LÄNSSTYRELSEN I DALARNAS LÄN

Välkommen att arbeta hos oss vid Länsstyrelsen i Dalarnas län! Vi samverkar med länets olika aktörer och arbetar mot visionen ”Tillsammans för Dalarnas framtid”. Vi är en viktig länk mellan länet och regeringen, riksdagen och centrala myndigheter. Vi arbetar med frågor som rör miljö, natur, klimat, samhällsbyggnad, social hållbarhet, beredskap och mycket mer. Vår verksamhet gör nytta för hela samhället. Vi vill nu ha din hjälp att göra Länsstyrelsen ännu bättre.
Hos oss finns goda möjligheter att förena privatliv med arbetsliv genom flexibla arbetssätt och flertalet uppskattade förmåner såsom; distansarbete upp till 49,9%, lång semester, 28, 31 eller 35 dagar beroende på ålder och löneväxling. Läs mer om vår verksamhet och våra förmåner på Jobba hos oss, Länsstyrelsen Dalarna (lansstyrelsen.se).

Beskrivning

Länsstyrelsen förvaltar och sköter skyddad natur och Naturvårdsverkets fastigheter i Dalarnas län. Vi har två enheter som delar detta uppdrag, Enheten för naturförvaltning och Enheten för fjällförvaltning (Älvdalens kommun och Sälen området).

Nu rekryterar vi en handläggare till Enheten för naturförvaltning. Vi söker Dig som under en kortare tidsperiod kan förstärka vår arbetsgrupp med kompetens inom upplåtelse av jakt.

Arbetsuppgifter

Du ska förstärka vårt arbete med juridisk och ekonomisk fastighetsförvaltning. Du ansvarar för avtal om jaktupplåtelser på Naturvårdsverkets mark i Dalarna. Arbetet är i stor utsträckning självständigt. Det innebär mycket kontakter med privatpersoner och föreningar.

Du kommer även arbeta med upprättande och ajourhållande av jaktupplåtelseavtal, inklusive underlag för fakturering, på Naturvårdverkets mark i Dalarnas län.
Andra arbetsuppgifter på enheten kan förekomma.

Kvalifikationer

Krav

 • Stor erfarenhet av att förhandla om, skriva samt hantera jaktupplåtelseavtal.
 • Mycket goda kunskaper i word, excel samt Naturvårdsverkets it-system VicNatur.
 • God vana av att hantera Länsstyrelsens diariesystem Platina.
 • B-körkort

Meriterande

 • Erfarenhet av andra fastighetsförvaltningsärenden såsom markägarmedgivanden etc 

Personliga egenskaper

 • Vi söker dig som kan förstärka och tillföra vår arbetsgrupp kompetens och ett gott medarbetarskap.
 • Du ska vara bra på att självständigt ta ansvar för dina arbetsuppgifter liksom att dela med dig av din kunskap till dina kollegor.
 • Du ska vara en skicklig förhandlare, förstå och vara trygg i din myndighetsroll.

 

Villkor

Tjänsten avser en timanställning med tjänstgöring upp till max 50% från oktober 2024 och som längst till och med 31 december 2024.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse
Löneform Timlön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad Timmar vid behov
Ort Falun
Län Dalarnas län
Land Sverige
Referensnummer 112-6015-2024
Kontakt
 • anders Mogård, 0102250317
Facklig företrädare
 • Carina Nordlander, Saco, 010-2250353
 • Per-Erik Björkens, ST, 010-2250320
Publicerat 2024-05-20
Sista ansökningsdag 2024-06-03

Tillbaka till lediga jobb