan med arbetsgruppen, aktörer i länet och nationella myndigheter.

Vi hjälps åt med alla arbetsuppgifter som finns på enheten och myndighetens uppdrag kan också göra att fler uppgifter än det som beskrivs i annonsen blir aktuella.

Kvalifikationer

Du har akademisk utbildning eller har på annat sätt skaffat dig likvärdiga kunskaper som är relevanta för arbetet med krisberedskap och civilt försvar. Du har erfarenhet av att leda strategiskt beredskapsarbete.

Förmåga att uttrycka sig lättillgängligt i tal och skrift är en förutsättning för arbetet.

Meriterande är:

 • Erfarenhet av att jobba aktivt med tillitbaserat arbetssätt
 • Erfarenhet av personal- och ekonomiansvar
 • Erfarenhet av att leda grupper
 • Erfarenhet av processledning
 • Erfarenhet av skarp krishantering
 • God kunskap om offentlig förvaltning
 • Erfarenhet av arbete med klarspråk

Vi söker dig med ett brett samhällsengagemang och kunskap om hur samhällets olika funktioner samverkar. Du förväntas ta stort ansvar för ditt arbete och enhetens gemensamma mål och verksamhet. Du gillar att leda och har god förmåga att kommunicera så att alla förstår. Du har självinsikt och är prestigelös, flexibel och lösningsorienterad i ditt sätt att samarbeta. Du har förståelse för olika perspektiv och kan arbeta utifrån helhetssyn. Du har god förmåga att skapa relationer och samordna ditt arbete tillsammans med andra. 

Villkor

Tjänsten är inplacerad i säkerhetsklass. Anställningen kommer att föregås av en säkerhetsprövning samt registerkontroll. Svenskt medborgarskap samt godkänd säkerhetsprövning är ett krav. Läs mer om registerkontroll och säkerhetsklass här. Frågor om säkerhetsprövning samt registerkontroll görs till kontaktperson.

Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kalmar
Län Kalmar län
Land Sverige
Referensnummer 112-3957-2024
Kontakt
 • Erik Richardsen, Beredskapsdirektör, 010-2238489
 • Johan Hammargren, Krisberedskapshandläggare, 010-2238231
Facklig företrädare
 • Anna Lindberg, SACO, 010-2238561
 • Ted Kransby, ST, 010-2238454
Publicerat 2024-04-16
Sista ansökningsdag 2024-05-12

Tillbaka till lediga jobb