LÄNSSTYRELSEN I VÄSTMANLANDS LÄN, Stabsenheten för juridik

Vill du arbeta med diarieföring, ärendehantering och service? Vi välkomnar dig som har jobbat med administrativa uppgifter, gärna inom den offentliga sektorn, och som nu är angelägen om att utvecklas vidare. Hos oss får du chansen att fördjupa dina kunskaper om Länsstyrelsens processer för hantering av allmänna handlingar. Du får dessutom möjlighet att göra det i en stöttande och lärorik miljö.

 

Arbetsuppgifter

Du kommer att ha en stor variation av arbetsuppgifter. Några exempel:

  • sköta posthantering, diarieföring, bevakning och expediering av handlingar
  • kvalitetsgranska diarieföring
  • bedöma och hantera inkomna handlingar enligt gällande lagstiftning och interna rutiner

En del av arbetet är också att vara stöd till handläggarna i deras arbete med diarieföring och ärendehantering. Det kan handla om frågor både om hur man använder systemet och hur olika handlingar och ärenden ska registreras. Då behöver du ha en god förståelse för hur system fungerar och en pedagogisk ådra för att kunna förklara på flera olika sätt utifrån behov.

Du behöver trivas med att vara en del av ett team och kunna aktivt bidra till gruppens utveckling. Vår arbetsgrupp har ett teambaserat arbetssätt där vi alla ska kunna vissa grunduppdrag för att minska sårbarheten.

Tempot kan emellanåt vara högt och det är viktigt att inte tumma på kvaliteten och servicen i arbetet.

 

Om arbetsplatsen

Hos oss på Stabsenheten för juridik är vi 13 medarbetare. Vi är jurister, upphandlare, registratorer och en arkivarie. Vi ansvarar för diarium och arkiv, samordnar Länsstyrelsens upphandlingsarbete, arbetar med ärendehandläggning och ansvarar för dataskyddsfrågor. 

Diarium och arkiv utgör en viktig servicefunktion till allmänheten genom sin hantering av Länsstyrelsens allmänna handlingar. Funktionen är också styrande och stödjande till myndighetens hela verksamhet inom området dokument- och ärendehantering. I vår grupp ingår två registratorer, en administratör, en arkivarie och en samordnare. Vi värdesätter en positiv och stöttande arbetsmiljö.

Länsstyrelsens lokaler finns centralt placerade, nära tågstationen, i Västerås.

 

Vill du veta mer?

Kontakta oss gärna så berättar vi mer.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en passion för administration och som har samlat på dig kunskap och erfarenhet inom området oavsett om det är i stora eller små doser.

Det är meriterande med:

  • Erfarenhet av administration inom offentlig förvaltning
  • Erfarenhet av diarieföring
  • Erfarenhet av systemet Platina
  • Diplom för slutförd registratorsutbildning eller annan liknande utbildning.

Vad som verkligen betyder något för oss är din förmåga att samarbeta, ditt engagemang för service och din vilja att bidra till ett positivt arbetsklimat. Vi värdesätter självledarskap, strukturerat arbetssätt och effektivitet.

Om du är ivrig att växa i en roll som är avgörande i att stödja vår myndighets funktioner, gillar att jobba i team med dina kollegor och samtidigt få en värdefull inblick i den statliga sektorns administration - då ser vi fram emot din ansökan!

 

Om Länsstyrelsen i Västmanland

Länsstyrelsen i Västmanlands län är en spännande, kompetent och trivsam arbetsplats. Få arbetsplatser har en så stor bredd i sin verksamhet. Vi är runt 200 medarbetare som tillsammans utvecklar och jobbar med frågor som är avgörande för samhället. Vi har en samordnande roll i länet och är därför en viktig länk till regering, riksdag och andra myndigheter. Vår vision är ett hållbart Västmanland för nuvarande och kommande generationer.

Möt några av våra medarbetare och läs mer om vad vi erbjuder som arbetsgivare

 

Övrigt

För att arbeta hos oss måste du dela länsstyrelsens värdering om alla människors lika värde. Hos oss på länsstyrelsen är vissa befattningar placerade i säkerhetsklass. Det kan innebära att en säkerhetsprövning och registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan anställning. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Vid tillsvidareanställning blir du automatiskt krigsplacerad hos oss.

Det här betyder det att vara krigsplacerad hos oss

Så behandlar Länsstyrelsen Västmanland dina personuppgifter

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 15 augusti 2024
Löneform Fast månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad Heltid
Ort Västerås
Län Västmanlands län
Land Sverige
Referensnummer 112-1885-2024
Kontakt
  • Louise Klofelt, 010-2249296
Facklig företrädare
  • Åsa Sars, 010-2249387
  • Torbjörn Messing, 010-2249371
Publicerat 2024-03-26
Sista ansökningsdag 2024-04-24

Tillbaka till lediga jobb