Vill du vara med att skapa samhällsnytta och arbeta för att minoritetspolitiken får genomslag i landet? Får du energi av att kunskapshöja och stötta i implementering av arbetssätt? Då är vi nyfikna på att få veta mer om dig.
Vad ingår i rollen?
Som utvecklingsledare inom arbetet med nationella minoriteter och minoritetspolitiken är du anställd på avdelningen för Hållbar tillväxt och enheten för nationella minoriteter. Där ger du stöd och rådgivning samt genomför kunskapshöjande insatser. I arbetet ingår även att ordna och leda samverkande insatser med olika statliga myndigheter, kommuner och regioner. Samråd och annan dialog med de nationella minoriteterna kommer även bli aktuellt.
Vi jobbar med strategiskt utvecklingsarbete vilket kan innebära att du tar fram kunskapsstöd, informationsmaterial eller annat utifrån de behov som uppkommer i vår uppföljning av minoritetspolitikens utveckling. Tjänsteresor i hela landet förekommer.
Är du den vi söker?
För den här rollen vill vi att du har
Som person ser vi att du är självständig och arbetar strukturerat genom att planera och genomföra ditt arbete på ett effektivt sätt inom givna eller egna uppsatta tidsramar. Du är bra på att arbeta tillsammans med andra genom att relatera till dem på ett lyhört, prestigelöst och konsultativt sätt. Du kommunicerar bra på svenska, både muntligt och skriftligt.
Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper och ser det som en självklarhet att du bidrar till ett gott samarbete och arbetsklimat.
Som medarbetare på Länsstyrelsen behöver du
Det är meriterande om du har
Mer om oss och rollen
Anställningen är ett vikariat på heltid till 31 januari 2026. Vi vill att du börjar så snart som möjligt.
Dina närmaste kollegor finns på enheten för nationella minoriteter. Här arbetar utvecklingsledare och utredare med insatser inom minoritetspolitiken och strategin för romsk inkludering. Vi har en kultur där vi alla hjälper varandra och ställer om när det behövs. Du kan därför även komma att arbeta med strategin för romsk inkludering. Du får en enhetschef som utövar ett närvarande och tillitsbaserat ledarskap, med regelbundna avstämningar både enskilt och i grupp.
Så rekryterar vi
Du kommer att få svara på ett antal urvalsfrågor när du registrerar din ansökan och bifogar ditt CV. Du behöver inte bifoga något personligt brev till den här ansökan.
Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer rekryteringstjänster eller annonser.
Om du har frågor
Frågor om rollen kan besvaras av rekryterande chef Malin Langenfors från och med den 7 januari, tfn 010- 223 10 00.
Fackliga kontaktpersoner är Moa Nordin för ST tfn 010-223 14 15 och Martin Lindmarker för SACO tfn 010-223 16 61.
Sista ansökningsdag: 2025-01-13
Referensnummer: 112-66633-2024
Välkommen med din ansökan!
Om Länsstyrelsen
Länsstyrelsen Stockholm är en samlande kraft för en växande och hållbar huvudstadsregion. Genom att ta ansvar för helheten hittar vi vägar framåt i komplexa samhällsfrågor.
Helhetsbilden är en viktig utgångspunkt för oss när vi samverkar med kommuner, myndigheter, näringsliv och andra viktiga samhällsaktörer. På regeringens uppdrag verkar vi också för att nationella mål får genomslag i vårt län. Hos oss finns experter inom många olika sakområden och vår samlade kompetens har en häpnadsväckande bredd. Här lär du dig något nytt varje dag.
Läs mer om oss på www.lansstyrelsen.se/stockholm/jobba-hos-oss.
Löneform | Månadslön |
---|---|
Sista ansökningsdag | 2025-01-13 |