På Samhällsavdelningen arbetar vi för länets hållbara utveckling, ur såväl ett socialt som ett miljömässigt och ekonomiskt perspektiv. Det gör vi inom områdena samhällsplanering, bostadsförsörjning, kulturmiljövård, social hållbarhet samt klimat och energi. Vi arbetar också för ett tryggt samhälle, med god beredskap och motståndskraft vid olycka, kris och krig.

Länsstyrelsen har uppdrag från regeringen att stödja kommuner och andra aktörer att arbeta främjande och förebyggande för ökad social hållbarhet. Detta inkluderar regional samordning av bland annat brottsförebyggande arbete, ANDTS-förebyggande arbete, mänskliga rättigheter, barnrätt, jämställdhet, mäns våld mot kvinnor. Länsstyrelsen ska vara ett stöd i att utveckla ett kunskapsbaserat och systematiskt arbete. I vårt uppdrag ingår bland annat att stärka samverkan mellan myndigheter, kommuner, regioner, civilsamhällets organisationer och andra aktörer.

Arbetsbeskrivning

Nu söker vi en utvecklingsledare för att driva, samordna och utveckla arbetet inom ett eller fler uppdrag inom social hållbarhet i länet. Inledningsvis kommer du arbeta med det regionala brottsförebyggande uppdraget och brottsförebyggande föräldraskapsstöd.

Arbetsuppgifterna inkluderar att jobba med utvecklingsarbete på regional och lokal nivå utifrån nationella mål. Det innebär bland annat att leda samverkan och bidra till erfarenhetsutbyte i länet. Du kommer även att stödja kompetensutveckling och utvecklingen av brottsförebyggande arbete.

Du kommer att arbeta med planering och genomförande av utvecklings- och förankringsarbete i processer på politiker-, chefs- och tjänstemannanivå inom de uppdrag du ansvarar för på enheten social hållbarhet. Det ingår att strategiskt samordna, planera, genomföra och följa upp kunskapsbaserat brottsförebyggande arbete, samt sammankalla och leda länsövergripande nätverk. Arbetet innebär också bland annat att omvärldsbevaka, ta fram och följa upp olika underlag, arbeta fram handlingsplaner och strategier inom dina områden. Arbetet sker i nära samverkan med externa aktörer som kommun och polis, men även region, civilsamhälle, näringslivet och andra statliga myndigheter samt andra länsstyrelser.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk examen inom samhällsvetenskaplig utbildning, kriminologi, sociologi, statsvetenskap, socialt arbete eller annan utbildning som vi bedömer som likvärdig. Det är meriterande om du har utbildningar inom kunskapsbaserat brottsförebyggande arbetssätt och utbildningar inom området föräldraskapsstöd.

Du har flerårig erfarenhet av att:

  • arbeta strategiskt med utvecklingsfrågor med goda resultat.
  • stödja samverkan mellan olika aktörer.
  • inhämta, skriftligt sammanställa och analysera olika former av underlag.

Meriterande är erfarenhet av:

  • utvecklings- och kompetenshöjande arbete gällande brottsförebyggande och social prevention.
  • ett intersektionellt perspektiv i ditt arbete.
  • bred kunskap om sociala hållbarhetsfrågor och Agenda 2030.

Du har god förmåga av praktiskt tillämpat arbetssätt och metoder för integrering av olika perspektivfrågor. Du har en god förmåga av att skapa struktur och ordning, samt har framförhållning. Du prioriterar och planerar ditt arbete väl och har ett genuint engagemang för sociala hållbarhetsfrågor. Vår komplexa verksamhet ställer krav på att du kan se frågor ur olika perspektiv för att kunna samverka och samordna arbetet. Du behöver även som person ha en förmåga att pedagogiskt förklara komplexa frågor och skapa engagemang.

Som person är du lätt att samarbeta med, har god förmåga att bygga relationer, har lätt för att kommunicera och kan anpassa din kommunikation till olika mottagare såsom kollegor som enhetschef, länsledning samt andra tjänstemän och chefer i länet. Du har personlig mognad vilket innebär att du är trygg, stabil och har självinsikt.

Du kan se relationer i sitt rätta perspektiv, skilja på det personliga och professionella. Det innebär även att du kan förhålla dig på ett sätt som är anpassat till situationen. Du har också förmåga till helhetssyn, är självgående och har en drivkraft att utveckla det gemensamma arbetet. Du uttrycker dig väl i tal och skrift och har goda kunskaper i Office-programmen.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och att du arbetar enligt vår vision och den statliga värdegrunden.

Anställning

Anställningen är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning. Med anställningen följer skyldighet att krigsplaceras. Länsstyrelsen erbjuder flexibelt arbetsliv vilket handlar om att skapa förutsättningar för en god måluppfyllelse i verksamheten och en god balans mellan arbete och fritid för våra medarbetare. Det innebär att du utifrån verksamhetens behov kan jobba hemifrån del av arbetstiden.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 6 juni 2024.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Örebro
Län Örebro län
Land Sverige
Referensnummer 112-3834-2024
Kontakt
  • Anna Andersson, enhetschef, 010-2248609
Facklig företrädare
  • Andreas Jansson, ST, 010-2248419
  • Daniel Axelström, SACO-S, 010-2248477
Publicerat 2024-05-22
Sista ansökningsdag 2024-06-06

Tillbaka till lediga jobb