LÄNSSTYRELSEN I GOTLANDS LÄN

Länsstyrelsen arbetar på regeringens uppdrag och verkar för att nationella mål får genomslag i länet. Vår breda verksamhet omfattar miljö-, natur-, kulturmiljö-, näringslivs-, samhällsbyggnads- och landsbygdsfrågor. I dialog med andra aktörer samordnar vi olika intressen och främjar en hållbar utveckling av Gotland.
Hos oss arbetar drygt 150 personer och vår chef är landshövding Anders Flanking.

Beskrivning

Vill du arbeta brett med HR-frågor och stötta verksamheten på ett kvalitativt och serviceinriktat sätt? Vi söker en HR-konsult till Länsstyrelsen i Gotlands län.

Du kommer att tillhöra enheten för samordning och stöd som består av verksamhetsområden inom ekonomi, verksamhetskontroll, upphandling, juridik, HR, kommunikation, registratur/arkiv och vaktmästeri/reception. Enheten består av cirka 20 medarbetare, där du har ett nära samarbete med HR-chef och HR-handläggare.  

Arbetsuppgifter

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att fungera som stöd till våra chefer och medarbetare i HR-frågor. Du är väl förtrogen med olika personaladministrativa system, du är operativ, självgående och arbetar brett med alla förekommande frågor inom HR-området. Länsstyrelsen arbetar inom många olika verksamhetsområden och är den högsta civila totalförsvarsmyndigheten i länet. I arbetsuppgifterna ingår att arbeta med frågor kring kris- och krigsorganisation, totalförsvarsfrågor och frivilliga organisationer. Du lockas av att utveckla ett strategiskt HR-arbete och vill bidra till att göra Länsstyrelsen till en attraktiv arbetsgivare.

Kvalifikationer

Du ska ha högskoleexamen som personalvetare eller annan motsvarande utbildning inom HR.

Du har en bred kompetens inom HR-området.

Du har flera års erfarenhet av både operativt och strategiskt HR-arbete.

Du har erfarenhet av avtal och arbetsrätt inom statlig/offentlig verksamhet.

Du har erfarenhet av förändrings- och värdegrundsarbete.

Det är meriterande om du är van att integrera tvärperspektiv i HR arbetet.

Arbete inom offentlig verksamhet är meriterande, främst från staten.

Personliga egenskaper

Som person är du kommunikativ och bra på att upprätthålla goda relationer samt ha en god samarbetsförmåga. Du är van att arbeta självständigt och ta egna initiativ. Du behöver vara lyhörd för verksamhetens behov, vara analytisk och ha förmåga att se till helheten. Vidare har du ett gott omdöme, integritet och är en god företrädare för myndigheten.  Du uttrycker dig väl i tal och skrift.

Tempot är stundom högt så det är viktigt att du även i pressade situationer kan prioritera och arbeta strukturerat.  Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Villkor

Tjänsten är en tillsvidaretjänst med önskad start augusti 2023 eller enligt överenskommelse. Sex månaders provanställning tillämpas.

Anställningen är placerad i säkerhetsklass. Registerkontroll kommer att utföras vid en eventuell anställning. Anställningen kräver att du är svensk medborgare.

Länsstyrelsen har samordningsansvar inom både krisberedskapen och totalförsvaret i länet. Det innebär att du som medarbetare kan komma att ingå i krisledningsorganisationen och att du kan bli krigsplacerad.

Länsstyrelsen på Gotland erbjuder en trivsam arbetsmiljö med stimulerande arbetsuppgifter. För att arbeta hos oss ska du dela Länsstyrelsens värderingar om människors lika värde.

Övrigt
Inför rekryteringsarbetet har Länsstyrelsen i Gotlands län tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Visby/Gotland
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 112-2153-2023
Kontakt
  • Jesper Andersson, 010-2239301
  • Isa Seigerlund, 010-2239304
Facklig företrädare
  • Johan Lundberg SACO, 010-2239345
  • Gustav Pettersson ST, 010-2239420
Publicerat 2023-05-15
Sista ansökningsdag 2023-06-04

Tillbaka till lediga jobb