Länsstyrelsen i Hallands län, Naturvårdsenheten

Länsstyrelsen är regeringens företrädare i länet och samordnar det regionala utvecklingsarbetet. Vi arbetar med frågor som bland annat avser miljö- och naturvård, landsbygd, samhällsplanering, djurskydd, beredskap, jämställdhet, integration och kulturmiljö. Vi arbetar aktivt för länets utveckling och samordnar olika samhällssektorer. I vårt arbete värnar vi om rättssäkerhet, öppenhet, likabehandling och god service. Länsstyrelsen i Hallands län har sitt kontor i centrala Halmstad och vi är idag ca. 230 anställda. För mer information se vår webbplats, www.lansstyrelsen.se/halland.

Naturvårdsenheten består idag av 45 medarbetare som arbetar inom olika sakområden. I enhetens uppdrag ligger att nå miljökvalitetsmålen och bidra till en hållbar utveckling i länet. Enheten har bland annat uppdrag att skydda natur, förvalta länets naturreservat och Natura 2000-områden, värna vattenkvaliteten, förvalta rovdjur samt att göra åtgärder för hotade arter. Enheten stöttar också övriga enheter på länsstyrelsen med naturvårdskompetens.

Funktionen naturskötsel innefattar skötsel av skyddad natur, förvaltning av Naturvårdsverkets fastigheter, åtgärder för hotade arter och naturum Getterön. Funktionen har idag 14 medarbetare.

Arbetsuppgifter

I rollen som chef för funktionen för naturskötsel är du direkt underställd enhetschefen. Tjänsten innebär att du har budget-, verksamhets-, personal- och arbetsmiljöansvar för funktionen.

Du leder och fördelar det löpande arbetet, hjälper till att driva processer framåt och fattar de beslut som krävs för verksamheten. Du kommer att ha det övergripande ansvaret för funktionens upphandlingar med stöd av handläggarna. Även andra arbetsuppgifter kan förekomma.

Du är närvarande i ditt ledarskap och skapar delaktighet i det dagliga arbetet samt gör prioriteringar i verksamheten i dialog med medarbetarna. Du leder experter med stor kunskap och lång erfarenhet, som tar stort eget ansvar.

Du stöttar och leder medarbetarna genom att ge dem förutsättningar att arbeta som ett team. Det innebär att du arbetar aktivt för att utveckla gruppens samarbete och uppmuntrar medarbetarna till att ta ett gemensamt ansvar för teamets utveckling.

Du kommer ingå i naturvårdsenhetens chefsgrupp som med dig blir fyra personer, där vi stödjer varandra för att lösa enhetens uppdrag. Som funktionschef ska du bidra till hela enhetens uppdrag, budget och rapporteringar.

Arbetet innebär många interna och externa kontakter, bland annat med centrala, regionala och lokala myndigheter samt intresseorganisationer. I arbetet ingår även kontakter med entreprenörer, markägare, allmänhet och media.

Kvalifikationer

Du ska ha en akademisk examen med en inriktning mot biologi, ekologi, miljövetenskap eller annan akademisk examen som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Du ska även ha erfarenhet av offentliga upphandlingar, då mycket av det praktiska arbetet görs med hjälp av externa entreprenörer.

Det är meriterande om du har varit chef med personalansvar tidigare, samt om du arbetat med förvaltning av värdefull natur tidigare.

Det är också meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med grupputveckling och gruppdynamik för att bygga team där arbetsglädje prioriteras högt.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och för att klara uppdraget som funktionschef så du behöver vara trygg i din roll som ledare och genom ditt ledarskap skapa delaktighet och samsyn kring verksamhetens prioriteringar.

Behoven av åtgärder är obegränsade och därför måste du kunna planera och prioritera funktionens aktiviteter och utifrån det fatta beslut. Som person är du strukturerad och behåller lugnet i pressade situationer.

Det är viktigt att du är nyfiken, öppen och utvecklingsorienterad för att medverka till att utveckla Länsstyrelsen som en modern myndighet.

Du uttrycker dig väl i både tal och skrift i svenska språket och har förmågan att förmedla funktionens arbete och ansvar till personal, samarbetsparter och media.

B-körkort erfordras för denna tjänst.

Övrigt

Vi kan erbjuda:

  • En spännande arbetsplats med bred kompetens
  • En möjlighet att bidra till viktiga samhällsuppdrag
  • Möjlighet till distansarbete om verksamheten tillåter
  • Friskvård med friskvårdstimme

Vi vet att mångfald berikar och söker dig som kan komplettera vårt team med din kompetens, erfarenhet och personlighet.

Vi ber dig söka tjänsten genom länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar samt för att säkerställa kvaliteten i vår urvalsprocess. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot en fastställd kompetensprofil samt mot andra sökande. Ansökan till tjänsten görs via vårt rekryteringssystem.

Vi har aktivt valt media för annonsering och undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna rekrytering.

Länsstyrelsen tillämpar sex månaders provanställning för denna anställning.

Tjänsten kan komma att bli placerad i säkerhetsklass och i det fall genomför vi en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen innan tjänsten tillträdes. Tjänsten kan komma att ingå i Länsstyrelsens krislednings- och krigsorganisation.

Information om hur vi hanterar dina personuppgifter hittar du på www.lansstyrelsen.se/dataskydd. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Halmstad
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 112-5090-2024
Kontakt
  • Henrik Martinsson, enhetschef (sem 28-32), 010-2243000
  • Karin Valtinat, bitr enhetschef (sem 27-28, 31-34), 010-2243000
Facklig företrädare
  • Jennie Thronée (Saco-s), 010–2234000
  • Mats Blomberg (ST), 010–2234000
Publicerat 2024-06-20
Sista ansökningsdag 2024-08-11
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb