LÄNSSTYRELSEN I NORRBOTTENS LÄN, Samhälle, Mark och vattenskydd

Vill du arbeta tillsammans med oss för en hållbar utveckling för vattenverksamheter i Norrbotten? Då kan det här vara jobbet du letar efter!

Det är här det händer! Blickarna vänds norrut och det är stora saker på gång i vårt län och den samhällsomvandling som pågår ligger högt på agendan. 

Som medarbetare hos oss är du en del av ett större sammanhang där du får möjlighet att bidra till en hållbar samhällsutveckling både i Norrbotten, nationellt och internationellt.

Du kommer att tillhöra enheten för mark- och vattenskydd. Tillsammans ansvarar vi för områden såsom vattenverksamhet, vattenskyddsområden, den nationella planen för miljövänlig vattenkraft och efterbehandling av förorenade områden. Vi är i dagsläget 15 trevliga och engagerade medarbetare som ser fram emot att hälsa dig välkommen i vårt gäng. Kan det vara dig vi söker?

Om jobbet

Du kommer i så fall ingå i en arbetsgrupp som arbetar med vattenfrågor. Du kommer att hantera anmälningar om vattenverksamhet enligt miljöbalken. Även arbete med tillsyn och tillståndsprövningar av vattenverksamhet kommer att vara en del av ditt arbete. Ärenden av både enklare och mer komplex karaktär. Fokus för tjänsten kommer att anpassas efter din kompetens och verksamhetens behov.

Arbetsuppgifterna är en blandning av handläggning av ärenden och fältarbete, där arbete vid dator överväger. Det är ett självständigt arbete genom att du ansvarar för dina ärenden, samtidigt som vi är ett team som hjälps åt och gör bedömningar tillsammans. I ditt arbete kommer du att ha många kontakter med privatpersoner, företag och kommuner.

Arbetet är i ständig utveckling och utifrån vårt uppdrag kan arbetsuppgifterna komma att förändras över tid. Du behöver därför kunna hantera förändringar. Det ger dig samtidigt möjligheter att utvecklas och både bredda och fördjupa din kompetens hos oss.

Om dig

Vi söker dig som har:

  • akademisk utbildning med teknisk eller naturvetenskaplig inriktning exempelvis miljö- och hälsoskydd, eller för tjänsten annan relevant utbildning och- eller erfarenhet som vi bedömer som likvärdig

Eftersom arbetet dagligen innebär mycket kontakter både internt och externt är det viktigt att du uttrycker dig väl på svenska i tal och skrift.

Som person tar du ansvar för verksamhetens mål i arbetet. Du är strukturerad och klarar av att arbeta självständigt och ta egna initiativ. Vidare har du ett bra bemötande och lätt för samarbete både med kollegor och externa parter samtidigt som du har hög integritet.  

Vi ser det som meriterande om du har: 

  • erfarenhet av att handlägga ärenden inom miljöbalken och prövning av frågor utifrån gällande lag, förordning och praxis
  • erfarenhet av tillsynsarbete inom miljöbalkens område
  • relevant arbetslivserfarenhet från arbete vid länsstyrelse, annan myndighet eller kommun.

För oss är personliga egenskaper viktiga och vi ser det som en självklarhet att du bidrar positivt till vår arbetsmiljö och arbetsglädje samt agerar utifrån den statliga värdegrunden.

Bra att veta 

Intervjuer kommer eventuellt att genomföras vecka 26–27.
Vi använder oss av sex månaders provanställning.

Kallas du till intervju kan du komma att få göra ett arbetsprov.

Eftersom vissa arbeten hos oss ställer krav på säkerhetsprövning kan du innan en anställning komma att få göra en säkerhetsprövning. Den innehåller ett säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll. För vissa arbeten krävs svenskt medborgarskap.  

Övrigt

Vi arbetar aktivt för en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka. Vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att vår arbetsplats ska vara tillgänglig för alla.

Vi verkar för att ha medarbetare med kunskaper inom Sveriges minoritetsspråk och sätter därför värde på dina kunskaper i samiska, meänkieli, finska, romani chib och jiddisch.

I rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till annonseringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Om Länsstyrelsen och vårt erbjudande till dig

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Luleå
Län Norrbottens län
Land Sverige
Referensnummer 112-7994-24
Kontakt
  • Pia Strang, 010-2255781
Facklig företrädare
  • Fackliga företrädare för Saco och ST nås via växel, 010-2255000
Publicerat 2024-05-27
Sista ansökningsdag 2024-06-16

Tillbaka till lediga jobb