LÄNSSTYRELSEN SKÅNE, Avdelningen för natur och vatten

Länsstyrelsen Skåne skapar samhällsnytta genom att ta ansvar för samhällsbygget, skydda miljön och investera i landsbygden. Målet är att göra det bästa för Skåne och bidra till goda livsvillkor och en hållbar utveckling. I vårt uppdrag har vi olika roller och fungerar både som utvecklingspartner och som beslutsfattare i frågor som rör länets utveckling. Vi arbetar på uppdrag av regering och riksdag och investerar 2,3 miljarder och fattar 70 000 myndighetsbeslut för Skånes och Sveriges bästa varje år.

Vi är ca 600 medarbetare och har kontor i Malmö och Kristianstad.

Beskrivning

Länsstyrelsen Skåne söker två tillsynspersoner till Naturprövningsenheten på avdelningen för natur och vatten. Anställningarna är säsongsanställningar på ca 10% vardera under perioden maj - augusti/september 2024. Anställningarna avser främst tillsyn av områdesskydd kring Immeln och Ivösjön. 

Naturprövningsenheten består av 20 medarbetare som arbetar med prövning och tillsyn enligt 7 och 8 kapitlet i miljöbalken; biotopskydd, strandskydd, naturreservat, nationalparker, Natura 2000 och artskydd samt samråd enligt 12 kapitlet miljöbalken. Vi bevakar även art- och områdesskydd i övriga ärenden som hanteras av Länsstyrelsen. Vi strävar efter en effektiv och rättssäker handläggning i syfte att uppnå en hållbar samhällsutbyggnad med stort hänsynstagande till våra regionala miljökvalitetsmål.

Arbetsuppgifter

Du kommer att utföra tillsyn enligt c-föreskrifter och beträdnadsförbud inom skyddade områden på och runt Immeln samt Ivösjön. Du kommer att informera besökare om vilka regler som gäller inom området men även polisanmäla överträdelser.

Som medarbetare hos oss har du tre roller: arbetstagare, kollega samt verksamhetsutövare. I rollen som arbetstagare representerar du myndigheten, tillsammans med dina kollegor bidrar du till det samlade resultatet och som verksamhetsutövare skapar du samhällsnytta utifrån din sakkompetens.

Kvalifikationer

Länsstyrelsen eftersträvar att ha medarbetare med olika egenskaper, förutsättningar och livserfarenheter. Det är samspelet mellan medarbetarnas olikheter och likheter som utgör en av Länsstyrelsens framgångsfaktorer.

Vi söker dig som har utbildning i biologi, friluftsliv alternativt arbetslivserfarenhet inom området. Det är meriterande om du är utbildad naturvårdsvakt eller har arbetat med tillsyn enligt miljöbalken i offentlig verksamhet. B-körkort är ett krav. Fartygsbefäl klass 8 eller motsvarande, och/eller båtvana är ett krav för anställningen.

Du kommer att vara ute mycket i fält vilket innebär att du tar stort ansvar för ditt eget arbete och det är därför viktigt att du trivs med att utföra ditt arbete självständigt. Arbetet innebär mycket kontakt med besökare i naturen vilket kräver en förmåga att kunna hantera människor på ett bra sätt samt att på ett pedagogiskt sätt förklara vad som gäller.

Säkerhetsklassning

Länsstyrelsen har en viktig samordnande roll vid samhällsstörningar och därför ställer vi höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Vissa av våra anställningar är säkerhetsklassade och kan även innebära en krigsplacering vid myndigheten, vilket innebär att säkerhetsprövning behöver genomföras innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap i enlighet med säkerhetsskyddslagen (2018:585).

Övrigt

Vi ber dig söka tjänsten genom länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar samt för att säkerställa kvaliteten i vår urvalsprocess. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot en fastställd kompetensprofil samt mot andra sökande.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Här hittar du information om hur Länsstyrelsen Skåne behandlar personuppgifter. 

Här hittar du mer information om Länsstyrelsen Skåne. 

Anställningsform Säsongsarbete
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Maj 2024
Löneform Timlön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad Ca 10%
Ort Kristianstad
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 112-12309-24
Kontakt
  • Helena Holmgren, enhetschef, 010-2241758
  • Karin Kavcic, samordnare för tillsyn, 0102241159
Facklig företrädare
  • Saga Hedstigen Sundblad, Saco-S, 0102241090
  • Jeanette Persson, OFR/S, P, O (ST), 010-2241572
Publicerat 2024-04-09
Sista ansökningsdag 2024-04-24

Tillbaka till lediga jobb