LÄNSSTYRELSEN I DALARNAS LÄN

Välkommen att arbeta hos oss vid Länsstyrelsen i Dalarnas län! Vi samverkar med länets olika aktörer och arbetar mot visionen ”Tillsammans för Dalarnas framtid”. Vi är en viktig länk mellan länet och regeringen, riksdagen och centrala myndigheter. Vi arbetar med frågor som rör miljö, natur, klimat, samhällsbyggnad, social hållbarhet, beredskap och mycket mer. Vår verksamhet gör nytta för hela samhället. Vi vill nu ha din hjälp att göra Länsstyrelsen ännu bättre.
Hos oss finns goda möjligheter att förena privatliv med arbetsliv genom flexibla arbetssätt och flertalet uppskattade förmåner såsom; distansarbete upp till 49,9%, lång semester, 28, 31 eller 35 dagar beroende på ålder och löneväxling. Läs mer om vår verksamhet och våra förmåner på Jobba hos oss, Länsstyrelsen Dalarna (lansstyrelsen.se).

Beskrivning

Du kommer att vara placerad vid Kommunikationsenheten som tillhör Avdelningen för verksamhetsstöd och samhällsskydd. Enheten arbetar i huvudsak med kommunikationsstöd till chefer och medarbetare och i samverkan med länsledning, myndighetens samtliga enheter samt med övriga länsstyrelser. Som strategisk kommunikatör kommer du ha ett nära samarbete med kommunikationschefen. Du behöver kunna gå in som ersättare i den rollen om behov uppstår.

Arbetsuppgifter

Som strategisk kommunikatör på Länsstyrelsen i Dalarnas län ingår du i en grupp av tre kommunikatörer. Du arbetar både strategiskt och operativt och i kontinuerlig avstämning med myndighetens kommunikationschef, tillika chef för Kommunikationsenheten. Tillsammans med sakkunniga och chefer på myndighetens avdelningar och enheter genomför du kommunikationsinsatser under året.

Du arbetar som kommunikationsstöd till utpekade enheter, samtidigt som du ansvarar för egna utvecklingsområden inom myndighetens kommunikationsarbete.

Dina arbetsuppgifter kommer vara av både strategisk och operativ karaktär och består bland annat av övergripande kommunikationsplanering med enheter och enhetschefer utifrån våra uppdrag och vår verksamhet. Du arbetar även med innehållsarbete i form av pressmeddelanden, inlägg i våra sociala kanaler, webbpubliceringar och nyhetsbrev samt mediakontakter och planera pressaktiviteter.

Kvalifikationer

Krav är att du:

 • Har kommunikationsutbildning från universitet/högskola eller annan utbildning som vi bedömer vara motsvarande.
 • Du har totalt minst 10 års arbetslivserfarenhet.
 • Har minst 3 års erfarenhet av kommunikationsarbete i en myndighet, på ett företag eller på byrå. Erfarenheten ska komma från de senaste 5 åren.
 • Har goda kunskaper i svenska språket och är en god skribent.
 • Tjänsten är säkerhetsklassad och kräver att du klarar statens säkerhetsprövning.

Meriterande är att du:

 • Har erfarenhet från kommunikationsarbete från offentlig verksamhet.
 • Har erfarenhet från kriskommunikation.
 • Har erfarenhet av att vara kommunikationsstöd för chefer och ledning.
 • Har arbetat med kommunikationsplanering för en eller flera verksamheter.
 • Har arbetat med mediakontakter och medieträning.
 • Har erfarenhet av med webbpubliceringar och publiceringar i andra digitala kanaler. 

Personliga egenskaper 

Du är strukturerad, kreativ och effektiv och har ett genuint samhällsintresse. Du är nyfiken på människor och trivs med att arbeta i en servicefunktion som innebär många interna och externa kontakter. Du är en projektledare som är noga med detaljer samtidigt som du har ett utvecklat helhetstänk. Du är en utåtriktad, engagerad och positiv medarbetare som vill bidra med egna idéer. Du känner dig trygg i rollen som kommunikativt stöd. Du förstår vikten av och tycker om att bidra i det gemensamma kommunikationsarbetet i gruppen och du har förmåga att driva processer framåt och tar ansvar för ditt och gruppens arbete. Du är flexibel med en god förmåga att ställa om när det behövs.

Eftersom vi är en liten grupp lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper och vid referenser.

Villkor

Tjänsten är ett vikariat t.o.m 2025-12-31 och intervjuer kommer ske löpande. 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2025-12-31
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Falun
Län Dalarnas län
Land Sverige
Referensnummer 112-7926-2024
Kontakt
 • Lotta Larsson, 010-2250204,mobil0767667980
Facklig företrädare
 • Saco-S, saco.dalarna@lansstyrelsen.se
 • Per-Erik Björkens, ST, 010-2250320
Publicerat 2024-06-05
Sista ansökningsdag 2024-07-17
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb