Länsstyrelsen Västra Götaland, Inköpsenheten

Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner, näringsliv och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare. Länsstyrelsen har en bred verksamhet och en mycket viktig roll inom flera samhällsområden. Det gäller inte minst de högaktuella utmaningarna med regional tillväxt och att genomföra den gröna omställningen, utveckla det civila försvaret och vårda demokratin.

Länsstyrelsen är en regional statlig myndighet med cirka 1 000 trevliga och kompetenta medarbetare. Vi har verksamhet på flera orter i Västra Götaland men även i övriga Sverige i och med att vi ansvarar för IT-verksamheten till alla länsstyrelser.

Arbetsuppgifter

Inköpsenheten ska tillsammans med övriga enheter inom avdelningen för verksamhetsstöd bidra till god ledning och styrning av Länsstyrelsen och till att Länsstyrelsen når sina mål. Det gör vi genom att stötta verksamheterna och länsledningen inom de områden som vi ansvarar för.

Vårt ansvarsområde är att samordna myndighetens inköp genom

  • upphandling
  • beställning/E-handel
  • fakturahantering
  • avtalsförvaltning
  • avtalsuppföljning

Nu söker vi en upphandlare som eventuellt är i början på sin karriär som upphandlare. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer främst bestå av att utföra direktupphandlingar och förnyade konkurrensutsättningar på Länsstyrelsens egna ramavtal. Avrop och förnyade konkurrensutsättningarna sker även på Kammarkollegiets ramavtal. Du kommer att få arbeta med hela upphandlingsprocessen, från upprättande av förfrågningsunderlag till avtal, samt delta i vårt utvecklingsarbete. Utifrån ett stödperspektiv kommer du också tillsammans med dina kollegor fungera som stöd åt verksamheten gällande aktuella avtal och upphandlingsfrågor.

Hos oss kommer du att få möjlighet att utvecklas tillsammans med erfarna kollegor. Du får också möjlighet att arbeta i en organisation med specialistkunskaper inom många områden som verkar ur ett samhällsperspektiv och bidrar till ett hållbart samhälle.

Vi är cirka 10 medarbetare på enheten och alla är placerade i Vänersborg.

Placeringsort: Vänersborg

Länsstyrelsen har kontor på flera orter i länet och vi jobbar i stor utsträckning med digitala möten, och det är en fördel att du trivs med det. Vi erbjuder goda möjligheter till distansarbete under en del av arbetstiden.

Kvalifikationer

Krav

Du som söker har en yrkeshögskoleexamen med inriktning mot inköp och upphandling i offentlig verksamhet eller jämförbar utbildning. Du ska ha goda kunskaper i Lagen om offentlig upphandling och dess innebörd. För att lyckas i ditt arbete förutsätter vi också att du har en pedagogisk förmåga och lätt för att skapa och upprätthålla goda relationer.

Som person tycker du om att ge stöd och service. Du är lyhörd för andras behov och har förmåga att hitta lösningar utifrån olika situationer och behov. Du tar initiativ och arbetar strukturerat och kan göra väl avvägda prioriteringar. Du har både förmåga och vilja att bidra till gruppens samarbete och förmåga att genomföra processer och arbetsuppgifter självständigt.

Vi fäster stor vikt vid den personliga lämpligheten och ser det som självklart att du bidrar till ett gott arbetsklimat.

Det är meriterande om du har någon praktisk erfarenhet av upphandling och/eller inköp inom offentlig verksamhet, till exempel genom praktik inom din utbildning eller kortare anställning. Det är också meriterande om du arbetat i upphandlingssystemet TendSign, samt i FKU-modulen i Visma Proceedo.

Vi tror på allas lika möjligheter och ett av våra huvuduppdrag är att verka för mångfald. Så, sist men inte minst, hoppas vi därför att du som söker, med din bakgrund och din kompetens, kan bidra till att öka vår mångfald.

Välkommen med din ansökan!

Övrig information

Anställningen kan komma att inledas med provanställning om sex månader.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.  

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön. Länsstyrelsen tillämpar individuell lönesättning.
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%. Flexibel arbetstid, måndag - fredag 40 timmar per vecka.
Ort Vänersborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 112-20792-2024
Kontakt
  • Emelie Zetterström, inköpschef, 010-2245408
  • Jeanette Elfström, upphandlare, 010-2245621
Facklig företrädare
  • Pia Severinsson, SACO , 010-2244472
  • Martin Dahl, ST , 010-2244768
  • Kajsa Lackovic, SEKO , 0770-457900(växel)
Publicerat 2024-05-20
Sista ansökningsdag 2024-06-09

Tillbaka till lediga jobb