Länsstyrelsen Gävleborg, Enheten för kommunikation och ledningsstöd

Vill du vara med och bidra till ett hållbart Gävleborg? Då är Länsstyrelsen Gävleborg arbetsplatsen för dig.

Nu söker vi en GIS-handläggare som på en nationell nivå vill vara med och utveckla länsstyrelsernas GIS-arbete.

Länsstyrelserna arbetar med gemensam utveckling och tillsammans ansvarar för att utveckla och förvalta de i huvudsak gemensamma systemstöd som länsstyrelserna använder i sin verksamhet. Det gemensamma ansvarstagandet organiseras i olika förvaltningsobjekt som bemannas med resurser från våra 21 länsstyrelser.

Inom ramen för denna anställning kommer du vara anställd som GIS-handläggare på Länsstyrelsen Gävleborg men vara utlånad till 80% som nationell GIS-resurs. Som nationell GIS-resurs arbetar du myndighetsövergripande med GIS-frågor och du tillsammans med förvaltningsobjektet ”Generellt kartstöd” har till uppgift att förvalta och utveckla länsstyrelsernas gemensamma GIS- och geodatamiljö samt att arbeta för verksamhetens behov när det kommer till geografiska verktyg. Resterande 20% kommer du att stödja och leda arbetet med GIS på kärnverksamheterna inom Länsstyrelsen Gävleborg.

Ta chansen att söka ett roligt och utvecklande arbete!

Om jobbet

Som nationell GIS-resurs kommer du främst arbeta med:

 • Desktoplösningar
 • Geodataförsörjning
 • Metadatasystem

Det nationella arbetet sker i arbetsgrupper om 2–5 personer där ni gemensamt arbetar utifrån planerade aktiviteter i förvaltningsplanen och arbetsleds av objektets förvaltningsledare. Du ansvarar för att fånga önskemål och behov från verksamheten samt bereda dessa för kommande prioritering.

Därutöver formulerar du kravspecifikationer för vidareutveckling av de applikationer och tjänster som förvaltas av objektet. Du medverkar även till att ta fram och förvalta stödmaterial till länsstyrelsernas användare i form av nationella manualer, lathundar och ”best practice”. I rollen ingår även att kommunicera förändringar, åtgärder och annan relevant information till användarna och hålla dessa uppdaterade på vad som händer inom Portalen.

Om dig

Kvalifikationer

Krav:

 • Ingenjörsutbildning inom GIS eller motsvarande
 • Stor vana av ESRI:s GIS-programvara ArcGIS Pro
 • Erfarenhet av ArcGIS Enterprise med tillhörande komponenter
 • God förmåga att kommunicera på svenska i tal och skrift

Meriterande:

 • Erfarenhet av GIS-arbete på myndighet
 • Erfarenhet av geodataförvaltning och avancerade GIS-analyser
 • Erfarenhet av att ta fram och genomföra utbildningar
 • Erfarenhet av strategiskt arbete
 • Erfarenhet av informationssäkerhetsarbete

Arbetet innebär många olika kontaktytor vilket förutsätter att du har lätt för att samarbeta, är kommunikativ och har en förmåga att engagera din omgivning.  Du behöver kunna samordna och prioritera i dina arbetsuppgifter och sätta dig in i verksamhetens förutsättningar och behov. För att lyckas i rollen krävs att du har förmåga att driva dina frågor och ansvara för måluppfyllnad tillsammans med dina kollegor inom ramen för ditt uppdrag.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Den genomförs av länsstyrelsen när urvalsprocessen är klar. Processen med säkerhetsprövning innebär att rekryteringsförfarandet kan ta längre tid än vad som är brukligt.

Länsstyrelsen har en viktig samordnande roll vid samhällsstörningar och därmed ingår samtliga anställda i kris- och krigsorganisationen.

Vill du vara med och påverka framtiden i Gävleborg och vara en del av oss? Välkommen med din ansökan senast den 3 maj.

Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Vi tillämpar individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Gävle
Län Gävleborgs län
Land Sverige
Referensnummer 2818-2024
Kontakt
 • Erik Lennmalm, Enhetschef, 010-2251491
 • Ronja Gidlund, Förvaltningsledare, 010-2245459
Facklig företrädare
 • Karin Gadde Jennische, Saco, 010-2251571
 • Agneta Eriksson, ST, 010-2251331
Publicerat 2024-04-04
Sista ansökningsdag 2024-05-03

Tillbaka till lediga jobb