LÄNSSTYRELSEN I JÄMTLANDS LÄN, Samhällsenheten

Länsstyrelsens cirka 300 medarbetare arbetar som regeringens representant på regional nivå. Vårt uppdrag är att utveckla länet samt verka för att de nationella politiska målen får genomslag i länet. Vi arbetar för att vara en myndighet fri från diskriminering och vill tillvarata de kvalitéer som mångfald tillför verksamheten.

Av länsstyrelsens sju enheter är Samhällssenheten den som spänner över flest typer av frågor. Här arbetar vi bland annat med miljö- och klimatfrågor, samhällsplanering och boende, social hållbarhet, samhällsberedskap och kulturmiljöfrågor. Hos oss arbetar experter inom dessa områden som gärna delar med sig av sin kunskap.

Vi arbetar med respekt, professionalitet och öppenhet för länets invånare – tillsammans för en hållbar framtid!

Beskrivning

Vi söker en handläggare för genomförande av våra uppdrag inom energi- och klimatområdet.

Länsstyrelsen leder och samordnar det regionala genomförandet av energi- och klimatpolitiken. Vi arbetar strategiskt i samverkan med region, länets kommuner och andra aktörer kring länets energi- och klimatstrategi, energiplanering och elektrifiering, samt arbetar med medel för klimatinvesteringar och följer upp de nationella miljömålen. Nu söker vi en handläggare för vårt operativa arbete med Klimatklivet och miljömålen, som också vill bidra i vårt strategiska arbete inom området.

Arbetsuppgifter

Arbetet består av handläggning och informationsinsatser för Klimatklivet, ett investeringsstöd för klimatinvesteringar som vi hanterar på uppdrag av Naturvårdsverket. Du kommer även att arbeta med uppföljningen av de nationella miljökvalitetsmålen för Jämtlands län. I samarbete med vår energi- och klimatstrateg bidrar du också till vårt strategiska arbete.

Arbetsuppgifterna innebär samarbete och dialog med många aktörer. Externt med regionen, länets kommuner, andra statliga myndigheter, näringslivsorganisationer och företag samt internt med stora delar av Länsstyrelsens breda verksamhet. Du kommer även att ingå i regionala och nationella nätverk.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk utbildning med <!--StartFragment -->inriktning energi/energisystem<!--EndFragment -->, eller annan utbildning samt erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Meriterande är:

- erfarenhet av arbete i statlig myndighet, region eller kommun.

- god insikt i energi- och klimatpolitiken och de nationella miljömålen

- kunskap om energiförsörjning, elektrifiering och grön omställning

- erfarenhet av tvärsektoriell samverkan med flera parter

Som person är du kommunikativ med god förmåga att utrycka dig i tal och skrift. Du har god samarbetsförmåga och är serviceinriktad i externa och interna kontakter. Du trivs att jobba i grupp men är också självgående med god förmåga att planera och strukturera ditt arbete. Du har också förmågan att växla mellan operativ handläggning och strategiskt utvecklingsarbete där du kan sätta arbetsuppgifterna i ett större sammanhang som bidrar till länets utveckling.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser det som självklart att du bidrar till ett gott arbetsklimat.

Villkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning med inledande provanställning sex månader, heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Sista ansökningsdag: 2024-02-25Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Östersund
Län Jämtlands län
Land Sverige
Referensnummer 708-2024
Kontakt
  • Ingrid Arltoft Henriksson . enhetschef, 010-2253660
Facklig företrädare
  • Louise Ingelsson, ST, 010-2253434
Publicerat 2024-01-29
Sista ansökningsdag 2024-02-25

Tillbaka till lediga jobb