Länsstyrelsen i Kronobergs län, Miljöavdelning, Naturskyddsenheten

Länsstyrelsen Kronoberg är en statlig myndighet. Vi arbetar för ett mer hållbart Kronoberg där människor och företag växer tillsammans. Hos oss arbetar 220 engagerade medarbetare med kompetenser inom många olika expertområden. Vi genomför de uppdrag vi får från riksdag och regering och driver utveckling i länet i samverkan med olika aktörer. Vårt kontor ligger i centrala Växjö och för oss är det viktigt att vår arbetsplats präglas av tillit, öppenhet, ansvar och respekt.

Beskrivning

På naturskyddsenheten arbetar femton personer med bland annat områdesskydd, viltförvaltning, naturvårdsärenden, bidragshantering och åtgärdsprogram för hotade arter. Nu söker vi en ny kollega till vår enhet.

Arbetsuppgifter

Du arbetar med att ta fram och sammanställa data och göra naturvårdsbedömningar som blir underlag för områdesskydd i limniska miljöer samt i angränsande skog och mark. Du driver områdesskyddsprocesser och har kontakt med markägare. Du har också samråd med sakägare, tar fram beslut enligt miljöbalken och skriver skötselplaner.

Dina arbetsuppgifter är också att uppdatera bevarandeplaner för Natura 2000-områden och bidra i arbetet med den nationella planen för omprövning av vattenkraften.

Tjänsten erbjuder en kombination av handläggningsuppgifter och visst fältarbete. Du ägnar en stor del av din arbetstid åt kart- och skrivarbete och dialog med markägare och Naturvårdsverket. Vi är flera kollegor som hjälps åt med alla uppdrag som finns på enheten. Ibland får vi nya uppdrag vilket gör att arbetsuppgifterna i den här tjänsten kan komma att förändras.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • högskoleutbildning inom biologi/ekologi eller motsvarande
 • goda kunskaper i svenska språket, såväl muntligt som skriftligt
 • B-körkort

Det är meriterande för tjänsten om du har kunskap om eller erfarenheter av:

 • att beskriva naturtyper i skötselplaner eller liknande dokument
 • områdesskyddsprocessen enligt miljöbalken
 • arbete med ArcGIS
 • fältarbete och att göra naturvårdsbedömningar
 • akvatiska miljöer

Personliga egenskaper

Du är en del av ett team och kommer att samverka både internt och externt. Därför är engagemang och samarbetsförmåga viktiga egenskaper i den här tjänsten. Vi jobbar med verksamhetsutövare, berörda markägare och intressenter och därför är din kommunikativa förmåga, till exempel tydlighet, lyhördhet och att kunna hantera konfliktfyllda situationer viktig. Samtidigt är du bra på att arbeta självständigt och ta ansvar för, driva och slutföra dina uppdrag. Du har helhetssyn, är lösningsfokuserad och handlingskraftig.

Villkor

Urval och intervjuer sker löpande under annonseringen.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Växjö
Län Kronobergs län
Land Sverige
Referensnummer 112-2304-2024
Kontakt
 • Maria Unell, 010-2237489
Facklig företrädare
 • Magnus Strindell, SACO, 010-2237444
 • Ellen Bergvall, ST, 010-2237715
Publicerat 2024-04-09
Sista ansökningsdag 2024-05-10

Tillbaka till lediga jobb