Vill du vara med och bidra till utvecklingen av natur- och viltvården i vårt län? Är du trygg i din professionella roll, van att arbeta teambaserad och har spetskompetens inom ekologi?

Vi söker nu en vikarie under en föräldraledighet med varaktighet to m 2025-08-31.

Enheten för natur- och viltärenden har ca 17 medarbetare och ansvarar bland annat för handläggning av naturvårdsärenden (prövning och tillsyn), invasiva arter samt vilt- och rovdjursförvaltning.

Vad ingår i arbetet

Arbetet innefattar handläggning av naturvårdsärenden utifrån miljöbalken, med bland annat samråd enligt 12 kap. 6 §, samt dispens- och tillståndsprövning från områdesskyddsbestämmelser och generellt biotopskydd. Även arbete med invasiva arter kan förekomma.

Tillsammans med dina kollegor arbetar du med en stor bredd av ärenden, ofta med hjälp av andras kunskap och kompetenser.  Arbetet förutsätter därför att du är skicklig på att samarbeta, skriver väl avvägda och rättssäkra beslut och tillsammans med kollegorna strävar du mot ständiga förbättringar.

Vi som arbetar med naturvårdsärenden är en arbetsgrupp på åtta personer. Vi har ett öppet arbetsklimat inom gruppen och arbetar även i nära samarbete med andra funktioner inom myndigheten. Du kommer även ha en hel del externa kontakter med myndigheter, kommuner, markägare och allmänheten. Tjänsten förutsätter därför mycket god kommunikationsförmåga.

Även övrigt förekommande arbetsuppgifter på myndigheten kan bli aktuellt vid behov.

Är du den vi söker

Vi lägger avgörande vikt vid personliga egenskaper. Du är trygg i din professionella roll och du strävar alltid efter att skapa och förvalta goda relationer, såväl internt som externt. Arbetet förutsätter att du trivs med att vara drivande, arbeta i team och delvis utforma och planera arbetet tillsammans med teamet.  Du ska ha driv och förmåga att nå resultat genom samverkan med kollegor och externa intressenter. Du har god förmåga att på egen hand analysera och prioritera dina arbetsuppgifter utifrån angivna ramar och riktlinjer. Som person är du prestigelös, ansvarstagande och konstruktiv. Du är flexibel och inte rädd för att prova olika arbetsuppgifter.

Kvalifikationer

Du ska ha:

  • Naturvetenskaplig högskoleexamen
  • Spetskompetens inom ekologi
  • Erfarenhet av att planera och utföra effektivt arbete och nå resultat utifrån egna och andras kompetenser
  • Erfarenhet av tillämpning av miljöbalken i myndighetsutövning
  • Erfarenhet av arbete med invasiva arter
  • Erfarenhet av ärendehandläggning på länsstyrelse inom naturvård
  • Körkort (B)
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift

Meriterande:

  • Erfarenhet av informationsarbete och kunskapsspridning i yrkesrollen
  • Erfarenhet av att skapa och upprätthålla goda kontakter med olika aktörer

Anställning

Anställningsform: Vikariat tom 2025-08-31
Omfattning: Heltid
Tillträde: Snarast

Ansökningsförfarande

Diarienummer: 112-14617-2024

Kontaktpersoner:

Sara Sundin, enhetschef natur- och viltärenden 
Berfin Kassibrahim, SACO
Niclas Boussard, ST

Nås via växeln: 010-223 10 00

Tillträde Snarast
Löneform Månadslön
Referensnummer
Sista ansökningsdag 2024-05-03

Tillbaka till lediga jobb