LÄNSSTYRELSEN SKÅNE, Civilområdeskansliet

Länsstyrelsen Skåne skapar samhällsnytta genom att ta ansvar för samhällsbygget, skydda miljön och investera i landsbygden. Målet är att göra det bästa för Skåne och bidra till goda livsvillkor och en hållbar utveckling. I vårt uppdrag har vi olika roller och fungerar både som utvecklingspartner och som beslutsfattare i frågor som rör länets utveckling. Vi arbetar på uppdrag av regering och riksdag och investerar 2,3 miljarder och fattar 70 000 myndighetsbeslut för Skånes och Sveriges bästa varje år.

Vi är ca 600 medarbetare och har kontor i Malmö och Kristianstad.

Beskrivning

Regeringen har beslutat att Sverige ska delas in i sex större geografiska områden för civil ledning och samordning, civilområden. I sex län finns det civilområdesansvariga länsstyrelser. Landshövdingen i dessa län är civilområdeschef för respektive civilområde.

Länsstyrelsen Skåne har utsetts till civilområdesansvarig länsstyrelse med uppdrag att leda och samordna det södra civilområdet bestående av Skåne, Kronoberg och Blekinge län. Respektive län har fortsatt ett ansvar för totalförsvarsplanering inom länet.

Landshövdingen i Skåne län, i egenskap av civilområdeschef, ska leda civilområdets arbete och har till sitt stöd ett civilområdeskansli. Civilområdeskansliet leds av en kanslichef med placering i Malmö.

Civilområdeskansliet söker nu en beredskapshandläggare med inriktning mot sektorn transporter. Anställningen är tillsvidare och vi tillämpar sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Din placering blir i Malmö, Växjö eller Karlskrona med viss möjlighet att arbeta på distans. Resor förekommer i tjänsten.

Vi söker dig som har ett stort intresse för samhällsutveckling och som med helhetssyn och ett lösningsfokus kan bidra till att etablera och vara med och driva den verksamhet som ska samordna det civila försvaret i södra civilområdet.

Arbetsuppgifter

I civilområdeskansliets uppdrag ingår handläggning, projektledning, planering, övningsverksamhet, samverkan och förberedelser inför och vid höjd beredskap inom civilområdet. I uppdraget ingår även vissa arbetsuppgifter inför och under fredstida kriser.

Du kommer att ingå i en arbetsgrupp och samverkar med externa aktörer på både regional, högre regional och nationell nivå. I din roll kommer du ha kontakt med länsstyrelserna inom södra civilområdet, men också med andra aktörer inom totalförsvaret. I din roll ingår även att omvärldsbevaka och hålla dig uppdaterad gällande civilt försvar och totalförsvar.

Som medarbetare hos oss har du tre roller: arbetstagare, kollega samt verksamhetsutövare. I rollen som arbetstagare representerar du myndigheten, tillsammans med dina kollegor bidrar du till det samlade resultatet och som verksamhetsutövare skapar du samhällsnytta utifrån din sakkompetens.

Kvalifikationer

Länsstyrelsen eftersträvar att ha medarbetare med olika egenskaper, förutsättningar och livserfarenheter. Det är samspelet mellan medarbetarnas olikheter och likheter som utgör en av Länsstyrelsens framgångsfaktorer.

Vi söker dig som har:

 • Relevant akademisk examen eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
 • Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på engelska.
 • Vana att arbeta digitalt och i digitala verksamhetsprogram och du har självklart goda kunskaper i de vanligaste delarna av Officepaketet.

Det är meriterande om du har flerårig:

 • Erfarenhet från arbete inom beredskapsmyndighet.
 • Erfarenhet från arbete inom säkerhet, krisberedskap eller totalförsvar i offentlig förvaltning eller statligt bolag med närliggande uppdrag.
 • Erfarenhet av projektledning eller av att leda processer.
 • Erfarenhet av analys eller utredningsarbete.
 • Erfarenhet av handläggning av ärenden med beaktande av offentlighet och sekretess.
 • Erfarenhet av samarbete och samverkan med olika aktörer i samhället.
 • Erfarenhet från arbete inom transportsektorn.

Svenskt medborgarskap är ett krav.

Du tar initiativ till och ansvar för aktiviteter och arbetar strukturerat genom att planera och genomföra ditt arbete på ett effektivt sätt inom givna eller egna uppsatta tidsramar. Du är bra på att arbeta tillsammans med andra genom att relatera till dem på ett lyhört, prestigelöst och smidigt sätt. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du har lätt för att anpassa dig till förändrade omständigheter och kan snabbt ändra ditt synsätt och ditt förhållningssätt. Du har lätt för att se möjligheter i förändringar. Du har också en analytisk förmåga som märks genom ditt sätt att analysera problem och förutsättningar ur olika perspektiv och komma med förslag till lösningar.

Vi fäster stor vikt vid den personliga lämpligheten och ser det som självklart att du bidrar till ett gott arbetsklimat.

Säkerhetsklassning

Länsstyrelsen har en viktig samordnande roll vid samhällsstörningar och därför ställer vi höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Vissa av våra anställningar är säkerhetsklassade och kan även innebära en krigsplacering vid myndigheten, vilket innebär att säkerhetsprövning behöver genomföras innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap i enlighet med säkerhetsskyddslagen (2018:585).

Övrigt

Vi ber dig söka tjänsten genom länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar samt för att säkerställa kvaliteten i vår urvalsprocess. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot en fastställd kompetensprofil samt mot andra sökande.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Här hittar du information om hur Länsstyrelsen Skåne behandlar personuppgifter. 

Här hittar du mer information om Länsstyrelsen Skåne. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Malmö
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 112-11903-24
Kontakt
 • Niklas Nordgren, civilområdeskanslichef, 010-2242200
Facklig företrädare
 • Johannes Nilsson, Saco-S, 010-2241054
 • Esmaeil Salehi, OFR/S, P, O (ST), 010-2241622
Publicerat 2024-04-08
Sista ansökningsdag 2024-04-28

Tillbaka till lediga jobb