Länsstyrelsen Kalmar län , Avdelning natur, Naturskyddsenheten

Beskrivning

Lockas du av att arbeta med intressanta uppgifter tillsammans med kompetenta och engagerade kollegor? Uppskattar du blandningen av kontors- och fältarbete? Då kan du vara den vi söker! På Länsstyrelsen Kalmar län jobbar du på uppdrag av regeringen och blir en viktig del i att verka för att nationella mål får genomslag i länet.

Som anställd har du också möjlighet att ta del av många bra förmåner och generös friskvård. Arbetsplatsen genomsyras av en inkluderande kultur, ett tillitsbaserat ledarskap samt en god balans mellan jobb och fritid. Tillsammans gör vi skillnad för samhället!

Hållbar utveckling är grunden för vårt arbete. Inom Länsstyrelsens naturvårdsuppgifter ingår att skydda, vårda, utveckla och förvalta värdefulla naturmiljöer. Kalmar län har många områden med höga naturvärden; från utsjöbankar, grunda vikar och havsstrandängar till vattendrag, strandskogar, ädellövskogar, ekhagar, alvarmarker och brandpräglade tallskogar.

På naturskyddsenheten arbetar idag 15 personer med arbetsuppgifter som att bilda naturreservat samt med prövning och naturtillsyn enligt Miljöbalken. Du kommer att ingå i enhetens områdesskyddsteam som jobbar med Kalmar läns finaste natur med en variation av skogar, hävdade marker, våtmarker, vattendrag, sjöar och hav.

Arbetsuppgifter

Du kommer att driva områdesskyddprocesser, sammanställa data och ha dialog med markägare, skogliga ombud, djurhållare, konsulter, berörda myndigheter med flera.

Fokus är att ta fram beslut enligt miljöbalken och ansvara för administrativa processer i samband med reservatsbildning. Visst fältarbete förekommer.

Andra arbetsuppgifter kopplade till enhetens ansvarsområde kan bli aktuella, exempelvis prövning och tillsyn. Vi hjälps åt med alla arbetsuppgifter som finns på enheten och myndighetens uppdrag kan också göra att fler uppgifter än det som beskrivs i annonsen blir aktuella.

Kvalifikationer

Högskoleutbildning inom biologi/ekologi eller motsvarande.

Arbetet kräver att du är lösningsfokuserad och att du med helhetssyn, handlingskraft och lyhört förhållningssätt startar och genomför projekt. Vi jobbar med berörda markägare, och intressenter, konsulter och andra myndigheter och därför är din kommunikativa förmåga, tydlighet och förmåga att navigera i komplexa situationer avgörande. Vi söker dig som är duktig på att samverka kring frågor både internt och externt och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift. Vi arbetar tätt tillsammans och du vill och har förmågan att arbeta i team och har lätt för att söka och hitta information och för att slutföra uppgifter självständigt. Vi lägger mycket stor vikt vid personliga egenskaper.

Meriterande för tjänsten är:

  • Erfarenhet av arbete med områdesskyddsprocesser enligt miljöbalken.
  • Van att driva egna processer, slutföra uppgifter och skriva rapporter
  • Erfarenhet av administrativt arbete
  • Kunskaper om Kalmar läns naturförhållanden.
  • Vana av arbete med ArcGIS Pro.
  • Vana av fältarbete med bedömning av naturvärden.
Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1 maj eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kalmar
Län Kalmar län
Land Sverige
Referensnummer 112-3739-2024
Kontakt
  • Magnus Danbolt, 010-2238617
Facklig företrädare
  • Anna Lindberg, SACO, 010-2238561
  • Ted Kransby, ST, 010-2238454
Publicerat 2024-04-10
Sista ansökningsdag 2024-05-05

Tillbaka till lediga jobb