LÄNSSTYRELSEN I JÄMTLANDS LÄN, Samhällsenheten

Länsstyrelsens cirka 300 medarbetare arbetar som regeringens representant på regional nivå. Vårt uppdrag är att utveckla länet samt verka för att de nationella politiska målen får genomslag i länet. Vi arbetar för att vara en myndighet fri från diskriminering och vill tillvarata de kvalitéer som mångfald tillför verksamheten.

Av länsstyrelsens sju enheter är Samhällssenheten den som spänner över flest typer av frågor. Här arbetar vi bland annat med miljö- och klimatfrågor, samhällsplanering och boende, social hållbarhet, samhällsberedskap och kulturmiljöfrågor. Hos oss arbetar experter inom dessa områden som gärna delar med sig av sin kunskap.

Vi arbetar med respekt, professionalitet och öppenhet för länets invånare – tillsammans för en hållbar framtid!

Beskrivning

Vill du vara en del av återuppbyggnaden av länets totalförsvar och stödja samhällsviktiga aktörer inom området civil beredskap? Kom och arbeta tillsammans med oss på länets högsta civila totalförsvarsmyndighet och bidra med din kompetens! Vi söker dig som vill jobba med utveckling av länets förmåga inom civil beredskap.

Totalförsvaret befinner sig nu i en expansiv återuppbyggnadsfas. Mycket kommer att hända de närmaste åren som kommer att få stor påverkan på den fortsatta utvecklingen på alla nivåer, från nationellt till lokalt, och inom många sektorer.

Länsstyrelsens roll är att samordna beredskapsarbetet för länets aktörer. Vi har flera regeringsuppdrag med fokus på att stödja kommunerna i deras utveckling av beredskapsförmågor. Kommunerna är en av beredskapssystemets viktigaste beståndsdelar och vår förmåga att på ett effektivt samt välriktat sätt möta deras behov är centralt. Ett sådant regeringsuppdrag är att stödja kommunerna med beredskapsförberedelser inom kommunal hälso- och sjukvård samt socialtjänst. Uppdraget genomförs via exempelvis erfarenhetsutbyten, övningar, kunskapshöjande insatser och gemensam planering.

Länsstyrelsen jobbar för en hållbar utveckling i länet där miljö, tillväxt och goda levnadsvillkor går hand i hand.

Hos oss får du chansen att bidra till den plats vi kallar hemma.

Arbetsuppgifter

Du kommer att planera, samordna och stödja verksamhetsutveckling inom totalförsvaret såväl internt inom Länsstyrelsen som externt med länets aktörer. Du kommer att ha ett brett arbetsfält och beroende på din kompetensprofil kommer du att få bidra på olika sätt till utvecklingen av Länsstyrelsens och länets civilförsvarsförmåga.

Det kan till exempel innebära att planera och genomföra utbildningar och workshops, att leda större mötesforum eller att bidra till att risk- och beredskapshänsyn tas i samhällsplaneringen i länet. Att svara på remisser, rapporteringsförfrågningar och andra yttranden inom beredskapsområdet kommer att vara en del av ditt arbete.

I din roll kommer du att verka mer som en generalist än en specialist och det finns goda möjligheter att utvecklas genom att både bredda och fördjupa din kompetens. Vi arbetar både självständigt och prestigelöst i grupp. I uppdraget ingår även att delta i nationella arbetsgrupper och driva nätverk. Därför behöver du kunna tala inför större grupper och leda processer med många deltagare och skapa engagemang.

Tjänstens innehåll kan variera över tid så en öppenhet för nya utmaningar är nödvändigt.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk utbildning. Du ska ha minst fem års arbetslivserfarenhet från relevanta arbetsområden och en viss förståelse för det svenska beredskapssystemet.

Det är meriterande om du har en bakgrund från något av följande:

- Ledning av komplexa projekt

- Erfarenhet av remisshantering och utredningar

- Erfarenhet av arbete i statlig myndighet, kommun eller region

Du behöver ha en god analysförmåga som kan omsättas i praktiken och som leder till resultat. Det krävs också uthållighet där du förblir motiverad och arbetar på tills projekt är avslutade eller resultat är uppnådda. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. 

Då arbetet innebär en del resor är B-körkort ett krav och du behöver vara beredd på att tjänsteresor inom och utanför länet blir en del av din vardag. Tjänsten kräver godkänd säkerhetsprövning, så det krävs bland annat att du är svensk medborgare.

Villkor

Tillsvidareanställning på heltid, fast månadslön. Länsstyrelsen tillämpar möjligheten att ingå distansavtal upp till 50 % av arbetstiden. 

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.  

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Omgående efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Östersund
Län Jämtlands län
Land Sverige
Referensnummer 3190-2024
Kontakt
  • Maria Kanka, beredskapsdirektör, 010-2253380
Facklig företrädare
  • Marie Fastesson, ST, 010-2253429
  • Natalia Westgard, Saco, 010-2253467
Publicerat 2024-04-10
Sista ansökningsdag 2024-05-12
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb