LÄNSSTYRELSEN SKÅNE, Miljöskyddsavdelningen, Enheten för förorenade områden

Länsstyrelsen Skåne skapar samhällsnytta genom att ta ansvar för samhällsbygget, skydda miljön och investera i landsbygden. Målet är att göra det bästa för Skåne och bidra till goda livsvillkor och en hållbar utveckling. I vårt uppdrag har vi olika roller och fungerar både som utvecklingspartner och som beslutsfattare i frågor som rör länets utveckling. Vi arbetar på uppdrag av regering och riksdag och investerar 2,3 miljarder och fattar 70 000 myndighetsbeslut för Skånes och Sveriges bästa varje år.

Vi är ca 600 medarbetare och har kontor i Malmö och Kristianstad.

Beskrivning

I miljöskyddsavdelningen ingår enheterna förorenade områden, särskild avfallshantering, miljötillsyn, miljöprövning samt klimat- och energi. Här finns både myndighetsuppgifter och strategiskt utvecklingsarbete, vilket är spännande arbetsuppgifter för dig som vill påverka vår miljö. Enheten för förorenade områden arbetar i huvudsak med efterbehandlingsfrågor genom tillsyn och statliga medel.

Enheten för förorenade områden söker minst en person som ska arbeta med inventering av förorenade områden samt kvalitetssäkring av EBH-stödet. Din arbetsplats blir på vårt kontor i Malmö. Anställningen är tidsbegränsad till och med december 2024. Tillträde 1 september 2024 eller enligt överenskommelse.  

Arbetsuppgifter

Som miljöhandläggare i EBH-gruppen består arbetet av en rad olika frågor kopplade till förorenade områden. Tjänsten består i huvudsak av inventering av förorenade områden samt kvalitetssäkring av EBH-stödet. Inventeringen genomförs med anledning av det särskilda uppdrag som Länsstyrelsen har med avseende på PFAS-förorenade områden. Eftersom tjänsten innebär inventeringsarbete, kommer en del platsbesök och självständigt arbete i fält att förekomma. Kvalitetssäkringen består i att, i samverkan med övriga EBH-handläggare, uppdatera och svara på frågor om Länsstyrelsens databas över förorenade områden (EBH-stödet). Här ingår att ha kontakt med länets kommuner och allmänheten kring frågor som rör ämnesområdet. Arbetet omfattar även att bistå övriga handläggare i pågående ärenden och i annat EBH-arbete.

Som medarbetare hos oss har du tre roller: arbetstagare, kollega samt verksamhetsutövare. I rollen som arbetstagare representerar du myndigheten, tillsammans med dina kollegor bidrar du till det samlade resultatet och som verksamhetsutövare skapar du samhällsnytta utifrån din sakkompetens.

Kvalifikationer

Länsstyrelsen eftersträvar att ha medarbetare med olika egenskaper, förutsättningar och livserfarenheter. Det är samspelet mellan medarbetarnas olikheter och likheter som utgör en av Länsstyrelsens framgångsfaktorer.

Vi söker dig som har en för anställningen relevant akademisk utbildning. Arbetslivserfarenhet av förorenade områden är meriterande, men inget krav. Vi välkomnar därmed drivna nyutexaminerade sökande med inriktning mot förorenade områden, som önskar att ta ett första steg in på arbetsmarknaden att söka anställningen. B-körkort ett krav eftersom anställningen innefattar arbete utanför kontoret.

Som medarbetare på Länsstyrelsen Skåne har du förmåga att ta initiativ och aktivt söka ansvar för arbetsuppgifter. Vår komplexa verksamhet ställer krav på att du kan se frågor ur olika perspektiv för att kunna fatta rätt beslut. I rollen som miljöhandläggare är det viktigt att du kan arbeta självständigt samtidigt som du är positiv och utvecklingsinriktad i samarbetet med dina kollegor då vi som grupp diskuterar riktlinjer och principer och arbetar mot gemensamma mål.

Du kommer att knyta mycket kontakter med verksamhetsutövare, kommuner och allmänhet, vilket ställer krav på din kommunikativa förmåga och goda kunskaper i svenska i både tal och skrift. Som person är du struk­turerad och flexibel. Du kan lätt växla mellan olika arbetsuppgifter och omprioritera vid behov.

Säkerhetsklassning

Länsstyrelsen har en viktig samordnande roll vid samhällsstörningar och därför ställer vi höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Vissa av våra anställningar är säkerhetsklassade och kan även innebära en krigsplacering vid myndigheten, vilket innebär att säkerhetsprövning behöver genomföras innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap i enlighet med säkerhetsskyddslagen (2018:585).

Övrigt

Vi ber dig söka anställningen genom länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar samt för att säkerställa kvaliteten i vår urvalsprocess. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot en fastställd kompetensprofil samt mot andra sökande.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Här hittar du information om hur Länsstyrelsen Skåne behandlar personuppgifter. 

Här hittar du mer information om Länsstyrelsen Skåne. 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1 september eller enligt överrenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Malmö
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 112-15714-24
Kontakt
  • Johan Wigh, enhetschef, 010-2241698
  • Emilia Drab, stf enhetschef, 010-2241484
Facklig företrädare
  • Henrik Larsson, Saco-S, 010-2241052
  • Jeanette Persson, OFR/S, P, O (ST), 010-2241572
Publicerat 2024-05-13
Sista ansökningsdag 2024-05-27

Tillbaka till lediga jobb