Länsstyrelsen Gävleborg, Avdelningen för natur

Vill du vara med och bidra till ett hållbart Gävleborg? Då är Länsstyrelsen Gävleborg arbetsplatsen för dig.

Nu söker vi en medarbetare till enheten för vilt. Som vilthandläggare kommer du i huvudsak att arbeta med viltfrågor samt andra förekommande frågor inom enhetens ansvarsområde.

Ta chansen att söka ett roligt och utvecklande arbete!

På avdelningen för natur är vi cirka 50 personer och vi är indelade i tre enheter. På enheten för vilt, där denna tjänst är placerad, är vi cirka elva medarbetare bestående av vilthandläggare och naturbevakare. Vi är placerade i Gävle, Gysinge och i Ljusdal. Tjänsten är placerad i Gävle.

Om jobbet

Länsstyrelsen har det övergripande ansvaret för viltförvaltningen i länet och uppgifter som rör jakt och vilt hanteras på enheten för vilt. Som vilthandläggare har du ett varierande arbete som innebär olika typer av handläggning med många olika kontaktytor.

Vi ger information och rådgivning om viltstammarna. Vi inventerar och förvaltar de stora rovdjuren, prövar och handlägger ärenden om bland annat vilthägn, artskydd och CITES-konventionen, registrering av kronhjort- och älgskötselområden, registrering av och tilldelning till licensområden för älgjakt, utvärderar inventeringsresultat, granskar förvaltnings- och skötselplaner, deltar i informationsmöten samt håller i utbildningar. 

Arbetet ska ske i god dialog med andra myndigheter och organisationer, älgförvaltningsgrupper samt andra berörda intressenter. I tjänsten ingår även kontakter med media samt att hålla informationsmöten och bereda frågor inför länets viltförvaltningsdelegation.  

Vi strävar efter en flexibel organisation för att kunna hantera nya uppdrag eller inriktningar från nationell nivå. Dina arbetsuppgifter kan därför komma att ändras utifrån nya behov.

Kvälls- och helgarbete kan förekomma.

Om dig

Vi söker dig som har:

 • naturvetenskaplig högskoleutbildning med inriktning på skog, djur eller annat som vi bedömer likvärdigt.  
 • god förmåga att kommunicera muntligt och skriftligt på svenska och engelska.
 • vana att arbeta i nätverk och med människor där konflikthantering kan uppstå.
 • B-körkort.

Meriterande:

 • Tidigare erfarenhet från förvaltning och myndighetsarbete.
 • Kunskaper i myndighetens system såsom Platina, Jaktadm och Rovbase.
 • Goda kunskaper inom artskyddsförordningen och miljöbalken.
 • Kunskaper inom GIS.

I rollen som vilthandläggare behöver du vara trygg, stabil och strukturerad. Du har lätt för att skapa goda relationer till andra och är bekväm med att prata inför folk. Vi vill att du gärna tar egna initiativ för att självständigt kunna driva arbetet framåt. Arbetet kan innebära akut inkommande ärenden, vilket ställer krav på flexibilitet och förmåga att prioritera bland arbetsuppgifter.

Vi fäster stor vikt vid den personliga lämpligheten och ser det som självklart att du bidrar till ett gott arbetsklimat och är lojal. Du ska trivas med att arbeta självständigt men också kunna samarbeta i grupp och med många aktörer samt tycka om att dela med dig av dina kunskaper.

Länsstyrelsen har en viktig samordnande roll vid samhällsstörningar och därmed ingår samtliga anställda i kris- och krigsorganisationen.

Vill du vara med och påverka framtiden i Gävleborg och vara en del av oss? Välkommen med din ansökan senast den 2 juni.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Vi tillämpar individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Gävle
Län Gävleborgs län
Land Sverige
Referensnummer 4251-2024
Kontakt
 • Sandra Wahlund, 010-2251465
Facklig företrädare
 • Karin Gadde Jennische, Saco, 010-2251571
 • Agneta Eriksson, ST, 010-2251331
Publicerat 2024-05-23
Sista ansökningsdag 2024-06-02

Tillbaka till lediga jobb