Länsstyrelsen Västra Götaland

Länsstyrelsen är en drivande kraft för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och andra aktörer med fokus på Västra Götalands län och våra 1,7 miljoner invånare.

Vi har ett meningsfullt och hållbart arbete med trevliga och kompetenta kollegor. Hos oss arbetar vi med att få samhällen, människor, djur, natur och kulturvärden att fungera både idag och i framtiden.

Många pratar om hållbarhet men vi arbetar med det varje dag. Vill du vara med?

Arbetsuppgifter

Landsbygdsavdelningen har som huvuduppgift att verka för ett hållbart, effektivt och miljöanpassat lantbruk, hållbar landsbygdsutveckling, utveckling av fisket samt veterinär- och djurskyddsfrågor. Det innebär att en stor del av verksamheten arbetar för att EU:s och Sveriges jordbruks- och landsbygdspolitik får genomslag på regional nivå.

Kontorsstöd är en funktion som hör till Enheten för Veterinär- och djurskydd som är en av Landsbygdsavdelningens tre enheter. Enhetens huvudsakliga uppgift är att genomföra kontroller och tillsyn inom livsmedelskedjan. Funktionen är en stödverksamhet mot avdelningen men har övervägande administrativa arbetsuppgifter för enheten. Våra arbetsuppgifter utförs på kontoret. Som medarbetare hos oss på kontorsstöd ingår hantering av ett antal digitala resursbrevlådor. Vi bemannar djurskyddstelefonen där allmänheten kan ringa in för att anmäla misstankar om misskötsel av djur. Funktionen arbetar med verkställighet, vad som ska ske med djur som enligt beslut är omhändertagna av Länsstyrelsen. En annan arbetsuppgift är kommunikation med hjälp av RAKEL där du som RAKEL-operatör har kontakt med fältpersonalen på djurskyddet för att trygga deras yttre arbetsmiljö.

Funktionen har en avgörande roll för att allt det som måste fungera på en arbetsplats, verkligen fungerar. Det handlar om allt från beställningar, översyn av lokalerna (larm/brand/arbetsmiljö), praktiska göromål som exempelvis posthantering, besökssystem, huvudansvar för lunchrummet, till olika frågor från våra medarbetare, om saker som inte fungerar eller kan förbättras.

Ovanstående arbetsuppgifter förekommer i funktionen och arbetsuppgifterna kan sett över tid komma att förändras inom ramen för funktionens ansvarsområde.

Tjänsten innebär att på uppdrag av funktionschef och i samarbete med sina kollegor lösa uppgifter både av rutinartad karaktär och genom vissa undersökande moment i nya eller sällan förekommande uppgifter där det ännu inte finns rutiner för arbetssätt.

Vi är idag 12 st administratörer som arbetar på kontoren Skara, Borås och Uddevalla.

Placeringsort: Uddevalla

Kvalifikationer

Krav:

 • Eftergymnasial utbildning tex. inom ekonomi, administration eller annan utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
 • Erfarenhet, intresse och förmåga av att arbeta digitalt och att utveckla digitala arbetssätt.
 • Erfarenhet av administrativt arbete med hög servicenivå.
 • Kunskap och erfarenhet av lantbrukets djur och sällskapsdjur.

Meriterande:

 • Erfarenhet av IT och hantering av teknisk utrustning.
 • Erfarenhet av arbete med kundbemötande.
 • Arbetserfarenhet av myndighetsarbete och särskilt prövning av allmänna handlingar.
 • Erfarenhet av arbete i olika datasystem och registreringsverktyg.
 • Erfarenhet av RAKEL.

Personliga egenskaper:

 • Mycket god samarbetsförmåga och servicekänsla.
 • Du är lyhörd, har förmåga att skapa förtroendefulla relationer och förstår vikten av ett gott bemötande.
 • God förmåga att uttrycka dig på ett tydligt och lättförståeligt sätt både i tal och skrift.
 • Du är stabil och trygg i dig själv. Du känner dig bekväm med att ibland lämna besvärliga/obekväma beslut.
 • Du är flexibel och följsam med verksamhetens förändrade behov och har lätt att ta till dig nya kunskaper samt att hitta rätt nivå i ditt arbete i enlighet med verksamhetens mål och prioriteringar.
 • Du tycker om att lära nytt och är nyfiken på nya arbetssätt och att själv bidra till att utveckla dem.

Vi fäster stor vikt vid den personliga lämpligheten och ser det som självklart att du bidrar till ett gott arbetsklimat.

Vi tror på allas lika möjligheter och ett av våra huvuduppdrag är att verka för mångfald och en personalsammansättning på Länsstyrelsen som speglar länets befolkning. Så, sist men inte minst, hoppas vi därför att du som söker, med din bakgrund och din kompetens, kan bidra till att öka vår mångfald.

Välkommen med din ansökan!

Övrig information

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast, enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön. Länsstyrelsen tillämpar individuell lönesättning.
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%. Arbetstid: Dagtid måndag - fredag 40 timmar per vecka.
Ort Uddevalla
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 112-19125-2024
Kontakt
 • Mikaela Svensson, funktionschef, 010-2245254
Facklig företrädare
 • Pia Severinsson, SACO, 010-2244472
 • Martin Dahl, ST, 010-2244768
 • Kajsa Lackovic, SEKO, 0770-457900(växel)
Publicerat 2024-05-08
Sista ansökningsdag 2024-05-28

Tillbaka till lediga jobb