LÄNSSTYRELSEN SKÅNE, Avdelningen för natur och vatten, Naturskyddsenheten

Länsstyrelsen Skåne skapar samhällsnytta genom att ta ansvar för samhällsbygget, skydda miljön och investera i landsbygden. Målet är att göra det bästa för Skåne och bidra till goda livsvillkor och en hållbar utveckling. I vårt uppdrag har vi olika roller och fungerar både som utvecklingspartner och som beslutsfattare i frågor som rör länets utveckling. Vi arbetar på uppdrag av regering och riksdag och investerar 2,3 miljarder och fattar 70 000 myndighetsbeslut för Skånes och Sveriges bästa varje år.

Vi är ca 600 medarbetare och har kontor i Malmö och Kristianstad.

Beskrivning

Länsstyrelsen söker en naturvårdshandläggare med inriktning grön infrastruktur till naturskyddsenheten på avdelningen för natur och vatten till och med 31 december 2024, med möjlighet till förlängning.

Anställningen är en särskild visstidsanställning med en omfattning på upp till 20%. Anställningen är intermittent, det vill säga att du kommer att arbeta vid behov. Din arbetsplats blir på vårt kontor i Malmö. Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Naturskyddsenheten ansvarar för uppgifter inom samhällets naturvårdsarbete såsom områdesskydd, Natura 2000 och grön infrastruktur.

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med grön infrastruktur och i första hand samordna och ta fram förslag till slutlig värdetrakt på Hallandsåsen av de preliminära trakter som utpekats i handlingsplan för Grön infrastruktur i Skåne. Arbetet kräver olika former av GIS-analyser. Arbetet är utåtriktat och det behövs samordning mellan bl a kommunen, SKS och Länsstyrelsen. Du ska ordna möten, fältbesök och upprätta ett slutligt förslag. Annan ärendehandläggning inom enhetens verksamhet kan också ingå i arbetsuppgifterna.

Som medarbetare hos oss har du tre roller: arbetstagare, kollega samt verksamhetsutövare. I rollen som arbetstagare representerar du myndigheten, tillsammans med dina kollegor bidrar du till det samlade resultatet och som verksamhetsutövare skapar du samhällsnytta utifrån din sakkompetens.

Kvalifikationer

Länsstyrelsen eftersträvar att ha medarbetare med olika egenskaper, förutsättningar och livserfarenheter. Det är samspelet mellan medarbetarnas olikheter och likheter som utgör en av Länsstyrelsens framgångsfaktorer.

Vi söker dig som har en natur- eller miljövetenskaplig högskoleutbildning, med inriktning mot biologi, naturvård eller ekologi. Arbetet ställer krav på goda kunskaper i miljöbalken och goda art- och biotopkunskaper som är relevanta för svensk naturvård och artbevarande. Du ska vara väl bekant med direktiv och reglering kring Natura 2000.

Du behöver ha erfarenhet av arbete med grön infrastruktur. Du behöver ha goda kunskaper och erfarenhet av att arbeta i GIS-program samt att genomföra GIS-analyser. B-körkort är också ett krav.

Arbetet omfattar ett stort mått av kommunikation och vi ser gärna att du i samarbete med andra är öppen för intryck samtidigt som du delar med dig av din kompetens och dina perspektiv såväl inom som utanför myndigheten. I detta sammanhang är det viktigt att du kommunicerar väl på svenska i både tal och skrift och är duktig på att formulera dig och göra ditt budskap tydligt för andra.

Som person är du ansvarstagande, initiativtagande, strukturerad och flexibel, med förmåga att växla mellan olika arbetsuppgifter. Du har förmåga att prioritera, hålla dig till satta tidsramar och komma till avslut med det du har påbörjat. Tillsammans med dina kollegor arbetar du mot gemensamma mål och det är därför en förutsättning att du är bra på att både samarbeta och kommunicera med andra samtidigt som du har förmåga att arbeta självständigt.

Säkerhetsklassning

Länsstyrelsen har en viktig samordnande roll vid samhällsstörningar och därför ställer vi höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Vissa av våra anställningar är säkerhetsklassade och kan även innebära en krigsplacering vid myndigheten, vilket innebär att säkerhetsprövning behöver genomföras innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap i enlighet med säkerhetsskyddslagen (2018:585).

Övrigt

Vi ber dig söka anställningen genom länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar samt för att säkerställa kvaliteten i vår urvalsprocess. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot en fastställd kompetensprofil samt mot andra sökande.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Här hittar du information om hur Länsstyrelsen Skåne behandlar personuppgifter. 

Här hittar du mer information om Länsstyrelsen Skåne. 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Snarast enligt överenskommelse
Löneform Timlön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad ca 20%
Ort Malmö
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 112-16592-24
Kontakt
  • Cecilia Backe, enhetschef, 010-2241653
  • Johan Niss, 010-2241526
Facklig företrädare
  • Saga Hedstigen Sundblad, Saco-S, 010-2241090
  • Jeanette Persson, OFR/S, P, O (ST), 010-2241572
Publicerat 2024-05-20
Sista ansökningsdag 2024-06-02

Tillbaka till lediga jobb