Länsstyrelsen i Jönköping

Vi söker dig som vill vara med och påverka i arbetet med att begränsa klimatförändringarna och bidra till hållbar energi för alla.

Vi arbetar med hållbarhet varje dag, vill du vara med och bli vår nya kollega? Vi söker ytterligare en medarbetare till arbetet med det regionala energi- och klimatarbetet i Jönköpings län.

Du kommer att vara en del av enheten för ekologisk hållbarhet, en enhet med åtta medarbetare som arbetar med energi och klimat, klimatanpassning, miljömål, det interna miljöarbetet och Agenda 2030. Som medarbetare hos oss får du ta ansvar, leda processer och driva utveckling tillsammans med skickliga kollegor inom många olika yrkesområden.

Arbetsuppgifter

Du kommer att vara med och utveckla klimat- och energiarbetet i länet och bidra till den gröna omställningen. I arbetet ingår informationsinsatser och handläggning av Klimatklivet, ett investeringsstöd som vi hanterar tillsammans med Naturvårdsverket. Du kommer att ha en aktiv roll och ha kontakt med många externa aktörer såsom länets kommuner, näringslivsorganisationer och företag, med syfte att identifiera viktiga klimatinvesteringar som kan finansieras genom Klimatklivet. Du kommer också att handlägga ansökningar samt följa upp och rapportera beviljade ansökningar. Arbetet innebär även att du samverkar med andra enheter på Länsstyrelsen.

Din arbetsuppgift är också att ingå i samordningen av Klimatrådet Jönköpings län, länets samverkansplattform för klimat, energi och klimatanpassning. Du kommer att vara en del av och bidra till det utvecklingsarbete som pågår med att stärka och utveckla samverkan. I Klimatrådet deltar ett 40-tal organisationer från privat och offentlig sektor samt civilsamhället.

Du arbetar tillsammans med kollegorna i vår klimat- och energigrupp och med andra kollegor på enheten.

Länsstyrelserna är 21 unika myndigheter, men samverkar med varandra i nätverk. Du kommer därför att arbeta med samverkan och erfarenhetsutbyte med andra länsstyrelser i landet. Inom ramen för din tjänst kan det också bli aktuellt att arbeta med och vara stödjande i andra arbetsområden. I första hand gäller det inom enheten men det kan också bli aktuellt att delta i andra processer på avdelningen eller i organisationen.

Kvalifikationer

Vi söker dig med relevant akademisk utbildning inom naturvetenskap, miljö, klimat eller annan akademisk utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant. Meriterande är erfarenhet av samordnings-/utredningsarbete i offentlig verksamhet, handläggning och beslut av ekonomiska stöd i statlig verksamhet, och strategiskt hållbarhetsarbete.

Du har ett genuint samhällsintresse och är intresserad av energi- och klimatfrågor samt hållbarhet i ett brett perspektiv.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du är kreativ och lösningsorienterad och för att få genomslag använder du din kommunikativa och inspirerande förmåga. Du har förmåga att analysera och dra slutsatser som gör att du kommer vidare i dina arbetsuppgifter. Du tycker om att samverka och skapa relationer med viktiga aktörer i länet. Du har lätt för att uttrycka dig i text och gillar att presentera och tala inför grupper samt att leda möten. Du behöver därför ha goda kunskaper i svenska i tal och skrift.

Villkor

Tjänsten omfattar heltid och är en särskild visstidsanställning under cirka ett år. Tillträde snarast.

Övrigt

Intervjuer genomförs 12,13,14 juni.

Om Länsstyrelsen i Jönköping

Länsstyrelsen är en kunskapsorganisation, en statlig myndighet som är regeringens företrädare i länet. Tillsammans arbetar vi för att Jönköpings län ska vara ett av landets mest attraktiva län. Genom samverkan skapar vi förutsättningar för ett fantastiskt län för nuvarande och kommande generationer. Målet är att bidra till goda livsvillkor och en hållbar utveckling.

Vi är 280 medarbetare. Våra verksamhetsområden berör många viktiga delar av samhället, allt från samhällsplanering, jämställdhetsfrågor, miljötillsyn, landsbygdsutveckling, insatser som ska gynna fisken i våra sjöar till demokrati- och beredskapsfrågor samt mycket annat. Målet är att vårt arbetssätt ska präglas av professionalism, engagemang och samverkan.

Länsstyrelsen finns mitt i stan i en K-märkt byggnad som har nyrenoverade lokaler med utsikt över Munksjön och Vättern. Det är inte bara en spännande arbetsplats, du erbjuds också en mängd förmåner som flexibelt arbete, friskvårdsbidrag och friskvårdstimme, utökad föräldrapenning samt en aktiv personalförening.

Vill du veta mer om våra förmåner och hur det är att arbeta hos oss? Besök vår webbsida på www.lansstyrelsen.se/jonkoping/om-oss/jobba-hos-oss

Har du skyddade personuppgifter och vill söka tjänsten? Mer info finns här.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Jönköping
Län Jönköpings län
Land Sverige
Referensnummer 112-4307-2024
Kontakt
  • Catarina Kristensson, enhetschef, 010-2236000
  • Moa Lindvert, biträdande enhetschef, 010-2236000
Facklig företrädare
  • Carl-Johan Sanglert, SACO-S, 010-2236000
Publicerat 2024-05-15
Sista ansökningsdag 2024-06-02

Tillbaka till lediga jobb