LÄNSSTYRELSEN I VÄSTRA GÖTALANDS LÄN, Landsbygdsavdelningen

Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare.

Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, djur, natur och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden.

Många pratar om hållbarhet och vi arbetar med det varje dag. Vill du vara med?

Arbetsbeskrivning

Vi på Landsbygdsavdelningen arbetar för en levande landsbygd med en god livsmedelsproduktion och en sund livsmedelshantering. Vi arbetar med miljömålen i fokus och försöker ta vara på och utveckla landsbygdens företag utifrån ett socialt, ekologiskt och ekonomiskt perspektiv. Avdelningen består av cirka 200 medarbetare som finns i Borås, Skara, Uddevalla och Göteborg. På avdelningen finns tre enheter. Landsbygdsstöd är en av fyra funktioner på Enheten för landsbygdsutveckling.

Funktionen för landsbygdsstöd hanterar ett stort antal stöd inom framför allt Strategisk plan och Havs- fiskeri- och vattenbruksprogrammet för vårt län. Det rör allt från startstöd till djurstallar, förädling och fiske. Vi jobbar hela tiden flexibelt för att tillsammans kunna möta inflödet av ärenden och lösa vårt uppdrag på bästa sätt. Funktionen för landsbygdsstöd består av ungefär 14 medarbetare, men du kommer huvudsakligen att jobba i den större handläggargruppen som består av ca 18 medarbetare som finns på tre orter, Skara, Borås och Uddevalla.

Tjänstens huvudsakliga arbetsuppgifter är:

 • Effektiv utredning och handläggning av hela processen av ansökan om stöd och utbetalning inom de tre program som vi hanterar.
 • Informationsarbete för att säkerställa en god måluppfyllelse inom stöden.
 • Löpande kompetensutveckling för att säkerställa att rätt/uppdaterad kunskap finns för att kunna hantera ovanstående arbetsuppgifter.
 • Besiktningar av genomförda investeringar.
 • Utvecklingsarbete kopplat till arbetssätt och verksamhet i samverkan med andra.

Vi utvecklar alltid vår verksamhet och du behöver därför vara öppen för att dina arbetsuppgifter kan komma att förändras över tid.

Placeringsort: Skara, Uddevalla eller Borås

Resor ingår i tjänsten. Vi försöker att i så stor utsträckning som möjligt använda oss av buss och tåg när vi reser. Vi erbjuder goda möjligheter till distansarbete under en del av arbetstiden. 

Kvalifikationer

Krav

 • Agronomexamen eller utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdigt.
 • Kunskap och förståelse för lantbrukets och landsbygdens villkor och utveckling.
 • Erfarenhet av, intresse för och förmåga att arbeta digitalt och förstå nyttan av ett digitalt arbetssätt.
 • Körkort för bil.

Meriterande

 • Erfarenhet av handläggning.
 • Kunskap eller erfarenhet inom redovisning/företagsekonomi.
 • Erfarenhet från hantering av företagsstöd/investeringsstöd inom Landsbygdsprogrammet/Strategisk plan.
 • Erfarenhet från hantering av fiskestöd inom Havs- och fiskeriprogrammet/Havs- fiskeri- och vattenbruksprogrammet.
 • Erfarenhet av myndighetsutövning.
 • Erfarenhet av att arbeta med samt tolka regler och lagstiftning.

Personliga egenskaper

För att lyckas i rollen som handläggare inom landsbygdsstöd behöver du tycka om att möta människor, skapa goda relationer och bygga förtroende hos dem du möter. Du är självgående och löser efter eget huvud och i samverkan med andra de problem du möter i ditt arbete. Du behöver trivas med att arbeta både i grupp och självständigt.

Du har en förmåga att se den större bilden och hålla fokus på de mål vi är satta att nå och anpassa arbetet därefter. Du hittar vägar att ta dig framåt i arbetet, även om du rör dig på okänd mark. Du ser också vad som behöver göras och tar initiativ för att hantera behov eller problem som uppstår. Du gör det med omsorg om den tid och de resurser som står till vårt förfogande genom en effektiv hantering. Du har förståelse för det ansvar som det innebär att arbeta som statstjänsteperson.

Ditt omdöme är gott och du har en god förmåga att göra lämpliga avvägningar och fatta egna beslut kring hantering, men vet samtidigt när det är läge att eskalera en fråga uppåt i organisationen.

Verksamhetens förändrade behov kräver att du har ett flexibelt förhållningssätt. Det innebär att du behöver vara beredd att hantera flera olika stöd och lära dig nytt allteftersom uppdrag eller inflöde förändras.

Att utveckla arbetssätt, såväl digitalt som praktiskt, är en del av arbetet och det är viktigt att du är bekväm med det.

Vi fäster stor vikt vid den personliga lämpligheten och ser det som självklart att du bidrar till ett gott arbetsklimat.

Vi tror på allas lika möjligheter och ett av våra huvuduppdrag är att verka för mångfald och en personalsammansättning på Länsstyrelsen som speglar länets befolkning. Så, sist men inte minst, hoppas vi därför att du som söker, med din bakgrund och din kompetens, kan bidra till att öka vår mångfald.

Övrigt

Anställningen kan komma att inledas med 6 månaders provanställning.
Antal annonserade arbetstillfällen: 1-2.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.  

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast möjligt
Löneform Månadslön. Länsstyrelsen tillämpar individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad Dagtid måndag - fredag 40 tim./vecka
Ort Skara, Uddevalla eller Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 112-14737-2024
Kontakt
 • Maria Heydorn Lagerlöf, funktionschef, 010-2245238
Facklig företrädare
 • Pia Severinsson, SACO, 010-2244472
 • Martin Dahl, ST, 010-2244768
 • Kajsa Lackovic, SEKO, 0770-457900(växel)
Publicerat 2024-04-10
Sista ansökningsdag 2024-05-07

Tillbaka till lediga jobb