Är du registrator och har erfarenhet från offentlig verksamhet? Gillar du att samarbeta och arbeta i en verksamhet med många olika verksamhetsområden? Då kan detta vara en spännande utmaning för dig!

Vad ingår i rollen?
Som registrator på Länsstyrelsens enhet för diarium och arkiv, arbetar du tillsammans med registratorskollegor mot samma mål, en skyndsam diarieföring med hög kvalité.

Vi hanterar hela myndighetens ärendeflöde, det är högt tempo och en otrolig bredd på frågorna. Det är ett spännande och utvecklande uppdrag. Utöver diarieföring hanterar du också utlämnande av allmän handling inklusive sekretessprövning.

Som medarbetare på Länsstyrelsen kan du behöva arbetsledas till andra arbetsuppgifter inom enheten, avdelningen eller på myndigheten, då vi dels kan få tillfälliga uppdrag som snabbt ska lösas.  

Är du den vi söker?
För den här rollen vill vi att du har

  • registratorsutbildning
  • gymnasieexamen
  • något års sammanhängande erfarenhet av att arbeta som registrator inom offentlig verksamhet
  • erfarenhet av att arbeta i ärendehanteringssystemet Platina.

För att du ska lyckas och trivas i rollen är det viktigt att du är samarbetsvillig och bra på att skapa och bibehålla relationer. Du jobbar på ett strukturerad och resultatinriktad arbetssätt.

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper och ser det som en självklarhet att du bidrar till ett gott samarbete och arbetsklimat.

Det är meriterande om du har

  • praktisk erfarenhet av sekretessprövning och utlämnande av allmän handling
  • erfarenhet av liknande arbete på en länsstyrelse.

Mer om oss och rollen
Anställningen är ett vikariat, på heltid, start 1 september 2024 till och med 31 december 2024, totalt fyra månader, med placering i Stockholm.

Vi är en grupp som består av 18 kollegor som strävar efter en effektiv och rättssäker ärendehantering och vi är stolta över vår profession, det förväntar vi oss att du också är. Enheten leds av chef som utövar ett närvarande och tillitsbaserat ledarskap, med regelbunden uppföljning både enskilt och i grupp.

Du måste vara svensk medborgare eftersom arbetsuppgifterna inom anställningen är placerad i säkerhetsklass. Vi kommer att göra en säkerhetsprövning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585).

Så rekryterar vi
Bifoga ditt CV och svara på ett antal urvalsfrågor när du registrerar din ansökan. Du behöver inte bifoga något personligt brev till den här ansökan.
Intervjuer sker från vecka 25.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer rekryteringstjänster eller annonser.

Om du har frågor
Frågor om rollen besvaras av rekryterande chef Lisa Kringsberg, tel. 010-223 22 14.
Fackliga kontaktpersoner är Maria Askerlund, SACO, tel.010-223 12 75 och Björn Pettersson, ST, tel. 010-223 15 73.

Sista ansökningsdag: 2024-06-12
Referensnummer: 112-26919-2024

Välkommen med din ansökan!

Om Länsstyrelsen
Länsstyrelsen Stockholm är en samlande kraft för en växande och hållbar huvudstadsregion. Genom att ta ansvar för helheten hittar vi vägar framåt i komplexa samhällsfrågor.

Helhetsbilden är en viktig utgångspunkt för oss när vi samverkar med kommuner, myndigheter, näringsliv och andra viktiga samhällsaktörer. På regeringens uppdrag verkar vi också för att nationella mål får genomslag i vårt län. Hos oss finns experter inom många olika sakområden och vår samlade kompetens har en häpnadsväckande bredd. Här lär du dig något nytt varje dag.

Läs mer om oss på www.lansstyrelsen.se/stockholm/jobba-hos-oss.

Tillträde Snarast
Löneform Månadslön

Tillbaka till lediga jobb