LÄNSSTYRELSEN I HALLANDS LÄN

Länsstyrelsen är regeringens företrädare i länet och samordnar det regionala utvecklingsarbetet. Vi arbetar med frågor som bland annat avser miljö- och naturvård, landsbygd, samhällsplanering, djurskydd, beredskap, jämställdhet, integration och kulturmiljö. Vi arbetar aktivt för länets utveckling och samordnar olika samhällssektorer. I vårt arbete värnar vi om rättssäkerhet, öppenhet, likabehandling och god service. Länsstyrelsen i Hallands län har sitt kontor i centrala Halmstad och vi är idag ca. 230 anställda. För mer information se vår webbplats, www.lansstyrelsen.se/halland.

Arbetsuppgifter

Som länsråd leder och samordnar du det operativa arbetet vid Länsstyrelsen och du är landshövdingens närmaste medarbetare och ersättare vid behov. Tillsammans med landshövdingen utgör du myndighetens högsta ledning. Arbetet innebär många kontakter, både internt och externt. Du ingår i Länsstyrelsens ledningsgrupp och är närmaste chef och ledare för cheferna som ingår i ledningsgruppen.

Som länsråd skapar du förutsättningar och verkar för att vi agerar tillsammans utifrån vad som är bäst för medborgarna och uppdraget som helhet. Rollen innebär ett brett samarbete med andra myndigheter, Region Halland, kommunerna i länet, näringslivet och organisationer. Även Sveriges 21 länsstyrelser har ett nära samarbete och utvecklar successivt gemensamma lösningar för till exempel effektiv ärendehantering, IT och webb, krisberedskap och integration. Detta är också en del av dina arbetsuppgifter att delta i det arbetet på nationell nivå.

Länsstyrelsens verksamhet finansieras av regeringens årliga regleringsbrev. Länsrådet har en viktig roll för att budget hålls, du säkerställer att verksamheten drivs effektivt och resultatinriktat. I nära samarbete med landshövdingen fattas beslut efter diskussioner och analyser av beslutsunderlag. Du förväntas vara väl insatt, aktiv och konstruktiv med ett helhetstänk.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Relevant akademisk utbildning eller motsvarande utbildning som vi bedömer likvärdig
 • Flerårig chefserfarenhet
 • Erfarenhet av att leda och driva en komplex organisation tillsammans med andra chefer
 • Flera års erfarenhet av att, med goda resultat, ha arbetat mål- och resultatinriktat för såväl hela verksamhetsuppdraget som det egna ansvarsområdet
 • Erfarenhet av strategiskt ledningsgruppsarbete
 • Erfarenhet av att framgångsrikt leda och driva förändrings- och utvecklingsarbete
 • God kommunikativ förmåga i både tal och skrift
 • God kommunikativ förmåga på engelska.

Det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet av arbete som chef inom offentlig sektor
 • Erfarenhet av att leda chefer
 • Erfarenhet av extern samverkan
 • Chefs- och ledarskapsutbildning.

Du har ett genuint intresse för människor och en vilja till att vara en god ledare. Du är trygg i din roll och kan motivera, lyssna och tillvarata medarbetarnas och organisationens kompetens. Ditt ledarskap leder till förtroendefulla relationer och du ger dina medarbetare rätt förutsättningar att fatta beslut på egen hand. Du driver utveckling genom att inspirera och uppmuntra till reflektion och återkoppling. Du har en stark integritet och genom ditt inspirerande ledarskap, skapar du förutsättningar för en god arbetsmiljö och delaktighet i organisationen.

För att trivas i rollen och lyckas med ditt uppdrag är det viktigt att du företräder staten och länet på ett professionellt och förtroendefullt sätt.

Vi kommer att lägga stort vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor.

Övrigt

Placeringen är på Länsstyrelsens kontor på Slottsgatan 2 i Halmstad. Visst resande inom regionen förekommer och i vissa fall även nationellt.

Anställningen är tillsvidare hos Länsstyrelsen, men Regeringskansliet beslutar om ett tidsbegränsat förordnande som länsråd på i regel 5 år med möjlighet till förlängning.

Tjänsten är säkerhetsklassad och det genomförs en säkerhetsprövning enligt bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen innan beslut om anställning tas. Med den här anställningen följer en skyldighet att krigsplaceras och du kommer att ingå i Länsstyrelsens krislednings- och krigsorganisation.

Ansökan

Vi ber dig söka tjänsten genom länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar samt för att säkerställa kvaliteten i vår urvalsprocess. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot en fastställd kompetensprofil samt mot andra sökande. Ansökan till tjänsten görs via vårt rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla CV samt ett personligt brev som motiverar varför du är lämplig för tjänsten.

För kännedom planerar vi att genomföra de första intervjuerna i slutet av juni och uppföljande intervjuer, med de kandidater som gått vidare i processen, i månadsskiftet augusti/september.

Vi har aktivt valt media för annonsering och undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna rekrytering.

Information om hur vi hanterar dina personuppgifter hittar du på www.lansstyrelsen.se/dataskydd.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Halmstad
Län Hallands län
Land Sverige
Referensnummer 112-3894-2024
Kontakt
 • Josefin Wittzell (HR-chef), 010-2243000(josefin.wittzell@lansstyrelsen.se)
Facklig företrädare
 • Jennie Thronée (Saco-s), 010-2243000
 • Andreas Dehlin (ST), 010-2243000
Publicerat 2024-05-03
Sista ansökningsdag 2024-06-03

Tillbaka till lediga jobb